ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ: Ο Πρόεδρος της Γ’ Κοινότητας Πειραιά είχε ενημερώσει την ΕΛΑΣ για τους ΡΟΜΑ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σύμφωνα με έγγραφο που εξασφάλισε το Piraeuspress.gr, ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, φαίνεται πως είχε ενημερώσει την ΕΛΑΣ για το θέμα των επιθέσεων!

Όπως έγινε γνωστό χθες, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής συνελήφθησαν στην περιοχή του Μοσχάτου δύο ανήλικοι ΡΟΜΑ, ηλικίας 10 και 17 ετών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν προσεγγίσει παρέα τριών ανήλικων, στην αερογέφυρα του Η.Σ.Α.Π. στο Νέο Φάληρο και με την απειλή χρήσης σωματικής βίας, αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και άγνωστο χρηματικό ποσό.


Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του Τ.Α. Μοσχάτου, οι συλληφθέντες εντόπιζαν τα θύματά τους, κυρίως ανήλικους, σε ερημικά σημεία και είτε με την απειλή μαχαιριού είτε με την απειλή χρήσης σωματικής βίας αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.


Όπως εξακριβώθηκε, το τελευταίο δίμηνο είχαν διαπράξει τρεις ληστείες στην Καλλιθέα και τον Πειραιά.

Ο Πρόεδρος της Γ' Δημοτικής Κοινότητας σύμφωνα με το έγγραφο που απέστειλε στην ΕΛΑΣ ζητούσε να ληφθούν μέτρα έτσι ώστε να προστατευθούν οι κάτοικοι της περιοχής από τις επιθέσεις των Ρομά που έχουν κατασκηνώσει κάτω από τις γέφυρες πλησίον του Τράμ.



Διαβάστε επίσης:

Σύλληψη Ρομά που "ξάφριζαν" ανήλικους στον Πειραιά