Lollobrigida στο Μικρολίμανο – Αυτό είναι το πρώτο αυθεντικό ιταλικό brunch του Πειραιά (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Αυθεντικές ιταλικές γεύσεις στο πρώτο gastrobar του Πειραιά

- Το πρώτο ιταλικό brunch είναι γεγονός στο Μικρολίμανο 

Το αγαπημένο gastrobar του Μικρολίμανου, με την εντυπωσιακή διακόσμηση, εγκαινίασε (από την Κυριακή 01/09) σε καθημερινή βάση ένα καθαρόαιμο ιταλικό brunch που θα σε κάνει να νοιώσεις τι σημαίνει dolce vita.

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε συνδυάσει το brunch με την χαλαρότητα του Σαββατοκύριακου, και ακόμα περισσότερο με την Κυριακή το πρωί που, αφού έχουμε ξενυχτήσει και ξυπνήσει κάπου μεταξύ 12 μεσημβρινή και μία το καταμεσήμερο, θέλουμε να απολαύσουμε κάτι που να θυμίζει μεσημεριανό αλλά και πρωινό μαζί: δηλαδή brunch.

Γι’ αυτό από αυτήν την Κυριακή 1ηΣεπτεμβρίου το Lollobrigida, το ιταλικό all day bar  στο Μικρολίμανο για το οποίο μιλάνε όλοι, υιοθετεί την αγγλοσαξωνική συνήθεια του brunch αλλά όχι μόνο για την Κυριακή, αλλά για όλες τις ημέρες τις εβδομάδας,από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Γιατί, όπως μας λένε οι ιθύνοντες, το all day bar έχει την υποδομή να στηρίξει μέσα στην ημέρα τόσο a la carte όσο και το brunch μενού.

Μην ξεχνάτε άλλωστε τον πετρόχτιστο ξυλόφουρνο -εντυπωσιακό αξιοθέατο – που δεν σταματάει να «γεννάει» συνέχεια τις πιο λαχταριστές γαστρονομικές ιδέες.

Και μπορεί το brunch να είναι μια αγγλοσαξωνική συνήθεια, αλλά στο Lollobrigida, γίνεται ιταλική, μεσογειακή και πεντανόστιμη καθώς οι σεφ Κυριάκος Μοιραλιώτης  και Νίκος Κωνσταντάτος που ανέλαβαν  το brunch menu  δημιούργησαν και προτείνουν comfort food brunch πιάτα με φίνες αυθεντικές ιταλικές πρώτες ύλες που σε ταξιδεύουν στην γείτονα χώρα απ’ όπου δε θα θέλεις να επιστρέψεις. Ναι, καλά καταλάβατε, εδώ σας κλείνει το μάτι το κλασικό brunch στην πιο μεσογειακή εκδοχή του με τους πιο ευφάνταστους αλλά σωστά μελετημένους συνδυασμούς.

Αν αγαπάτε τις μπρουσκέτες δοκιμάστε την ciabatta με scrabbled eggs, σωταρισμένο σπανάκι, μοτσαρέλα di Bufala και κόκκινη σάλτσα πίτσας ή αυτήν με ντοματίνια, ρικότα και φρυγανισμένο αβγό ποσέ. Αν είστε φαν της ομελέτας η ιταλική frittata με λουκάνικο salsiccia είναι αυτό που χρειάζεστε ενώ για «πειραγμένο» αλλά κλασικό brunch απολαύστε ένα  Croque Madame με slow cooked μοσχάρι και κόκκινη σάλτσα ναπολιτάνα, μπεσαμέλ κρεμμυδιού, αβγό ποσέ και σάλτσα βουτύρου.

Αν πάλι θέλετε κάτι κλασικά ιταλικό τότε η λέξη είναι μία: pizza! Mε κόκκινη σάλτσα, μοτσαρέλα και προσούτο.

Στο brunch menu του Lollobrigida μπορείτε επίσης  να απολαύσετε κάποια από  τα sharing  plates  τα οποία μπορείτε να μοιραστείτε με το έτερον ήμιση ή την παρέα σας όπως το μεγάλο τηγάνι με καγιανά, λουκάνικο Salsiccia και πεκορίνο ή το μεγάλο πιάτο με μία μεγάλη ποικιλία αλμυρών και γλυκών ιταλικών γεύσεων: ιταλικά λουκάνικα, ντοματίνια, αβγά, ιταλικά κέικ και μαρμελάδες, ιταλική Nutella και μπισκότα.

Επιπλέον, αν είστε λάτρεις των pancake αλλά το brunch σας το θέλετε αλμυρό, χωρίς δεύτερη σκέψη αυτό που χρειάζεστε είναι το αλμυρό pancake καρμπονάρας με σάλτσα παρμεζάνας, μπέικον και πανσέτα. Και φυσικά ιταλικό brunch, χωρίς αυθεντικό ιταλικό καφέ δε γίνεται! Espresso, cappuccino, freddo, ό, τι και αν προτιμάτε,  γίνεται με την πρώτη ύλη, την τεχνική και την ποιότητα ενός αυθεντικού ιταλικού καφέ.

Πάρτε μια γεύση και από το μοναδικό εσωτερικό διάκοσμο της Lollobrigida 

Για Italian brunch το Lollobrigida είναι ανοιχτό:

Καθημερινές: 10.00 έως 15.00
Σαββατοκύριακα:
9.00 έως 17.00
Κυριακή: 
ανοιχτά μέχρι τις 7 το απόγευμα

LOLLOBRIGIDA

Italian all day bar
  • Ακτή Κουμουνδούρου 62, Μικρολίμανο
  • 694 065 0511
  • Facebook