Ο Γιάννης Μαρωνίτης στη ΝΕΡΙΤ για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα (Βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων διοργάνωσε Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ – Μοναδικό Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς - Η Επιστροφή των Μαρμάρων», υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (EFUCA) και του Ελληνικού Τμήματος του ICOMOS.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο ΑΘΗΝΑΪΣ στον Κεραμεικό. Τον συντονισμό είχε αναλάβει ο δημοσιογράφος και πρώην Υπουργός κ. Παντελής Καψής.

Στόχος του συνεδρίου ήταν η ευρύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας σχετικά με τη σημασία της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα και τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

ΑΡΩΓΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ

Στην κάμερα της Δημόσιας Τηλεόρασης μίλησε και ο πρόεδρος του ομίλου για την Unesco στον Πειραιά και τα νησιά, κ . Γιάννης Μαρωνίτης, ο οποίος τόνισε πως στόχος είναι αρχικά η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης επί του θέματος.

Πρωταρχικό μέλημα, όπως επεσήμανε, είναι να ενημερωθούν όλοι για ποιο λόγο είναι σημαντικό να επιστρέψουν τα μάρμαρα στην χώρα μας.

Τέλος, ο ίδιος υπογράμμισε πως δεν υπάρχει ψήγμα λογικής στο να μη γυρίσουν τα γλυπτά στην Ελλάδα καθώς όσο παραμένουν στον Βρετανικό Μουσείο θα δείχνουν ένα έγκλημα και μια προσβολή της παγκόσμιας ηθικής.