Διεθνής συνάντηση φοιτητών αρχιτεκτονικής στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ


Διεθνή συνάντηση φοιτητών αρχιτεκτονικής θα φιλοξενήσει στο κτίριο του SILO και την Πέτρινη Αποθήκη της Ηετιώνιας Ακτής, στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, από τις 15 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, ο ΟΛΠ ΑΕ.

Στις εκδηλώσεις του αρχιτεκτονικού πειραματικού εργαστηρίου HELLAΣTOCK 2014 θα λάβουν μέρος περίπου 200 φοιτητές και νέοι ερευνητές από την Ελλάδα και την Ευρώπη, που βρίσκονται υπό την αιγίδα της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, το ελληνικό δίκτυο έχει επιλέξει ως θέμα την κρεμαστή πόλη και οι συμμετέχοντες θα πειραματιστούν με αναρτημένες κατασκευές από πανί και σκοινί, κατασκευάζοντας έτσι τα καταλύματά τους, μέσα στα οποία θα ζήσουν επί πέντε ημέρες.

Ο ΟΛΠ ΑΕ, ο οποίος θα φιλοξενήσει αυτές τις εκδηλώσεις στον χώρο της υπό δημιουργία Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά, προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας με τους νέους Έλληνες αρχιτέκτονες και τη δημιουργία ενός ακόμα happening στους χερσαίους χώρους του λιμανιού.

Η διοργάνωση των εκδηλώσεων του αρχιτεκτονικού πειραματικού εργαστηρίου HELLAΣTOCK 2014 αποτελεί ακόμη ένα γεγονός για τον Πειραιά και έχει την ενθουσιώδη υποστήριξη της ελληνικής αρχιτεκτονικής κοινότητας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΔΩ