ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Οι κράχτες από τα τουριστικά λεωφορεία και η δυσφήμιση της Ελλάδας και του Πειραιά (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πρώτη εικόνα στην υποδοχή της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά... οι κράχτες των τουριστικών λεωφορείων που ουρλιάζουν στην κυριολεξία προκειμένου να προσελκύσουν "πελατεία"! 

Απίστευτο κι όμως ελληνικό!
Το ζήσαμε και το είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια.



Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο ΟΛΠ και ο Δήμος Πειραιά έχουν παραχωρήσει τις σχετικές άδειες στις εταιρίες με τα τουριστικά λεωφορεία (θυμόμαστε την "σφαγή" δυο εξ αυτών στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά), προκειμένου να υποδέχονται και να ξεναγούν τους τουρίστες στον Πειραιά (λιγότερο) και στο κέντρο της Αθήνας (περισσότερο).

Όπως διαπιστώσαμε, πρόκειται για 4 τέτοια τουριστικά λεωφορεία.

Στις εικόνες παρακάτω φαίνονται τα τρία καθώς το ένα μόλις είχε αναχωρήσει.

Μέχρι εδώ όλα καλά... ή μάλλον σχεδόν καλά, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης.



ΤΑ ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΧΤΕΣ

Με έκπληξη, ξαφνικά ακούμε αλλόφρονες τους ξεναγούς όλων των τουριστικών λεωφορείων (3-4 ανά λεωφορείο) να φωνάζουν με όλη τους τη δύναμη σε ξένη γλώσσα, προκειμένου να προσεγγίσουν τους αρτίως αφιχθέντες τουρίστες.

Οι φωνές στην κεντρική αγορά της Αθήνα δεν πιάνουν μία μπροστά στα ουρλιαχτά που ακούγονται κάθε μέρα σχεδόν στην υποδοχή της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά!

Και αναρωτιόμαστε... Είναι πραγματικά αυτή η πρώτη εντύπωση που θέλουμε να εισπράττει ο επισκέπτης-ταξιδιώτης πατώντας το πόδι του στη χώρα μας; Εκφράζει και τιμά αυτή η εικόνα εμάς τους Πειραιώτες;

ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ;

Άραγε ο ΟΛΠ είναι γνωστής αυτής της τακτικής που ακολουθούν οι κύριοι; 
Ο Δήμος Πειραιά γνωρίζει; 
Ο ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουρισμού γνωρίζουν; 

Αν ναι τότε τι έχουν κάνει; 
Αν όχι, τώρα που ενημερώθηκαν καλό θα είναι να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα άμεσα ώστε να σταματήσει το ταχύτερο δυνατό αυτό το γελοίο και απαξιωτικό θέαμα!