ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Καταργείται το 4ο Λύκειο, παρά τη δέσμευση του Αρβανιτόπουλου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Λίγο πριν αποχωρήσει ο Πειραιώτης πρώην Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος από τη θέση του, υπέγραψε το κλείσιμο του σχολείου, παρά το γεγονός ότι είχε δεσμευτεί για το αντίθετο!

Τελεσίδικη πρέπει να θεωρείται η απόφαση να καταργηθεί το 4ο Λύκειο Πειραιά.

Παρόλο που ο τ. Υπουργός Παιδείας και Βουλευτής Α΄ Πειραιά Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είχε διαβεβαιώσει πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, το σχολείο όχι μόνο κλείνει, αλλά οι μαθητές  έχουν ήδη «μοιραστεί» σε άλλα Λύκεια της περιοχής, χωρίς καν να ερωτηθούν.

Η  Piraeus Press επικοινώνησε με τον Λυκειάρχη  του 4ου Λυκείου Πειραιά, κ. Κόττη.

«Τα παιδιά του 4ου Γυμνασίου, που έχουν δηλώσει να έρθουν στο Λύκειό μας, έχουν σκορπιστεί χωρίς να ρωτηθούν. Αυτή είναι μια απόφαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά και το μόνο πιστοποιητικό για την ώρα, πως το σχολείο θα καταργηθεί».

Το ίδιο μας επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Ε’ διαμερίσματος, κ. Ανδρέας Στάμος.

«Είναι τελεσίδικο πια. Παρά τις προσπάθειες και τις αντιδράσεις το σχολείο έχει συγχωνευτεί γι’ αυτό και τα παιδιά θα συνεχίσουν σε άλλα σχολεία. Εδώ και τρία χρόνια προσπαθούν με το ζόρι να το κλείσουν. Σκοπός είναι να το κάνουν τεχνικό Λύκειο».

Ωστόσο, και οι δύο συμφώνησαν και μας ενημέρωσαν πως το 4ο Λύκειο έχει τις προδιαγραφές Γενικού Λυκείου.

«Δεν υπάρχουν οι υποδομές, ώστε να γίνει τεχνικό. Είναι το μόνο σίγουρο. Οι εργαστηριακοί χώροι είναι μικροί και αυτά που χρειάζονται για το τεχνικό Λύκειο είναι βαριά και ογκώδη», τόνισαν χαρακτηριστικά.
«Πέρα απ’ αυτό», συνέχισε ο Λυκειάρχης του σχολείου, «χάνει η τοπική κοινωνία. Χάνουν τα παιδιά, οι γονείς που ήθελαν να παραμείνει ανοιχτό. Τώρα θα στριμωχτούν σε Λύκεια που δεν έχουν καν αυλή», πρόσθεσε.

Κλείνοντας, τόνισαν πως δεν θα αργήσει να δημιουργηθεί οξύτατο πρόβλημα, καθώς στην περιοχή υπάρχουν δύο μόνο ακόμα Λύκεια, τα οποία είναι γεμάτα και επίσης χρησιμοποιούν κτιριακές λύσεις ανάγκης.

Να θυμίσουμε πως ο τ. Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, είχε δεσμευτεί κατηγορηματικά πως η κατάργηση του 4ου Λυκείου Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθεί. 

Λίγο πριν όμως αποχωρήσει από τον υπουργικό θώκο, υπέγραψε το κλείσιμο κάποιων σχολείων, μέσα σε αυτά είναι το 4ο Λύκειο του Πειραιά.

Διαβάστε επίσης: