Αυτός «έδωσε» το κύκλωμα της ηρωίνης για… 2.000.000 ευρώ!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δύο εκατομμύρια ευρώ πήρε ως αμοιβή ο Έλληνας «πληροφοριοδότης» που κατάφερε να διεισδύσει στο καρτέλ της ηρωίνης και να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία στις Αρχές ούτως ώστε να ξετυλίξουν το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας.

Οι Αρχές κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό την ταυτότητα αλλά και οτιδήποτε έχει σχέση με το πρόσωπο που άνοιξε το στόμα του και κάρφωσε με κάθε λεπτομέρεια τα πάντα γύρω από το μεγαλύτερο καρτέλ διακίνησης λευκής σκόνης.
Πρόκειται για έναν Έλληνα που ελάχιστοι γνωρίζουν την ταυτότητά του, ο οποίος πλησίασε την Ασφάλεια του Λιμενικού και δέχτηκε να παίξει τον ρόλο του «πράκτορα», προκειμένου να συγκεντρώσει στοιχεία για τη δομή και τη λειτουργία του ελληνοϊρανοτουρκικού καρτέλ ηρωίνης.

Ο «πληροφοριοδότης» ζήτησε αμοιβή που αρχικά προκάλεσε ίλιγγο στις Αρχές, ωστόσο μετά από διαπραγματεύσεις το deal έκλεισε με ένα ποσό που ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ. Με μια προϋπόθεση: να πάει καλά η δουλειά.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ζήτησε μία ακόμη διαβεβαίωση.

Το όνομά του να μην υπάρχει πουθενά. Ούτε στη δικογραφία, όπως και να μην κληθεί ποτέ να καταθέσει στο δικαστήριο.

Όσον αφορά στο πρόσωπό του, θα λειτουργήσει ένα διαφορετικό πλάνο, το οποίο έχει να κάνει με το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Όπως λένε πρόσωπα που γνωρίζουν καλά την ιστορία, ο σιωπηλός μάρτυρας είναι με τέτοιον τρόπο θωρακισμένος, ώστε να μην μπορεί κανένας να φανταστεί ποιο είναι το πρόσωπο που έδωσε τους βαρόνους στο πιάτο των διωκτών τους.

Οι πληροφορίες και τα στοιχεία που έδινε το συγκεκριμένο άτομο σε συνάρτηση με τις απόρρητες πηγές που διαθέτει η DEA και φυσικά τις ατέλειωτες ώρες φυσικής παρακολούθησης των λαγωνικών της Ασφάλειας του Λιμενικού είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν όλα τα μεγάλα κεφάλια πλην του Ιρανού που την κοπάνησε τελευταία στιγμή από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Διαβάστε επίσης: