Βαγγέλης Μαρινάκης: «Προσωπικότητα της Χρονιάς στην Ελληνική Ναυτιλία» στα Lloyd’s Awards

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι πρωταγωνιστές της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας, οι Έλληνες εφοπλιστές και τα στελέχη των εταιρειών τόσο στη στεριά, όσο και στη θάλασσα συναντήθηκαν στο ετήσιο rendez-vous τους, στέλνοντας μήνυμα ότι η Ελληνική Ναυτιλία είναι εδώ και συνεχίζει να πρωταγωνιστεί κρατώντας τα ηνία του κλάδου. Το παρών έδωσαν όχι μόνο οι βραβευθέντες αλλά και πολλοί ακόμη επικεφαλής μεγάλων ναυτιλιακών οίκων. Ανάμεσά τους διακρίναμε τον καπετάν Παναγιώτη Τσάκο, τον Νίκο Τσάκο, τον Θανάση Μαρτίνο, τον Πέτρο Παππά, τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο, τον Πόλυ Βάσου Χατζηιωάννου, τον Βίκτορα Ρέστη, τον Χάρη Βαφειά, τον δρ Ιωάννη Κούστα, τον Νικόλα Βενιάμη, την οικογένεια Τσαβλίρη.
Τα βραβεία που δόθηκαν ήταν 17 συνολικά.

Τα βραβεία

«Προσωπικότητα της Χρονιάς στην Ελληνική Ναυτιλία», ανακηρύχθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος μέσα στο 2017 έκανε στη ναυτιλία επενδύσεις που ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια τόσο σε ναυπηγήσεις πλοίων κυρίως υπερδεξαμενόπλοιων VLCC αλλά και σε αγορές πλοίων όπως τα πέντε μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από την νοτιοκορεάτικη Hanjin Shipping. Ιδιαίτερη μνεία έγινε για το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος, συνοδευόμενος από τη μικρή του κόρη και παραλαμβάνοντας το βραβείο τόνισε:

«Είμαι περήφανος για τη σύμπτωση να γεννηθώ Έλληνας και να ασχολούμαι με τη Ναυτιλία.

Στον ναυτιλιακό κόσμο, μαθαίνει κανείς από την αρχή πώς να αντιμετωπίζει και να ανταγωνίζεται ψηλά κύματα, τεράστιες εταιρείες και πολύ ταλαντούχους, έξυπνους και έμπειρους ανθρώπους.

Επομένως, για να επιτύχει κανείς πραγματικά σε υψηλό επίπεδο, πρέπει να εργαστεί σκληρά, να αποδίδει, να έχει πίστη και να είναι συνεπείς απέναντι στις απαιτήσεις της βιομηχανίας μας, οι οποίες αυξάνονται σχεδόν καθημερινά. Κατά τη διάρκεια αυτού του υπέροχου και δύσκολου ταξιδιού, μαθαίνει πώς να πολεμά και να είναι νικητής.

Για να τα κατορθώσει αυτά, πρέπει να έχει κανείς τους κατάλληλους συναδέλφους στο πλάι του, άριστα καταρτισμένα πληρώματα και μια οικογένεια που να τον στηρίζει και να στέκεται δίπλα του. Τους ευχαριστώ όλους πολύ για την πίστη και την εμπιστοσύνη τους προς εμένα» και προσέθεσε:

«Η επιτυχία μας στη ναυτιλία, μας επέτρεψε να συνεισφέρουμε σημαντικά και να είμαστε νικητές και σε άλλους τομείς δραστηριότητας: στον αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένου του ποδοσφαίρου φυσικά, στην Ελλάδα και στην Αγγλία, στα Media και στον αγαπημένο μας Δήμο Πειραιά.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Τα επιτεύγματά μας στην Ναυτιλία μας δίνουν την δύναμη να συνεισφέρουμε ότι καλύτερο στην κοινωνία. Η ανεξαρτησία από οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση -ιδιαίτερα την ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) μας δίνει την ελευθερία να εκφράζουμε τη γνώμη μας και τις απόψεις μας για τη χώρα μας και τις προσδοκίες μας για ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα. Ο Θεός να ευλογεί τη χώρα μας και όλους μας.».

Ως Εταιρεία Δεξαμενόπλοιων της Χρονιάς, (Tanker Company of the Year) ανακηρύχθηκε η Maran Tanker του Ομίλου Αγγελικούση. Το βραβείο παρέλαβε η κόρη του Μαρία Αγγελικούση η οποία είναι ενεργό στέλεχος του ομίλου.

Ο παραλήπτης του βραβείου Εταιρεία Φορτηγών Πλοίων –(Dry Cargo Company of the Year) για το 2016 είναι η Carras Hellas μία παο τα παραδοσιακότερες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες την οποία ίδρυσε ο θρυλικός για τη ναυτιλιακή βιομηχανία John M.Carras.

Ως Επιβατηγό Εταιρεία της Χρονιάς(Passenger Line of the Year) βραβεύτηκε η GOLDEN STAR FERRIES του Γιώργου και Δημήτρη Στεφάνου για τα επενδύσεις της στην ελληνική ακτοπλοία.

Ο κάπτεν Fu Chengqiu, διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ και υψηλόβαθμο στέλεχος της Cosco εξελέγη Διεθνής Προσωπικότητα της Χρονιάς, το μόνο βραβείο ανοιχτό αποκλειστικά σε μη Έλληνες.

H TCM Academy Maria Tsakos ήταν ο νικητής για το 2017 του Βραβείου για την Εκπαίδευση ή την Επιμόρφωση (Education or Training Award. Η πολύπλευρη και η σταθερή υποστήριξη του Ομίλου Τσάκου στην ναυτική εκπαίδευση ανά τα χρόνια αποτυπώνεται με τη ναυτική ακαδημία που λειτουργεί στο Μέγαρο Μακεδονία όπου έως τώρα έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 4.000 ναυτικοί για να μπορούν να αντιμετωπίζουν τις σύγχρονες προκλήσεις της ναυτιλίας.

Το Βραβείο Πλοίο της Χρονιάς (The Ship of the Year Award) πήγε στο θρυλικό Θωρηκτό Αβέρωφ τη ζωντανή ιστορία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού αλλά και της Ελλάδας. Μόλις έγινε η ανακοίνωση η αίθουσα σείστηκε από τα χειροκροτήματα.


Ο Μαρτίνος Ιωάννης

Το Βραβείο Ναυτικός της Χρονιάς (Seafarer of the Year Award) κέρδισε ο πλοίαρχος Ιάκωβος Δανιήλ της Danaos Container Shipping συμφερόντων του δρ.Ιωάννη Κούστα.

Το Βραβείο Ναυτιλιακός Χρηματοδότης της Χρονιάς (Shipping Financier of the Year) πήγε στην Eurobank η οποία ενίσχυσε την παρουσία της στη ναυτιλία με χαρτοφυλάκιο ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Ιωάννης Μαρτίνος κέρδισε το βραβείο Νέας Γενιάς (New Generation Shipping Award), το οποίο είναι ανοιχτό σε προσωπικότητες της ναυτιλίας, ηλικίας έως 40 ετών. Από το 2014 έχει ιδδρύσει τη δική του εταιρεία την Signal Maritime έχοντας θητεύσει προηγουμένως μαζί με τον αδελφό του Νικόλα στη Thenamaris. Είναι μηχανολόγος απόφοιτος του ΜΙΤ και του Tafts.


Ο Κάπτεν Φου

Η Masters Shipping κέρδισε το Βραβείο Ναυτιλιακός Μεσίτης της Χρονιάς (Shipbroker of the Year).

Tο Βραβείο Τεχνολογικού Επιτεύγματος (Technical Achievement) κέρδισε η NanoPfos, η οποία κάλλιστα μπορεί να αποτελέσει ένα από τα σύγχρονα παραδείγματα της ικανότητας των Ελλήνων όχι μόνο να επιβιώνουν στα δύσκολα αλλά και να διακρίνονται. Εταιρεία που επένδυσε στη νανοτεχνολογία και έφθασε να βραβευθεί από τον Μπίλ Γκέιτς του οποίου προσέλκυσε το ενδιαφέρον. Το βραβείο παρέλαβε ο ιδρυτής της Ιωάννης Αμπατζής.

Τα «Ναυτικά Χρονικά» ήταν ο παραλήπτης αυτής της χρονιάς του βραβείου κύρους το Βραβείο Πειραιάς Διεθνές Κέντρο (Piraeus International Centre Award).
Η ναυτιλιακή εταιρεία Atlantic Bulk κέρδισε το Βραβείο για την Ασφάλεια ή την Περιβαλλοντική Προστασία (Award for Safety or Environmental Protection).

Η Αγγελικούση Μαρία

Το Βραβείο Lloyd’s List Intelligence Big Data Award δόθηκε στην εταιρεία ASPIDA του Πάνου Μωραϊτη για σύγχρονα συστήματα που διαθέτει για την ενίσχυση της ναυτιλιακής ασφάλειας

Ο Παύλος Ιωαννίδης, διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Ωνάση, πιλότος, διαχειριστής πλοίων και συγγραφέας πήρε το βραβείο Βραβείο Επιτεύγματος Ζωής ( Lloyd’s List / Propeller Club Lifetime Achievement Award) για μία εξαιρετική σταδιοδρομία

Το βραβείο «Ναυτιλιακός Newsmaker της Χρονιάς» δόθηκε John Michael Radziwill εγγονό του John Carras ο οποίος δραστηριοποιείται στη ναυτιλία με την νεοσύστατη εταιρεία Good Bulk.