Δείτε ποια σημεία του Πειραιά θα αλλάξουν μετά την ένταξη στο ΕΣΠΑ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μεγάλες αλλαγές έρχονται στον ξεχασμένο για δεκαετίες Πειραιά, αλλαγές που θα υλοποιηθούν μετά την ένταξη των προτάσεων του Δήμου Πειραιά στο ΕΣΠΑ. Κάτι βέβαια που απαιτεί κόπο και χρόνο!

Ήδη, όπως γνωρίζουμε έχει ενταχθεί και υλοποιείται η αλλαγή στην Πλατεία Πηγάδας.

Πολλές αλλαγές όμως έρχονται... Με μόνο μειονέκτημα ο χρόνος που απαιτείται για τη γραφειοκρατική διαδικασία ένταξης και εκταμίευσης των δόσεων!
 
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
 
Ξεκινώντας από τη Λεύκα και περνώντας από τον Άγιο Διονύσιο, την Ακτή Μιαούλη, τη 2ας Μεραρχίας, το Πασαλιμάνι και καταλήγοντας στην Τρούμπα, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, θα εξωραϊστούν οι όψεις των κτιρίων, θα φωτιστούν οι ναοί και θα κατασκευαστεί και ποδηλατόδρομος.
 
ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΑΡΗ
 
Το Πασαλιμάνι, όπως πρώτη σας ενημέρωσε η PP, αλλάζει! Και σύμβολο αλλαγής δε θα μπορούσε να είναι άλλο, από την κεντρική πλατεία του Πασαλιμανιού, την πλατεία Κανάρη, η οποία πριν μερικούς μήνες θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο, ξεχασμένη από όλους!
 
Ωστόσο, μεγάλα έργα όπως το η ανάπλαση του Πάρκου Δηλαβέρη (το οποίο εγκαινιάζεται επίσημα στις 27 Ιουνίου), υλοποιούνται και εγκαινιάζονται στο σήμερα, κάτι που δείχνει ότι δεν βρίσκονται όλα στο σημείο του θα...
 
Ο πειραϊκός λαός βέβαια, και είναι απολύτως κατανοητό, θέλει πολλά, γιατί στερήθηκε πολλά τις τελευταίες δεκαετίες... και τα θέλει άμεσα!
Για αυτό εκτός από τις προθέσεις είναι ξεκάθαρο ότι και ο χρόνος υλοποίησης παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο.