Μαγική η βραδιά προς τιμή του Μίμη Πλέσσα στο Βεάκειο!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


γράφει η Δήμητρα Τσιαούση

Η μουσική βραδιά προς τιμήν του Μίμη Πλέσσα κέρδισε τις εντυπώσεις και τα χειροκροτήματα του κατάμεστου Βεάκειου την 1η του Ιούλη.

Η υποδειγματική επιλογή των πιο καθοριστικών τραγουδιών, από την τεράστια παρακαταθήκη πολιτισμού του μεγάλου Μίμη Πλέσσα, που έχουν χαράξει την ελληνική μουσική ερμηνεύθηκαν από σημαντικές προσωπικότητες του τραγουδιού( και όχι μόνο). Αφού έγινε η βράβευσή του για την αδιαμφισβήτητη προσφορά του στη μουσική, ακολούθησαν και οι βραβεύσεις τόσο της συζύγου Λουκίλα όσο και του ταλαντούχου μουσικού Μαυρίκιου.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η εμφανιση του Σταμάτη Κόκοτα επί σκηνής, ο οποίος τραγούδησε το εναρκτήριο άσμα, στέλνοντας την δική του αγάπη του προς τον δημιουργό. Στην σκηνή παρέλασαν, καθείς με τον δικό του τρόπο ερμηνευτικά, τρανταχτά ονόματα του τραγουδιού, όπως ο Γιάννης Πετρόπουλος, η εκκεντρική Σοφία Βόσσου, η Λένα Αλκαίου, η Νέλλη Γκίνη, ο Στέλιος Διονυσίου, ο μουσικός Μαυρίκιος, ο αειθαλής Δάκης, ο Σπύρος Κλείσσας, φρέσκα πρόσωπα της σύγχρονης μουσικής, όπως ο Ηλίας Βρεττός, ο Κώστας Μαρτάκης, η Χρύσπα, η Κατερίνα Στικούδη, ο Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης, ο Θάνος Ολύμπιος, η Κυριακή Δερέμπεη, ο Δημήτρης Σαββαΐδης,  και ηθοποιοί με ιδιαίτερο φωνητικό ταλέντο στην ερμηνεία, όπως, η Ελένη Φιλίνη, η Δέσποινα Πολυκανδρίτου, ο Αντώνης Λουδάρος, η Μπέσυ Μάλφα, ο Παναγιώτης Πετράκης.  

Η βραδιά στο μεγαλύτερο μέρος της περιλάμβανε τραγούδια που σφράγισαν την πορεία του Μίμη Πλέσσα, ο οποίος - σημειωτέον - συνόδευσε με το πιάνο καθ' όλη τη διάρκεια την Σύγχρονη Ορχήστρα «Μίμης Πλέσσας», αλλά διανθίστηκε και με σχόλια επαινετικά στο πρόσωπό του από όλους τους ερμηνευτές, ενώ δεν έλλειψαν τα πειράγματα του συνθέτη προς την σαγηνευτική Κατερίνα Στικούδη, από την οποία «ένα φιλί δεν είναι αρκετό», όπως είπε χαρακτηριστικά!

Η είδηση της βραδιάς αποτέλεσε η ανακοίνωση της θεατρική παραγωγή που θα ξεκινήσει τον Οκτώβρη στο Θέατρο Broadway αναβιώνοντας την «Παριζιάνα» με πρωταγωνιστές τους Μπέσυ Μάλφα και Αντώνη Λουδάρο.

Πολλά συγχαρητήρια και στην συμβολή του Μαυρίκιου Μαυρικίου στην ενορχήστρωση των τραγουδιών και την μουσική διεύθυνση! Η παρουσία και η συμβολή του «έδεσε» την ομάδα των ερμηνευτών, ενώ χάρισε το άριστο αποτέλεσμα.

Η λαμπερή στα κόκκινα Χριστίνα Λαμπίρη στο ρόλο της παρουσιάστριας μοναδική, με αυθορμητισμό πλαισίωσε την παρουσίαση και κέρδισε τα βλέμματα.

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο δώρο, καλύτερη πράξη αγάπης προς τον μεγάλο συνθέτη Μίμη Πλέσσα,