ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Διημερίδα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το τμήμα Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων, της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) διοργανώνει εκπαιδευτική διημερίδα στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας: South East Europe (SEE) και του έργου «Διακρατική Συνεργασία για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και αποτελεσματικότητας κτιρίων» (TRACE) το οποίο εντάσσεται στον άξονα του προγράμματος "Προστασία και Βελτίωση του Περιβάλλοντος" και ειδικότερα στη θεματική περιοχή παρέμβασης "Προώθηση της Αποδοτικότητας της Ενέργειας και των Πόρων".

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης- ΕΤΠΑ) και Εθνικούς Πόρους (http://see-trace.eu/).


Το έργο TRACE έχει διάρκεια δυο ετών (Νοέμβριος 2012 - Οκτώβριος 2014) με συνολικό αρχικό προϋπολογισμό 1.555.115,62 €. Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι ο Δήμος Πειραιά και εταίροι του έργου είναι διάφοροι φορείς της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που έχουν αρμοδιότητα σε θέματα απόδοσης ενέργειας κτιρίων.

Το σεμινάριο έχει ως στόχο την ανάπτυξη/ βελτίωση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των στελεχών των τοπικών και περιφερειακών αρχών (capacity building) στο θέμα της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης κτιρίων και της εφαρμογής της Οδηγίας 2010/31/ΕΕ. Συγκεκριμένα θα εξεταστούν θέματα όπως: 
• Ενεργειακός Σχεδιασμός Πόλεων - Καλές πρακτικές
• Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας
• Συστήματα Διαχείρισης Ενέργειας – Το πρότυπο ISO 50001
• Ενέργεια και Αειφόρος Ανάπτυξη 
• Χρηματοδότηση έργων Εξοικονόμησης Ενέργειας και ΑΠΕ σε κτίρια
• Θεσμικό πλαίσιο ενεργειακής απόδοσης κτιρίων-Η Οδηγία 2010/31/Ε.Ε και η εφαρμογή της
• Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης κτιρίου – Επιθεώρηση – Πιστοποιητικό
• Τεχνολογίες Εξοικονόμησης στο κτιριακό κέλυφος
• Η/Μ Τεχνολογίες ΕΞΕ και ΑΠΕ στα κτίρια
• Συστήματα και τεχνολογίες ενεργειακής διαχείρισης κτιρίων

Η διημερίδα θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά στις 16 και 17 Ιουλίου 2014. Στην διημερίδα θα συμμετέχουν προσκεκλημένοι επιφανείς εισηγητές από συναφείς φορείς του χώρου της προώθησης της αποδοτικότητας της ενέργειας και των πόρων και πιο συγκεκριμένα του χώρου ενεργειακής διαχείρισης κτιρίων. Κατά την έναρξη της διημερίδας θα γίνει αναλυτική αναφορά στο έργο TRACE ενώ κατά τη λήξη θα συζητηθούν τα συμπεράσματα της διημερίδας και θα διενεργηθεί η αξιολόγηση του σεμιναρίου.

Διοργανωτής της διημερίδας είναι η εταιρεία ΝΕΟΑΝΑΛΥΣΙΣ (www.neoanalysis.eu).