ΙΣΠ: Το Τζάνειο δεν θα θυσιασθεί για την αποασυλοποίηση

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας αλλά και όλων των κομμάτων προκειμένου να μην κλείσει το Μαιευτικό Γυναικολογικό τμήμα στο Τζάνειο και στην θέση του δημιουργηθεί αντίστοιχο ψυχιατρικό τμήμα, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, καταγγέλοντας ότι γίνονται ενέργειες εν κρυπτώ και στέλνοντας το μήνυμα «θα αντισταθούμε διότι οι πειραματισμοί στην υγεία τελείωσαν».

«Πληροφορηθήκαμε ότι ο Υποδιοικητής της Β΄ ΔΥΠΕ μαζί με τον Διοικητή του ΨΝΑ (Δαφνί) και τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας επισκέφθηκαν και επιθεώρησαν (!) το Τζάνειο Νοσοκομείο, με σκοπό την δημιουργία Ψυχιατρικού τμήματος, συγχρόνως με το κλείσιμο του Μαιευτικού-Γυναικολογικού τμήματος», τονίζει ο ΙΣΠ στην ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

«Για άλλη μία φορά γίνονται ενέργειες εν κρυπτώ, στις οποίες συμμετέχουν εκείνοι οι οποίοι υποβάθμισαν τις Δημόσιες Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, έκλεισαν τον ΕΟΠΥΥ και δημιούργησαν το υποβαθμισμένο & υποστελεχωμένο ΠΕΔΥ.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κλείσει Ιατρικά τμήματα Νοσοκομείων, τη στιγμή που τα ήδη λειτουργούντα ούτε καν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών Περίθαλψης της περιφέρειάς μας.
Όποιος «ορέγεται» κλείσιμο τμημάτων-υποβάθμιση Νοσοκομείων, τα οποία καθημερινά δίνουν τον αγώνα για ασφαλή-επαρκή-έγκαιρη Περίθαλψη στον Ελληνικό Λαό, για μας είναι καταδικαστέος. Δεν θα επιτρέψουμε να το υλοποιήσει και θα αντισταθούμε σθεναρότατα, διότι οι πειραματισμοί σε θέματα Υγείας τελείωσαν !

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υγείας ! Δεν θα επιτρέψουμε οποιοδήποτε κλείσιμο Ιατρικού τμήματος του Τζανείου Νοσοκομείου! Απεναντίας εκκρεμεί η άμεση στελέχωση και λειτουργία του Παιδοχειρουργικού τμήματος, καθώς και η λειτουργία του Νεογνολογικού τμήματος, που μπορεί να γίνει άμεσα.

Ζητάμε άμεσα την παρέμβαση όλων των Βουλευτών όλων των Κομμάτων της Αττικής, της οποίας οι πολίτες κάνουν καθημερινή χρήση των υπηρεσιών Υγείας του Τζανείου Νοσοκομείου και της ανά 4 ημέρες εφημερίας του, για να αποτραπεί οποιαδήποτε πρόθεση υποβάθμισης του Νοσοκομείου».

Όσον αφορά δε την «αποσυλοποίησης» των ψυχιατρικώς πασχόντων, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, όπως αναφέρει, «είχε και έχει κατατεθειμένες προτάσεις, για τις οποίες ουδέποτε εκλήθη ως θεσμικός παράγων στις συζητήσεις, τουλάχιστον για την περιοχή ευθύνης μας, που έχουμε δύο Νοσοκομεία αμιγώς ψυχιατρικά. Θεωρούμε ότι ενέργειες θα πρέπει να γίνονται με σχεδιασμό, που να ανταποκρίνεται κατ΄ αρχήν στις πραγματικές ανάγκες της χώρας, προς όφελος των ψυχιατρικώς ασθενών και του συνόλου της Δημόσιας Υγείας».

Εν τω μεταξύ, από την πλευρά του υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι δεν τίθεται κανένα θέμα κλεισίματος του Μαιευτικού Γυναικολογικού τμήματος στο Τζάνειο και η επίσκεψη του τεχνικού κλιμακίου στο εν λόγω νοσηλευτήριο είναι καθαρά τυπική, στα πλαίσια της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Το τεχνικό κλιμάκιο, το οποίο απαρτίζεται από στελέχη του υπουργείου και από τον Διοικητή του ΨΝΑ Δαφνί και Δρομοκαίτειο κ. Παύλο Θεοδωράκη, έχει επισκεφθεί όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ της Αθήνας και θα ακολουθήσει στην συνέχεια η Θεσσαλονίκη.


Πηγή: onmed.gr