ΟΜΑΛΟΣ: «Το σπίτι των Κρητικών στο Μοσχάτο».

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ένα κέντρο διασκέδασης αφιερωμένο στην λεβεντογέννα Κρήτη

- Τραγουδούν καταξιωμένοι τραγουδιστές της κρητικής μουσικής 

- Προσφέρει αυθεντικούς κρητικούς μεζέδες

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Είναι γνωστό ότι η Κρήτη φημίζεται για την κουζίνα και τα γλέντια της. Αν είστε από τους τυχερούς που έχουν επισκεφτεί την Κρήτη, το γνωρίζετε πολύ καλά. Αν πάλι δεν έχει τύχει να την επισκεφτείτε, μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση από τον «Ομαλό» στο Μοσχάτο, ένα κέντρο διασκέδασης αφιερωμενό στην Κρήτη.

Όλα ξεκίνησαν το 1973, όταν ο Εμμανουήλ Πατεράκης από τα Σκουλουδιανά Κισσάμου Χανίων, έχοντας μεγάλη αγάπη για την πατρίδα του, δημιούργησε ένα κρητικό στέκι, σε έναν υπόγειο χώρο που τον ονόμασε “Ομαλός”. Επρόκειτο για μια οικογενειακή υπόθεση, καθώς ο ιδρυτής του κέντρου έπαιζε βιολί και η γυναίκα του Ευαγγελία Πατεράκη τραγουδούσε.

Το 1981 ο «Ομαλός» μεταφέρθηκε στην Λεωφόρο Θηβών 283, ενώ σήμερα στεγάζεται σε έναν όμορφο χώρο στην οδό Πειραιώς 68. Την διεύθυνση του κέντρου έχει αναλάβει εδώ και πολλά χρόνια ο Αντώνης Μπαντουράκης μαζί με τον γιο του Γιάννη.

Με γνώμονα την διασκέδαση και την εξυπηρέτηση των πελατών, ο «Ομαλός» διαγράφει μια επιτυχημένη πορεία στο χώρο της διασκέδασης. Από το κέντρο αυτό έχουν περάσει όλα τα μεγάλα ονόματα της κρητικής Μουσικής, όπως ο Κώστας Μουντάκης, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης (Ναύτης), ο Μιχάλης Κουνέλης, ο Ζαχαρίας Μελεσσανάκης, ο Πέτρος Καρμπαδάκης, ο Βασίλης Κατσαμάς και πολλοί ακόμα σπουδαίοι μουσικοί.

Στον «Ομαλό» θα απολαύσετε αυθεντικά κρητικά πιάτα, όπως το γαμοπίλαφο και το ντόπιο αρνί, ενώ οι κρητικοί μεζέδες συνοδεύονται άρτια με τη κρητική ρακή ή κρασί.

Η αίθουσα του «Ομαλού» διατίθεται ακόμη και για πάσης φύσεως κοινωνικές εκδηλώσεις.

ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ