ΤΑ ΜΠΕΡΕΚΕΤΙΑ: Αυθεντικές Ανατολίτικες γεύσεις στο πιάτο σας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ένα νέο κατάστημα στον χώρο της εστίασης στη Νίκαια

- Γεύσεις που προέρχονται από τα βάθη της Ανατολής

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Τα Μπερεκέτια είναι ένα νέο κρεατοφαγείον στη Νίκαια, το οποίο αλλάζει όσα ξέραμε για το ελληνικό σουβλάκι. Αυτό το ταξίδι γεύσης ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2018 και ήδη μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει. Η λέξη «μπερεκέτι» είναι τουρκικής καταγωγής και σημαίνει γονιμότητα, αφθονία· στα νέα ελληνικά χρησιμοποιείται για να περιγράψουμε κάτι πολύ καλό.

Τα Μπερεκέτια προσφέρουν γνήσιες Ανατολίτικες γεύσεις, όπως τις συνάντησε και τις γεύτηκε ένας ταξιδιώτης που ξεκίνησε από τα βάθη της Ανατολής. Ο ίδιος πέρασε σαν πρόσφυγας σε άλλες χώρες και με σταθμό την Κωνσταντινούπολη έφτασε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Νίκαια όπου και εγκαταστάθηκε. Το μαγαζί δημιουργήθηκε ώστε να τιμηθεί αυτός ο  πληθωρικός πρόσφυγας και μαζί όλη η αφθονία των γεύσεων που έφερε μαζί του.

Το μενού τους πλούσιο που σε χορταίνει· δροσερές σαλάτες, ορεκτικά, τυλικτά, μερίδες. Κάθε πιάτο ξεχωριστό για να ικανοποιούνται όλα τα γούστα. Εμείς από σαλάτες πάντως ξεχωρίσαμε την «χωριάτικη της Ανατολής» με ρόκα, μαρούλι, μαϊντανό, δυόσμο, ραπανάκι, ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριά Φλωρίνης τουρσί, φριταρισμένα. Από τα ορεκτικά τους λατρέψαμε τα λαχματζούν του, ενώ από τα κυρίως μην διστάσετε να παραγγείλετε το σπέσιαλ χωνί, ένα τυλικτό σουβλάκι που κάνει για τρία!