ΔΗΜΑΡ: Παραιτήθηκαν ο γραμματέας και μέλη της επιτροπής πόλης Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την παραίτησή τους υπέβαλαν σήμερα ο Γραμματέας και κάποια μέλη της επιτροπής Πόλης Πειραιά της Δημοκρατικής Αριστεράς.


Ο κ. Γρηγόρης Καραγρηγορίου και κάποια μέλη μέσα από ανακοίνωση τους ενημέρωσαν για την οριστική απομάκρυνσή τους από την επιτροπή.

Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσαν:

Δεκαοχτώ μήνες από την συγκρότηση της τελευταίας Επιτροπής Πόλης Πειραιά της Δημοκρατικής Αριστεράς, συμμετείχαμε σε όλες τις συνελεύσεις του οργάνου, φροντίζοντας παράλληλα για την εύρυθμη λειτουργία του καθώς και για την ζωτικότητα των οργανώσεων στο βαθμό που ήταν δυνατό. Δώσαμε μαζί με τους υπόλοιπους συντρόφους μας το παρών στις εκλογικές αναμετρήσεις που έδωσε το κόμμα μας, χωρίς οι διαφωνίες μας να αποτελέσουν τροχοπέδη για την συμμετοχή μας.

Η ΕΠ δεν έμεινε προφανώς αλώβητη από τις εξελίξεις, με αποκορύφωμα την συντριπτική ήττα της 25ης Μαΐου. Ήττα που ήρθε ως αποτέλεσμα του ομιχλώδους τρόπου που επέλεξε να αποχωρήσει η Δημοκρατική Αριστερά από την κυβέρνηση συνεργασίας, της άρνησης της να συμμετάσχει ακόμα και στον διάλογο για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς και της τελικής απομάκρυνσης από κάθε στοιχείο που την ανέδειξε με ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία στις εκλογές του 2012. Το ακροατήριο της εγκαταλείφθηκε με τις επιλογές και την πορεία που ακολούθησε.

Τόσο εντός των κομματικών διαδικασιών αλλά και στον δημόσιο λόγο μας, είχαμε προειδοποιήσει για την κατάληξη, προτιμήθηκε ωστόσο από τον διάλογο η τοποθέτηση μας στον ρόλο του εσωτερικού εχθρού. Ακόμα και μετά το συντριπτικό αποτέλεσμα επιλέξαμε να διατηρήσουμε στάση αλληλεγγύης και ψυχραιμίας, για αυτό άλλωστε ζητήσαμε επίμονα τολμηρές διαδικασίες αναθεώρησης, κριτικής και ειλικρίνειας. Τίποτα από αυτά δεν συνέβη, στον αντίποδα επιλέχθηκε για μια ακόμη φορά η συνταγή της εσωστρέφειας και η κατεύθυνση στο συνέδριο του Σεπτεμβρίου προκειμένου να επιβεβαιωθούν ξανά εντός των τειχών μηχανισμοί και κυρίως πολιτικές που οδήγησαν στην σφοδρή ήττα.

Μια διαδικασία σύγκρουσης ηττημένων κομματικών μηχανισμών δεν μας αφορά, για αυτό και δεν θα συμμετάσχουμε στις προσυνεδριακές διεργασίες, ούτε θα δεχθούμε να αποτελέσουμε το εξιλαστήριο θύμα στο πολεμικό κλίμα που επικρατεί εσχάτως στην Επιτροπή Πόλης. Δεν μπορούμε από την θέση μας στα περιφερειακά όργανα να συμμετέχουμε στην πορεία προς μια διαδικασία που αντί να δώσει πνοή και πολιτική ουσία στην δυνατότητα ύπαρξης και παρέμβασης της Δημοκρατικής Αριστεράς στα πλαίσια των ιδρυτικών της αρχών, θα δώσει το μήνυμα ότι το μόνο που ενδιαφέρει είναι ποιος θα κρατά στα χέρια του τον έλεγχο ενός κόμματος ηττημένου, αποδιαρθρωμένου και πληγωμένου.

Για τους λόγους αυτούς καταθέτουμε στα μέλη της και στον Γραμματέα του κόμματος τις παραιτήσεις μας από την Επιτροπή Πόλης Πειραιά. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τις αξίες της ιδρυτικής διακήρυξης της Δημοκρατικής Αριστεράς καθώς και για το όραμα μας για μια σύγχρονη και ενωμένη κεντροαριστερά, προς όφελος της δημοκρατίας και της κοινωνίας. Καραγρηγορίου Γρηγόρης, Γραμματέας της ΕΠ Πειραιά,

Καραφέρη Μαρία, Μέλος της Γραμματείας της ΕΠ Πειραιά,

Πιέρρος Γιώργος, Μέλος της Γραμματείας της ΕΠ Πειραιά,

Νασια Ζώτου - Χάππα, Μέλος της ΕΠ Πειραιά.