Συνάντηση Γαβρίλη – Ανωμερίτη με φόντο Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργου Γαβρίλη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ κ. Γιώργο Ανωμερίτη,  παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και των δύο φορέων.

Στην διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν όλα τα θέματα, που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Αττικής και του ΟΛΠ, μεταξύ των οποίων είναι:

·Οι σχέσεις λιμανιού - πόλεων, η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, η αξιοποίηση της έκτασης των 660 στρεμμάτων γνωστή ως έκταση της Λιμενοβιομηχανικής περιοχής Δραπετσώνας - Κερατσινίου, η επέκταση του νότιου λιμένα για την δημιουργία θέσεων κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς, η ατμοσφαιρική ρύπανση από την λιμενική δραστηριότητα και το κυκλοφοριακό, το νέο Επενδυτικό Σχέδιο του ΟΛΠ, τα έργα της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά κ.α.

Για όλα τα παραπάνω θέματα έγινε μια πρώτη, ενημερωτική συζήτηση, ανταλλάχτηκαν απόψεις και συμφωνήθηκε να ακολουθήσουν νέες συναντήσεις και να υπάρξει διάλογος με την Αυτοδιοίκηση και τους Φορείς της Πόλης.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά εξέφρασε, για μια ακόμα φορά, την αντίθεσή του με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και υπογράμμισε την ανάγκη να παραμείνει ο ΟΛΠ υπό δημόσιο έλεγχο με όλες τις δραστηριότητές του, αφού με τη συνολική του λειτουργία είναι στενά συνδεδεμένος με την ανάπτυξη της Περιφέρειας του Πειραιά.