Δήμος Πειραιά και ΠΑΕ Ολυμπιακός δίπλα στην τρίτη ηλικία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με αφορμή τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών σε μια εκδήλωση με πολύ τραγούδι, χορό και διασκέδαση. Το πρόγραμμα περιελάμβανε εύθυμες μουσικές από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά και τραγούδι από το Νίκο Ζωϊδάκη.

Στην αρχή της εκδήλωσης πραγματοποίησαν ομιλίες ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά κ. Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης.
Ακολουθούν οι ομιλίες:

Γιάννης Μώραλης-Δήμαρχος Πειραιά

"Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας.
Είναι ιδιαίτερη χαρά να βρίσκομαι ανάμεσά σας. Για μένα είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία να συναντώ όλους εσάς εδώ και πραγματικά είναι εντυπωσιακή η προσέλευση. Θεωρώ πως θα είναι μια βραδιά χαράς και διασκέδασης για όλους μας.

Είχαμε προεκλογικά δεσμευτεί ότι μια προτεραιότητα θα είναι η κοινωνία. Η κοινωνική διάσταση, το κοινωνικό δίχτυ προστασίας. Προτεραιότητα σε αυτό είχε και έχει η Τρίτη ηλικία. Οι μητέρες μας, οι γιαγιάδες μας, οι πατεράδες μας, οι παππούδες μας. Είναι ένα ιδιαιτέρως ευαίσθητο κομμάτι και γι΄ αυτό ασχοληθήκαμε με το θέμα αυτό, με τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης, με την εκδήλωσή σας.

Είχα πει προεκλογικά ότι με τα οικονομικά χάλια που έχει ο Δήμος Πειραιά, τα οποία παραλάβαμε και είναι σε χειρότερη κατάσταση από αυτό που περιμέναμε, θα απευθυνθούμε για να κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε, σε ιδιώτες, σε ανθρώπους που αγαπούν τον Πειραιά, σε Πειραιώτες οι οποίοι θα συνδράμουν και εκείνοι με την οικονομική ευχέρεια που έχουν ώστε να κάνουμε πράγματα.

Ως εκ τούτου πρώτος ο οποίος βοήθησε στο να γίνει η σημερινή γιορτή, στο να έρθουν οι υπολογιστές και να μπορούν να συνταγογραφούνται τα φάρμακα εντός των κέντρων, στο να μπορείτε να έχετε τα απαραίτητα και να λειτουργούν τα Κέντρα Αγάπης αξιοπρεπώς είναι ο δημοτικός σύμβουλος, Πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, τον οποίο και ευχαριστώ.Δεν θα μπορούσε αυτή η γιορτή να γίνει αλλά ούτε και στο μέλλον άλλα πράγματα, αν δεν βρούμε ανθρώπους που θα στηρίξουν, κυριολεκτικά από αγάπη και μόνο, από θέληση για προσφορά χωρίς ανταπόδοση, πρωτοβουλίες που θέλει η δημοτική Αρχή, αλλά δυστυχώς δεν έχει τη δυνατότητα λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται ο Δήμος μας.

Να είστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθούμε και στο διαχρονικό και πάγιο αίτημα σας να γίνονται τακτικές εκδρομές για τα Κέντρα Αγάπης. Είναι μέρα χαράς για εσάς μια εκδρομή το μήνα, ξέρω ότι έχουν μειωθεί αρκετά οι εκδρομές σε σχέση με το παρελθόν, σκοπός είναι να τις επαναφέρουμε στον αριθμό που θα είστε ικανοποιημένοι και θα χαίρεστε με αυτές τις εκδρομές.

Δεν σταματάμε εδώ, έχουμε σχέδιο για τα Κέντρα Αγάπης και για την Τρίτη Ηλικία. Μέσα στον επόμενο μήνα, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Αγραπίδη θα έρθω σε όλα τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης για να διαπιστώσω την πρόοδο που υπάρχει και για να συζητήσουμε από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Να είστε όλοι καλά, καλή διασκέδαση σε όλους".

Βαγγέλης Μαρινάκης-Πρόεδρος ΠΑΕ Ολυμπιακός, Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά

"Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω αυτή την αίθουσα γεμάτη σήμερα, πιστεύω πως θα διασκεδάσετε και θα περάσετε ένα ωραίο βράδυ. Εμείς όπως είχαμε δεσμευτεί και πριν από τις εκλογές, είμαστε κοντά στην Τρίτη ηλικία. Ό,τι είχαμε πει προεκλογικά θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να το πραγματοποιήσουμε. Όλοι εσείς έχετε προσφέρει πάρα πολλά στον Πειραιά όλα αυτά τα χρόνια και πρέπει η δημοτική Αρχή να κάνει ό,τι μπορεί για εσάς τα χρόνια που έρχονται. Θα πράξουμε όλα αυτά που είχαμε πει στις εκλογές. Σας ευχόμαστε ένα όμορφο βράδυ και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου υγεία και καλές επιτυχίες στις μέρες που έρχονται".

Χρήστος Αγραπίδης-Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών

"Ο Δήμαρχος μας συνέβαλλε ουσιαστικά στην υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης. Άλλωστε το κοινωνικό κομμάτι ο Γιάννης Μώραλης το έχει σε πρώτη προτεραιότητα. Είμαστε όλοι κοντά σας, δίπλα σας. Προεκλογικά λέγαμε αναβάθμιση και των 11 Κέντρων Αγάπης, με νέες τεχνολογίες, νέες ψυχαγωγικές δράσεις. Δεν έχουν κλείσει δύο μήνες θητείας και έρχονται ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εκτυπωτές στα Κέντρα Αγάπης για να μπορούν οι γιατροί να συνταγογραφούν και να σας βοηθούν. Καταφέραμε και εξασφαλίσαμε όλα τα αναγκαία.

Όλα αυτά με μπροστάρη τον Δήμαρχο, τα συντονίσαμε και βρέθηκε ο άνθρωπος, ο ενσαρκωτής ο Βαγγέλης Μαρινάκης και η ΠΑΕ Ολυμπιακός που μας τα έκανε όλα αυτά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τη Διεύθυνση που είχε αναλάβει αυτή την εκδήλωση όλες τις υπεύθυνες των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης, να συγχαρώ επίσης τα παιδιά, τη μπάντα του Δήμου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς που είστε η καρδιά των εκδηλώσεων, χωρίς εσάς δεν γίνεται τίποτα και να μην ξεχάσετε ότι είμαστε κοντά σας, είμαστε δίπλα σας. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε".

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές της Α΄ Πειραιά και Νήσων κ.κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Παναγιώτης Μελάς, οι Αντιδήμαρχοι κα Αθηνά Γλύκα –Χαρβαλάκου και
κ. Ιωάννης Μελάς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλειος Ταταρόπουλος, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, η Πρόεδρος Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) κα Κορίνα Λαουλάκου, ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι κ. Βασίλειος Καραγιάννης, κ. Ιωάννης Αλιφραγκής και κα Κατερίνα Δουρέκα-Ταφλαμπά.