Ο Γιάννης Μώραλης καταδικάζει τους βανδαλισμούς στο σχολείο μεταναστών στην Παλιά Κοκκινιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οπαδοί της Χρυσής Αυγής διέρρηξαν και βανδάλισαν το 14ο και 15ο γυμνάσιο Πειραιά, όπου συστεγάζεται και το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών.

Ο νέος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σχολίασε σχετικά με το αποτρόπαιο γεγονός στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Αναλυτικά, όσα έγραψε:

"Η Παλιά Κοκκινιά είναι μια συνοικία του Πειραιά με ιδιαίτερη ιστορία, συνυφασμένη πάντα με πολύπλευρους αγώνες για την Δημοκρατία. Την περιοχή αυτή και μάλιστα το σχολικό συγκρότημα που φιλοξενεί το ανοιχτό σχολείο των μεταναστών επέλεξαν άτομα με φασιστική νοοτροπία προκειμένου να προβούν σε καταστροφές και βανδαλισμούς.

Η ενέργεια αυτή, εκτός του ότι είναι απόλυτα καταδικαστέα, προσβάλει την χώρα αλλά και τις δημοκρατικές αντιλήψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών του Πειραιά.

Ελπίζουμε ότι τα αρμόδια όργανα της πολιτείας θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να συλληφθούν και να τιμωρηθούν εκείνοι που αδυνατούν να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν ανενόχλητοι και ατιμώρητοι να προσβάλουν την Δημοκρατία καταστρέφοντας την δημόσια περιουσία που ανήκει στο σύνολο των πολιτών".

Διαβάστε επίσης: