Κατασχέθηκαν ακατάλληλα κρέατα από γνωστό ψητοπωλείο στο κέντρο του Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο του Πειραιά, εντόπισαν και κατέσχεσαν διάφορα νωπά κρεατοσκευάσματα  συνολικού βάρους 100 κιλών.

Συγκεκριμένα, στις 18 Ιουλίου κατά τον διενεργηθέντα επιτόπιο υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο σε ψητοπωλείο στο κέντρο του Πειραιά, οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και κατέσχεσαν στους ψυκτικούς θαλάμους της αποθήκης του καταστήματος, μέσα σε πλαστικά κιβώτια σουβλάκια χοιρινά και κοτόπουλου νωπά, συνολικού βάρους 100 κιλών.

Τα παραπάνω προϊόντα κατασχέθηκαν λόγω απουσίας της προβλεπόμενης από την ισχύουσα νομοθεσία σήμανσης επί της συσκευασίας και λόγω του γεγονότος ότι παρασκευάστηκαν σε χώρο που δεν διέθετε την προβλεπόμενη άδεια παρασκευαστηρίου–εργαστηρίου (ο χώρος είχε αδειοδοτηθεί να λειτουργεί ως αποθήκη).

Η σχετική κτηνιατρική έκθεση κατάσχεσης διαβιβάστηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και η περαιτέρω τύχη των κατασχεθέντων προϊόντων θα κριθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Τα κατασχεθέντα τρόφιμα αποσυρθήκαν από την αγορά, καταστράφηκαν και η σχετική κτηνιατρική έκθεση κατάσχεσης διαβιβάστηκε άμεσα στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.


Σημειώνουμε πως δεν επιτρέπεται από τον νόμο η δημοσιοποίηση των επωνυμιών των παραπάνω επιχειρήσεων μέχρις ότου επιβληθούν οι κυρώσεις.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΔΩ


Διαβάστε επίσης:


Δεύτερο κρούσμα σε μια μέρα - Κατάσχεση ακατάλληλων κρεάτων σε ταβέρνα του Πειραιά