“Μαύρη εργασία” σε καταστήματα του Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κατόπιν ελέγχων της Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκαν στον Πειραιά, δυο καταστήματα, τα οποία απασχολούσαν εργαζομένους χωρίς την απαιτούμενη ασφάλιση.

Συγκεκριμένα, στην διάρκεια εκτεταμένων ελέγχων, που έγιναν, την περασμένη εβδομάδα (20-07 έως 27-7-2014) σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις στην Αττική για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων,δυο περιπτώσεις στον Πειραιά.

Ειδικότερα:


- Σε εστιατόριο – ζαχαροπλαστείο στον Πειραιά, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και η απασχόληση ενός εργαζόμενου, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού, ενώ δεν επεδείχθη το Ειδικό Βιβλίο Τροποποίησης Ωραρίου Εργασίας & Υπερωριών και δεν τηρούνταν το ωράριο εργασίας του προσωπικού.


-Σε κατάστημα με ηλεκτροστατικές βαφές στον Πειραιά, διαπιστώθηκε η απασχόληση δύο υπαλλήλων, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού, ενώ το κατάστημα λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΔΩ



Διαβάστε επίσης:

«Σαφάρι» ελέγχων για αδήλωτη εργασία στον Πειραιά