ΒΙΝΤΕΟ: Μπλόκο ναυτεργατών στο Λιμάνι του Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συγκεντρωμένοι στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Τετάρτης οι ναυτεργάτες ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Οι ναυτεργάτες έχουν συγκεντρωθεί στην προβλήτα του λιμανιού από όπου φεύγουν τα υδροπτέρυγα για Αργοσαρωνικό.

Μπλόκαραν, μάλιστα, την αναχώρηση ενός πλοίου (δελφίνι) που θα έφευγε για Αίγινα.

Πρόκειται για εργάτες σε έξι εταιρείες που τους χρωστούν δεδουλευμένα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ είχε δώσει προθεσμία ως σήμερα, Τετάρτη, προκειμένου να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας,τονίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα ξεκινήσει κινητοποιήσεις στα πλοία των εταιρειών που δεν καταβάλλουν τα οφειλόμενα.

Η ΠΝΟ με έγγραφό της προς τον υπουργό Ναυτιλίας και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας καλεί τους εργοδότες "να προβούν σε άμεση και πλήρη εξόφληση των καθυστερούμενων αποδοχών των συναδέλφων μας, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, άλλως η Ομοσπονδία μας θα προβεί σε συνδικαλιστική παρέμβαση από το πρωί της ημερομηνίας αυτής στα πλοία τους που θα βρίσκονται στα λιμάνια της Αττικής, μέχρι την καταβολή των οφειλόμενων στους δικαιούχους, εκτός των πλοίων των εταιρειών που θα έχουν μέχρι τότε τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους".

Η προηγούμενη απεργία τους έληξε στις αρχές του Φλεβάρη όταν και οι εταιρείες είχαν δεσμευθεί για την καταβολή των χρημάτων στους εργαζόμενους.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να καταβάλουν τα χρήματα οι εταιρείες, τις οποίες και καλούν σε διάλογο. "Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν έναντι των εταιρειών που δεν τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους", ανέφερε ο Αντώνης Νταλακογιώργος.


{YouTube}0_zjOKWcrgI{/YouTube}