Ποδηλατόδρομος από το Γκάζι στο Νέο Φάληρο


Ένας ποδηλατόδρομος 11 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 9.240.000 ευρώ που θα συνδέει το Γκάζι με το Φάληρο θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2015, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη. 

Πρόκειται για το νότιο τμήμα του ποδηλατικού άξονα μήκους 27 χιλιομέτρων που θα εκτείνεται από την Κηφισιά έως τον Φαληρικό Όρμο.


Σε ό,τι αφορά το βόρειο κομμάτι που εκτείνεται από το Γκάζι έως την Κηφισιά, μήκους 16,5 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 9.240.000 ευρώ, έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση των δημοτικών συμβουλίων και αναμένεται η προκήρυξη του έργου.  


Από τις 19 έως και τις 21 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το 5ο Athens Bike Festival, μια γιορτή ποδηλάτου στο κέντρο της Αθήνας. To Bike Festival αποτελεί την επίσημη συμμετοχή της Αθήνας στην Ευρωπαϊκή Ομάδα Κινητικότητας η οποία έχει καθιερωθεί από το 2002 ως σημαντικός θεσμός για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας που συντελούν στη διαμόρφωση και την ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.  


Επίκεντρο της Ευρωπαϊκής Ομάδας Κινητικότητας για το 2014 αποτελεί η βιώσιμη ανάπλαση των αστικών περιοχών στοχεύοντας στη βελτιστοποίηση των περιβαλλοντικών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.


Και το σύνθημα που έχει υιοθετηθεί για εφέτος είναι «οι δρόμοι μας, η επιλογή μας» (ours streets, our choice).


Πηγή: lifo.gr