ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Πιάνει λιμάνι η Φρεγάτα “Σαλαμίς” με τους Έλληνες της Λιβύης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Περατώθηκε με απόλυτη επιτυχία τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η επιχείρηση εκκενώσεως των Ελλήνων και ξένων πολιτών από το λιμάνι της Τριπόλεως της Λιβύης με την χρησιμοποίηση της φρεγάτας «ΣΑΛΑΜΙΣ» (F-455) του Στόλου.

Ήδη η φρεγάτα πλέει προς το λιμάνι του Πειραιά, όπου αναμένεται να καταπλεύσει το πρωί του Σαββάτου 2 Αυγούστου 2014 και να αποβιβάσει τους 186 Έλληνες και ξένους, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε αυτήν και απομακρύνθηκαν από την θερμή – λόγω του αιματηρού εμφυλίου πολέμου – περιοχή της Τριπόλεως.

Στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκε – ως προελέχθη – η φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ» (κυβερνήτης Αντιπλοίαρχος Δ.Ευσταθίου ΠΝ) με την υποστήριξη του οργανικού ελικοπτέρου της τύπου S-70B-6 Aegean Hawk της Διοικήσεως Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΔΕΝ) και της κατάλληλα εξοπλισμένης ομάδας της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).

Συνολικώς στη φρεγάτα επιβιβάστηκαν 186 συνολικά πολίτες, εκ των οποίων 77 είναι από Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των επτά διπλωματών οι οποίοι αποτελούσαν το προσωπικό της ελληνικής Πρεσβείας, 12 από Κύπρο, 78 από Κίνα, 10 από Ηνωμένο Βασίλειο, επτά από Βέλγιο, ένας από Ρωσία και ένας από Αλβανία.

Εξάλλου, με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι «λόγω των δυσμενών συνθηκών ασφαλείας που επικρατούν στην περιοχή, ανακοινώνεται η προσωρινή αναστολή λειτουργίας της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Τρίπολη της Λιβύης. Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού μετέβη στην περιοχή και μεταφέρει, σε συνθήκες πλήρους ασφάλειας, Έλληνες πολίτες με τα μέλη των οικογενειών τους που διέμεναν στην Λιβύη, πολίτες ευρωπαϊκών και άλλων χωρών καθώς και το προσωπικό της Πρεσβείας, προς την Ελλάδα».



Πηγή: parapolitika.gr