ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Δέσμευση ποσότητας-μαμούθ ακατάλληλης καρυδόψιχας με μούχλα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, συνεχίζοντας τους συστηματικούς και στοχευμένους ελέγχους στους χώρους των τελωνείων του Πειραιά, εντόπισαν και απαγόρευσαν την εισαγωγή στη χώρα μας φορτίου με καρυδόψιχα προέλευσης Χιλής συνολικού καθαρού βάρους 5 τόνων καθώς επίσης και φορτίου με κανέλα προέλευσης Ινδονησίας συνολικού καθαρού βάρους 10.200 κιλών.

Συγκεκριμένα, κατά τον διενεργηθέντα επιτόπιο ποιοτικό έλεγχο στο χώρο του Ε’ τελωνείου του Πειραιά, οι ελεγκτές γεωπόνοι εντόπισαν και απαγόρευσαν την εισαγωγή στη χώρα μας 500 χαρτοκιβωτίων με καρυδόψιχα προέλευσης Χιλής συνολικού βάρους 5 τόνων.

Το συγκεκριμένο προϊόν δεν πληρούσε τις ελάχιστες ποιοτικές προδιαγραφές, καθώς παρουσίαζε εκτεταμένες μυκητιάσεις (μούχλα).

Σε δεύτερο έλεγχο εντόπισαν και απαγόρευσαν την εισαγωγή στη χώρα μας 412 χαρτοκιβωτίων με κανέλα συνολικού βάρους 10.200 κιλών. Το παραπάνω προϊόν δεν πληρούσε τις ελάχιστες ειδικές ποιοτικές προδιαγραφές εμπορίας, καθώς παρουσίαζε ζώντα έντομα με τα προϊόντα του μεταβολισμού τους και εκτεταμένες μυκητιάσεις (μούχλα) στο μεγαλύτερο μέρος του φορτίου .

Η περαιτέρω τύχη των φορτίων με την καρυδόψιχα και κανέλα θα κριθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης:

Ακατάλληλα κρέατα και αλιεύματα σε παραλιακή ταβέρνα στον Πειραιά

ΡΕΝΤΗΣ: Κατασχέθηκε ποσότητα - μαμούθ από ακατάλληλα φρούτα