Συναγερμός στην Αστυνομία – Βρέθηκε Uzi σε τροχόσπιτο στον Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ένα Uzi (υποπολυβόλο, ισραηλινής προέλευσης) που βρέθηκε μέσα σε τροχόσπιτο στον Πειραιά. 


Το όπλο ελέγχεται από τις Αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν σε εγκληματικές ενέργειες, με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να κάνουν λόγο για εύρημα που ίσως φωτίσει σκιώδεις γωνίες σημαντικών υποθέσεων. 



Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης όταν ένας 63χρονος μπήκε μέσα στο καινούργιο του τροχόσπιτο και άρχισε να περιεργάζεται τα έπιπλα και τα αντικείμενα που βρίσκονταν στο εσωτερικό του. 


Δεν πέρασαν παρά μερικά λεπτά μέχρι την προσοχή του να τραβήξει ένας ξύλινος καναπές. Το σοκ ήρθε λίγο αργότερα, όταν ο ιδιώτης εντόπισε μέσα στον καναπέ ένα Uzi (!), μια γεμιστήρα άδεια και ένα τσαντάκι μέσης στο εσωτερικό του οποίου υπήρχαν η ταυτότητα και προσωπικά έγγραφα ενός πολίτη, ο οποίος είχε δηλώσει την απώλειά τους τον Δεκέμβριο του 2013.


«Ο 63χρονος είχε συμφωνήσει να αγοράσει το τροχόσπιτο από μια γυναίκα. Το πρωί της Πέμπτης πήγε με το αυτοκίνητό του στην πλατεία Ιπποδάμειας στον Πειραιά όπου βρισκόταν το τροχόσπιτο σταθμευμένο και το ρυμούλκησε μέχρι το σπίτι του. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πήγε να επεξεργαστεί τα αντικείμενα που βρίσκονταν στο εσωτερικό του και μέσα σε έναν ξύλινο καναπέ βρήκε ένα Uzi, μια γεμιστήρα άδεια και ένα τσαντάκι», αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές μιλώντας στο zougla.gr. 


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής από την προανάκριση, το τροχόσπιτο ανήκει σε μία ιδιοκτήτρια πάρκινγκ από τη Νέα Σμύρνη, η οποία, όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς σχετικά με το περιστατικό, ισχυρίστηκε ότι το τροχόσπιτο το κληρονόμησε από τον πατέρα της, ο οποίος προ ετών το είχε εγκαταλείψει, καθιστώντας το στην ουσία προσβάσιμο σε όλους.

«Το όπλο ήταν πολύ σκονισμένο, κάτι που μαρτυρά ότι βρισκόταν μέσα στον καναπέ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το Uzi, η γεμιστήρα και το τσαντάκι έχουν σταλεί για περαιτέρω διερεύνηση. Να γίνει δηλαδή λήψη βιολογικού υλικού και βαλλιστική εξέταση. Η ιδιοκτήτρια του τροχόσπιτου αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι γνώριζε για αυτά που βρέθηκαν. Μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.


Πηγή: zougla.gr