ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Συνελήφθη ειδικός φρουρός για εκβιασμό και δωροληψία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ειδικός φρουρός, 28 ετών, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για εκβίαση σε βάρος ιδιοκτήτη συνεργείου μοτοσικλετών στην περιοχή του Πειραιά και δωροληψία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας ο 28χρονος ειδικός φρουρός εκβίασε 41χρονο ιδιοκτήτης του συνεργείου στον Πειραιά.

Συγκεκριμένα, ο ειδικός φρουρός απαίτησε από τον 41χρονο να επιδιορθώσει τη μοτοσυκλέτα του δωρεάν, ο ιδιοκτήτης του συνεργείου αρνήθηκε και τότε ο  28χρονος του ζήτησε 3.000 ευρώ ως αντιμισθία για τους πελάτες που του είχε συστήσει τα τελευταία 6 χρόνια.

Με την εκ νέου άρνηση του 41χρονου ο ειδικός φρουρός προέβη σε πιο δραστικά μέτρα και κατήγγειλε στην αστυνομία πως στο εν λόγω συνεργείο υπήρχαν κλεμμένες μοτοσυκλέτες.

Όπως ήταν αναμενόμενο η καταγγελία αποδείχτηκε ψευδής.

Έτσι, έπειτα από συνεννόηση του ιδιοκτήτη του συνεργείου με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ο πρώτος κάλεσε τον 28χρονο για να του δώσει το χρηματικό ποσό που του είχε ζητήσει έχοντας προσημειώσει τα χαρτονομίσματα.

Μετά από τη συναλλαγή οι άνδρες της Διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων προέβησαν στην σύλληψη του ειδικού φρουρού.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Διαβάστε επίσης: