ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019  – ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά ανοίγει και φέτος τις πύλες του για να υποδεχθεί μια πλειάδα αξιόλογων παραγωγών, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών, τόσο του μουσικού στερεώματος όσο και της υποκριτικής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2019

ΤΡΕΙΣ ΦΟΝΟΙ…ΚΑΜΙΑ ΚΗΔΕΙΑ

Μια απρόβλεπτη κωμωδία

Τετάρτη 19/6 , 21:30

Τρία άτομα, που αποτελούν ένα θεότρελο ερωτικό τρίγωνο, επιςκέπτονται μέσα σε έναν χρόνο, σε τρεις διαφορετικές περιόδους διακοπών - Χριστούγεννα, Πάσχα, Πρωτοχρονιά - το ίδιο ξενοδοχείο, το ίδιο δωμάτιο, με τον ίδιο δολοφονικό σκοπό: να εξοντώσουν το τρίτο άτομο από τη σχέση τους.

Μια κωμωδία γεμάτη σασπένς, που ξεχειλίζει από ξεκαρδιστικά σχέδια δολοφονίας ανάμεσα στον ερωτύλο και άπιστο εραστή (Κώστασ Αποστολάκης), τον σκανδαλιάρη απατημένο σύζυγο (Σπύρος Πούλης), και τη μοιραία γυναίκα του (Κατερίνα Μπιλάλη).

Μέσα στισ έντονα χιουμοριστικές καταστάσεις αυτής της παράλογης φάρσας, παρακολουθούμε τις τρεις, γεμάτες γκάφες, απόπειρες φόνου που σχεδιάζουν οι ήρωες ανά δύο, προκειμένου να σκοτώσουν τον τρίτο χαρακτήρα. Στην πρώτη σκηνή, η σύζυγος και ο εραστής της επιχειρούν να σκοτώσουν το σύζυγο, επειδή είναι εμπόδιο στη σχέση τους. Στη δεύτερη σκηνή, η σύζυγος συμμαχεί με το σύζυγό της για να δολοφονήςουν τον εραστή, επειδή αποκαλύφθηκε ότι της ήταν άπιστος. Στην τρίτη σκηνή, ο σύζυγος και ο εραστής, αισθανόμενοι προδομένοι και εξαπατημένοι, ενώνουν τις δυνάμεις τους και σχεδιάζουν να δολοφονήσουν τη σύζυγο. Αλλά αυτή η απόπειρα, θα αποτύχει, όπως και οι προηγούμενες δύο, ή όχι;

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΡΕΤΡΟ

παλιά τραγούδια με τον Δαυίδ Ναχμία

Πέμπτη 20/6, 20:30

η πρώτη ρετρό καλοκαιρινή περιοδεία με τον μοναδικό στο είδος Δαυίδ Ναχμία είναι γεγονός!

Πρεμιέρα: Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, 20:30

Στους καλλιτέχνες που έζησαν τα δημιουργικά τους χρόνια απ' την αρχή του Ελληνικού εικοστού αιώνα μέχρι το τέλος της δεκαετίας του '50, κληρώθηκε η απεικόνιση του εσωτερικού τοπίου των ανθρώπων τότε.

Μεγάλες πιέσεις σε κάθε επίπεδο δημιούργησαν μορφωμένα τραγούδια για ένα κοινό απαιτητικό, πολύ προσεκτικό στις λεπτομέρειες με αληθινό ενδιαφέρον και προσμονή για το επόμενο δημιούργημα.

Μεγάλα θαύματα συνέβαιναν σε κάθε επίπεδο στη Ρώμη, στο Παρίσι και σ' όλη την Ευρώπη και σα να μην έφτανε η ντόπια σοδιά τραγουδιών, οι Έλληνες αποπειράθηκαν να αδελφωθούν με τους Ευρωπαίους συνανθρώπους τους και να μοιραστούν τις χαρές και τους καημούς τους, τραγουδώντας έναν τεράστιο αριθμό "μεταγλωττισμένων" τραγουδιών που είχαν διαγράψει επιτυχημένη πορεία στον Ευρωπαϊκό ορίζοντα.

Ίσως να είναι αυτό το εφαλτήριο της παγκοσμιοποίησης, πολύ πριν βέβαια πέσει η τέχνη κάτω απ' τις ρόδες του μεταμοντέρνου φορτηγού.

Η παράσταση αποτελείται από εναλλακτικές επιλογές τραγουδιών που χαρακτηρίζουν τον καιρό τους. Κάποιες μεταφρασμένες επιτυχίες και κάποια άλλα, αδίκως παραγνωρισμένα Ελληνικά τραγούδια υψηλής αξίας.

Δύο υπέροχοι ερμηνευτές αναλαμβάνουν αυτό το απαράμιλλο ταξίδι στον χρόνο. Ο Θάνος Πολύδωρας και η Εβελίνα Νικόλιζα.

Συμμετέχουν ο Δάκης και η Αργυρώ Καπαρού

Το πρόγραμμα επιμελείται ο Δαυίδ Ναχμίας

Τιμές εισιτηρίων

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

Κανονικό: 10 ευρώ

Ανεργίας, φοιτητικό, ΑΜΕΑ: 8 ευρώ

ΤΑΜΕΙΟ (ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ): ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 12 ΕΥΡΩ

πληροφορίες: 210 9967562 - 6982178813

Πρόγραμμα περιοδείας

Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, 20/06/2019

Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, 22/07/2019

(το πρόγραμμα είναι υπό διαμόρφωση και σύντομα θα προστεθούν και άλλες παραστάσεις)

Οργάνωση παραγωγής: Αργύρης Ναστόπουλος

Παραγωγή: CELESTIAL ARTS & ENTERTAINMENT PRODUCTIONS

ΒΕΡΒΕΡΙΤΣΑ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019

Τετάρτη  26/6, 21:00

Τιμή Προπώλησης 17€ - Τιμή εισόδου: 20€

Η παράσταση του Νίκου Μουτσινά που έσπασε όλα τα ταμεία στη θεατρική Αθήνα ετοιμάζει τις βαλίτσες της για μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα!

Η απίστευτη φαρσοκωμωδία σε κείμενο και σκηνοθεσία του Νίκου Μουτσινά με συμπρωταγωνίστρια τη Μαρία Σολωμού υπόσχεται απροσποίητο και άφθονο γέλιο.

Ευφυέστατο κείμενο με απίθανους διαλόγους, pop art σκηνικά από τη Μαρία Φιλίππου, καταπληκτικοί φωτισμοί από τον Χρήστο Τσιόγκα, εντυπωσιακά κοστούμια από τη Νικόλ Παναγιώτου συνθέτουν το μοναδικό σκηνικό της παράστασης.

Λίγα λόγια για το έργο

"Μία βερβερίτσα γίνεται η αιτία για μία σειρά αστείων και τρομοκρατικών γεγονότων που συμβαίνουν στον Μενέλαο Φονιά (Νίκο Μουτσινά) και τη γυναίκα του Άννα- Μαρίζα Φονιά (Μαρία Σολωμού).

Το ζευγάρι, μετά από πολλές συνεδρίες σε σύμβουλο γάμου, αποφασίζει να πάει στα γενέθλια της αδελφής του Μενέλαου και χάνεται σε ένα δάσος.

Στην προσπάθεια να βρουν τον δρόμο της επιστροφής, χτυπάνε με το αυτοκίνητό τους τη Βερβερίτσα στη μέση του πουθενά και το μόνο που βρίσκεται κοντά τους είναι το σπίτι της Αινχόνχεν (Ματίνα Νικολάου), που ζει με τις αδελφές της: την Αινχόνχεν (Φανή Γεωργακοπούλου) η οποία είναι μουγκή και την Αινχόνχεν (Στέλλα Ρουσάκη) η οποία είναι τυφλή !

Θα καταφέρουν να βγουν από το σπίτι ζωντανοί;"

Τιμή εισόδου: 20€

ΡΕΝΑ

Πέμπτη  27/6, 21:00

Καλοκαίρι 2019 | Η «Ρένα» του Αύγουστου Κορτώ ταξιδεύει σ’ όλη την Ελλάδα

Μετά τη μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με συνεχείς sold out παραστάσεις, η «Ρένα» του Αύγουστου Κορτώ βάζει πλώρη για τα μεγαλύτερα θερινά θέατρα όλης της χώρας.

Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κουντούρη.

Στον ομώνυμο ρόλο η Υρώ Μανέ και μαζί της, συνοδοιπόροι επί σκηνής οι Άγης Εμμανουήλ, Κωνσταντίνος Φάμης, Μιχάλης Αβρατόγλου, καθώς και οι μουσικοί Παναγιώτης Τσεβάς και Κώστας Νικολόπουλος.

Πρεμιέρα καλοκαιρινής περιοδείας: Δευτέρα 24 Ιουνίου, Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου.

Η «Ρένα», η ηρωίδα από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αύγουστου Κορτώ, βγαίνει από τις σελίδες και- επί σκηνής πλέον- διηγείται τη θυελλώδη ζωή της αλλά και παράλληλα όλη την σύγχρονη ελληνική ιστορία από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα έως σήμερα.

Μια παράσταση ύμνος στην αγάπη, στη ζωή και στον έρωτα χωρίς φραγμούς, σε μια Ελλάδα που σπαράσσεται, γονατίζει, ανασταίνεται και συνεχίζει μοιραία και ακάθεκτη.  Μια τοιχογραφία της χώρας μας μέσα από τη μουσική των δεκαετιών, την αθωότητα, την αμεσότητα και τη δύναμη για επιβίωση μιας γυναίκας, που το μόνο που ήξερε καλά ήταν να προσφέρει ερωτικές υπηρεσίες.

Ταυτότητα παράστασης

Ρένα του Αύγουστου Κορτώ

Στον ομώνυμο ρόλο η Υρώ Μανέ

Συμπρωταγωνιστούν: Άγης Εμμανουήλ, Κωνσταντίνος Φάμης, Μιχάλης Αβρατόγλου.

Μαζί τους στη σκηνή οι μουσικοί: Παναγιώτης Τσεβάς και Κώστας Νικολόπουλος.

Θεατρική διασκευή: Στέλιος Χατζηαδαμίδης

Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη

Σκηνικά-κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Μουσική: Παναγιώτης Τσεβάς

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Επιμέλεια κίνησης: Φρόσω Κορρού

Video: Θωμάς Παλυβός

Βοηθός σκηνοθέτης: Θάλεια Γρίβα

Βοηθός σκηνογράφου – Ενδυματολόγου: Μαρία Παπαδοπούλου

Βοηθός φωτιστή: Στέβη Κουτσοθανάση

Φωτογραφίες: Μαντώ Βασίλη

Σχεδιασμός αφίσας: Θωμάς Παλυβός

Τιμές εισιτηρίων: 18 € (γενική είσοδος), 15 € (Φοιτητικό, άνω των 65), 13 € (Ανέργων, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων).

Η παράσταση μέσα από τα λόγια των συντελεστών της

«Μια ομάδα ρεπόρτερ-συγγραφέων γνωρίζουν τη Ρένα τη Σμυρνιά στο Athens Pride Parade. Η Ρένα τους καλεί σπίτι της και με τον δικό της μοναδικό τρόπο, ξετυλίγει το νήμα της περιπετειώδους ζωής της. Μέσα από τη σπαρταριστή αφήγησή της, αποφασίζει να τους μοιράσει ρόλους, κι έτσι οι νέοι που την ακολούθησαν αρχίζουν να «υποδύονται» τους μεγάλους έρωτες της ταραγμένης της ζωής. Η Ρένα, στο κλαρί από τα γεννοφάσκια της, μας παίρνει μαζί της στο ταξίδι της ζωής της και της ιστορίας της Ελλάδας από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα. Ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εικόνες, μουσικές και τραγούδια ολόκληρου του 20ου αιώνα.»

Νικαίτη Κοντούρη

«Η Ρένα θα μπορούσε να είναι μια ακόμα πουτάνα. Μια ακόμα ξεμωραμένη ηλικιωμένη πουτάνα με πολλές εμπειρίες. Δεν είναι όμως. Γιατί δεν είναι ούτε η πουτανιά που την ορίζει. Ούτε τα χρόνια. Ούτε η ίδια η ιστορία. Η λαχτάρα της για τη ζωή και ο έρωτάς της για το αύριο είναι που την ορίζουν. Η επιθυμία της να ξημερώσει ένα ακόμα πρωί, να πιει το καφεδάκι της μαζί με το τσιγάρο της στο μπαλκόνι και να κοιτάει όπου φτάνει το μάτι της και ακόμα παραπέρα. Και αν σε δει στο δρόμο μετά να σου πει: “Να ζήσεις όσο μπορείς πιο ευτυχισμένος. Ν' αγαπήσεις και ν΄ αγαπηθείς”.»

Στέλιος Χατζηαδαμίδης

Έγραψαν για την "Ρένα":

"Η Υρώ Μανέ σε καθηλώνει ερμηνευτικά, πείθωντας απόλυτα ως γριά πόρνη. Ο λόγος της κυλάει σαν νερό, με ωραίες παύσεις και αρκετό χιούμορ, πηγαίνοντας από τα νιάτα στα γηρατειά και πάλι πίσω. Σε πολλά σημεία η ερμηνεία της σε κάνει να βουρκώνεις και σε άλλα να ταξιδεύεις εκεί που θέλεις να πας, μόνος σου, κρυφά από όλους. Σε κάθε περίπτωση, ο θεατής φεύγει από αυτήν την παράσταση με γεμάτη την καρδιά του και με τη σκέψη του πλημμυρισμένη από αυτό το μαγικό πράγμα που λέγεται ελευθερία".

Μαριάνθη Κουνιά, Εφημερίδα Παραπολιτικά

"Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ρένας απολαύσαμε την Υρώ Μανέ σε μια από τις πιο δυνατές υποκριτικές στιγμές της καριέρας της. Με το πηγαίο της ταλέντο και την αμεσότητά της, η ηθοποιός έδωσε σάρκα και οστά στη βασανισμένη μα πάντα αισιόδοξη ηρωίδα του Κορτώ καταθέτοντας την αλήθεια της επί σκηνής και υποστηρίζοντας μέχρι τέλους το δίκιο κάθε νηστικού και κατατρεγμένου ανθρώπου. Στο πλευρό της στάθηκαν υποκριτικά ο Άγης Εμμανουήλ, ο Κωνσταντίνος Φάμης και ο Μιχάλης Αβρατόγλου ερμηνεύοντας πληθώρα ρόλων που απαιτούνταν για την αφήγηση της ιστορίας. Ξεχωρίσαμε τον Κωνσταντίνο Φάμη που μας εντυπωσίασε με την ευκολία με την οποία μεταμορφωνόταν μέσα σε δευτερόλεπτα από τον ένα ρόλο στον άλλον αποδεικνύοντας πως διαθέτει στόφα μεγάλου θεατρίνου".

Μαριάντζελλα Ψωμαδέλλη, Radio Alchemy

ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ της Ξένιας Καλογεροπούλου

Κυριακή  30/6, 21:00

Ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα του θεάτρου για παιδιά, βασισμένο στους μύθους, στα λαϊκά παραμύθια και την επική λογοτεχνία. Ένα γοητευτικό μαγικό ταξίδι σε χώρες ονειρικές, με αλλόκοτους ήρωες, ένα παραμύθι όπου τα πάντα είναι δυνατά και αδύνατα.

Η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο, χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, από τις Χίλιες και μία νύχτες, και πολλά άλλα παραμύθια.

Δρακοκύκλωπες, Λωτοφάγοι, Πειρατές, Σειρήνες, Γοργόνες, η Μάγισσα Κιρκίλα, η Πριγκίπισσα Λαριζάτ και το πλήρωμα του Οδυσσεβάχ μας προκαλούν να ζήσουμε την περιπέτεια.

Το καράβι του Οδυσσεβάχ περνάει από το νησί των Λωτοφάγων, ακούει το μαγεμένο τραγούδι των Σειρήνων, συναντάει την Γοργόνα και τη Μάγισσα Κιρκίλα, κινδυνεύει στη χώρα της Λαριζάντ, της αγέλαστης πριγκίπισσας, περνά από χώρες που μιλούν με ένα φωνήεν, από λίμνες, δάση και ποτάμια… κι εκεί που πιστεύει πως όλα τέλειωσαν βλέπει μπροστά του τη στεριά κι ένα μικρό παιδί σε μια βάρκα. Να είναι άραγε η Ιθαγδάτη;

Μία ιδανική παράσταση για παιδιά αλλά και μεγαλύτερους θεατές που ονειρεύονται ακόμη και πιστεύουν στην επίτευξη του στόχου, στην αξία της προσπάθειας, στην αξία της οικογένειας και της πατρίδας, στη νίκη του καλού και του δικαίου. Μία παράσταση με πανανθρώπινα μηνύματα ουσιαστικά και επίκαιρα.

Ο Οδυσσεβάχ έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες, έχει παρουσιαστεί από αρκετούς ξένους θιάσους, αλλά και από 10 ελληνικά ΔΗΠΕΘΕ. Την έχουν απολαύσει εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά μικρά και μεγάλα. Χαρίστε φέτος και σείς αυτήν την μοναδική εμπειρία στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Πρωταγωνιστούν:

Φώτης Σπύρος, Ορφέας Παπαδόπουλος, Νίκος Χρηστίδης

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΑΣ ΣΥΝΘΕΤΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ - 70 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ / ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ στις 21.00

Μίμης Πλέσσας. Ένα όνομα, μια ιστορία· 70 χρόνια δημιουργίας! Μια μουσική παρακαταθήκη που μεγάλωσε 3 γενιές και παραμένει διαχρονική και σύγχρονη έως τις μέρες μας.

Την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2019 στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τον κορυφαίο δημιουργό να αγγίζει τα πλήκτρα του πιάνου με τον μοναδικό και μαγευτικό του τρόπο· να θυμηθεί, να αισθανθεί, να νοσταλγήσει και να σιγοτραγουδήσει ταξιδεύοντας μελωδικά με τις μεγάλες επιτυχίες του.

Συνοδοιπόροι σε αυτό το μουσικό ταξίδι του Μίμη Πλέσσα 20 αγαπημένοι ερμηνευτές της ελληνικής μουσικής σκηνής. Συμμετέχουν αλφαβητικά οι Λένα Αλκαίου, Χάρης Βαρθακούρης, Σοφία Βόσσου, Νέλλη Γκίνη, Δάκης, Κυριακή Δερέμπεη, Στέλιος Διονυσίου, Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης, Σπύρος Κλείσσας, Αντώνης Λουδάρος, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Θάνος Ολύμπιος, Παναγιώτης Πετράκης, Γιάννης Πετρόπουλος, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Δημήτρης Σαββαϊδης, Κατερίνα Στικούδη, Ελένη Φιλίνη, Χρύσπα.

Μία μεγάλη συναυλία ενορχηστρωμένη από τον Μαυρίκιο Μαυρικίου, ο οποίος θα συστήσει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό την Σύγχρονη Ορχήστρα «ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ», με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 70 χρόνων δημιουργίας του σπουδαίου συνθέτη.

Σε αυτή την ξεχωριστή και ιδιαίτερη συναυλία, τα ηχοχρώματα από πιάνο, ακορντεόν, φλάουτο, σαξόφωνο, κλαρινέτο, τρομπέτα, βιολί, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο, κρουστά, κιθάρα, μπουζούκι, και drums αλλά και ο συνδυασμός πρωτότυπων και διασκευασμένων τραγουδιών του Μίμη Πλέσσα θα συντελέσουν στην αρμονική συνύπαρξη και τον διάλογο μεταξύ του μουσικού παρελθόντος και του παρόντος, αποδεικνύοντας την μεγαλοσύνη της μουσικής τέχνης.

ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Διεύθυνση: Λόφος Προφήτη Ηλία, Καστέλα Πειραιάς

Τηλέφωνο θεάτρου: 210 4226330

Ημερομηνία: Δευτέρα 1η Ιουλίου 2019

Ώρα προσέλευσης: 20:30 / Ώρα έναρξης: 21:00
ΠΡΟΣΦΟΡΑ - Τα πρώτα 100 εισιτήρια προς €15 από €17

ΛΩΞΑΝΤΡΑ της Μαρίας Ιορδανίδου

2/7 στις 21.00

Η μεγάλη επιτυχία της Αθήνας, τώρα περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, ένας πολυπληθής θίασος ηθοποιών και μουσικών, με επικεφαλής την Ελένη Κοκκίδου (Λωξάντρα), τον Γιώργο Αρμένη (Δημητρός), τον Μιχάλη Μητρούση, την Ευαγγελία Μουμούρη και την Σοφία Παπάζογλου(τραγουδίστρια Ευθαλία) ζωντανεύουν την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια, τις γεύσεις και τις μυρωδιές μιας ξεχασμένης Ελλάδας.

Η «Λωξάντρα», βασισμένη στο συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, σε θεατρική απόδοση του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη είναι μια γοητευτική παράσταση-ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τα μάτια και τις συνταγές μιας χαρισματικής γυναίκας.

Η θρυλική κοκόνα από την Πόλη

Τέλη 19ου αιώνα-αρχές 20ου. Μια μεσοαστική ελληνική οικογένεια της Κωνσταντινούπολης ζει τις μικρές και τις μεγάλες στιγμές της καθημερινότητάς, με φόντο τα ιστορικά γεγονότα της εποχής. Στον πυρήνα της, η κοκόνα Λωξάντρα. Μια λαϊκή γυναίκα που έχει αγάπη για τη ζωή και τους γύρω της. Πανέξυπνη, στοργική, αλλά και χαρισματική μαγείρισσα. Σημειώστε ένα από τα μυστικά της: «Τη σαρδέλα καλά να τη λαδώσεις πρέπει και μετά πάνω σε κληματόφυλλα να την ψήσεις-όλα εγώ θα σε τα λέω;». Στην παράσταση θ’ αποκαλύψει περισσότερα!

Η Λωξάντρα δεν είναι γέννημα συγγραφικής φαντασίας, αλλά πρόσωπο υπαρκτό. Συγκεκριμένα, η γιαγιά της Μαρίας Ιορδανίδου. Η τελευταία το 1962 και σε ηλικία 65 χρονών μετέφερε στο ομώνυμο μυθιστόρημα την ιστορία αυτής της δυναμικής γυναίκας, περιγράφοντας παράλληλα με χιούμορ και ζηλευτή ζωντάνια τα έθιμα και τη ζωή των Ελλήνων της Πόλης.

Ελάτε, λοιπόν, να θυμηθούμε οι παλαιότεροι και να μάθουμε οι νεότεροι τα παλιά, να γελάσουμε και να συγκινηθούμε. Και πού ξέρετε, ίσως η Λωξάντρα σας φιλέψει και λίγο από τον ξακουστό χαλβά της.

Βασισμένη στο μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου

Θεατρική μεταφορά: Άκης Δήμου
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Έρση Δρίνη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Χορογράφος: Δήμητρα Γρατσιούνη
Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Κυριακού
Φωτογράφος: Μαριλένα Αναστασιάδου
Οργάνωση Παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη
Παραγωγή: Θεατρικές επιχειρήσεις Τάγαρη

Πρωταγωνιστούν: 
Ελένη Κοκκίδου, Γιώργος Αρμένης, Μιχάλης Μητρούσης, Ευαγγελία Μουμούρη, Χρύσα Παπά

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι: Κατερίνα Αντωνιάδου, Χρήστος Ζαχαριάδης, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, Κωνσταντίνος Κυριακού, Γιάννης Κουκουράκης, Αλεξία Μουστάκα, Κοραλία Τσόγκα, Σόλων Τσούνης, Αλμπέρτο Φάις, Μαρία Χάνου, Χριστίνα Ψάλτη

«Τραγουδίστρια Ευθαλία» η Σοφία Παπάζογλου 

Μουσική: Ανδρέας Κατσιγιάννης

«Ο ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣ»
του Μολιέρου

Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/7, στις 21.30

Το τελευταίο έργο του κορυφαίου Γάλλου δραματουργού σκηνοθετεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος υπογράφει τη μετάφραση μαζί με τον Δημήτρη Φιλιππίδη, κρατώντας παράλληλα τον πρωταγωνιστικό ρόλο, με έναν εξαιρετικό θίασο στο πλευρό του, που θα περιοδεύσει μαζί του σε μεγάλα φεστιβάλ ανά την Ελλάδα. Η κωμωδία του Μολιέρου αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα θεατρικά κείμενα και γοητεύει αιώνες το κοινό, καθώς αγγίζει την ανθρώπινη ψυχή προσπαθώντας να ξορκίσει μέσα από το γέλιο φόβους και αμφιβολίες.

Η πρεμιέρα θα δοθεί την Τετάρτη 3 Ιουλίου στο Κατράκειο Θέατρο, ενώ στη συνέχεια η παράσταση θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα.

Το έργο:

Ο Αργκάν είναι ένας υποχόνδριος, φιλάργυρος και αρρωστοφοβικός ηλικιωμένος, εξαρτημένος από τους γιατρούς και τα φάρμακα. Αισθάνεται συνεχώς ασθενής, αν και στην πραγματικότητα χαίρει άκρας υγείας! Αυτή η εμμονή του τον καθιστά εύκολο θύμα και οι γύρω του τον εκμεταλλεύονται. Μάλιστα, φτάνει στο σημείο να θέλει να παντρέψει την κόρη του, Ανζελίκ, με γιατρό προκειμένου να έχει δωρεάν ιατρική φροντίδα. Ο αδελφός του, όμως, σε συνεργασία με την υπηρέτρια του Αργκάν θα προσπαθήσουν να τον θεραπεύσουν από τις φαντασιοπληξίες του και ταυτόχρονα να τον οδηγήσουν να ανακαλύψει ποιος πραγματικά τον αγαπά και του είναι πιστός.

Ο Μολιέρος μέσα από τη συγκεκριμένη κωμωδία ασκεί με οξυδέρκεια κριτική στην κοινωνία και στα ήθη, στην ιατρική σοβαροφάνεια και στην απληστία, ενώ παράλληλα παρατηρεί την αιώνια διαμάχη των δύο φύλων για την «πρωτοκαθεδρία» μέσα στο σπίτι. Τέλος, κριτικάρει έντονα την τσαρλατάνικη ιατρική της εποχής του. Η ιδιαιτερότητα του έργου έγκειται και στο γεγονός ότι ο ίδιος ο Μολιέρος ερμήνευσε το ρόλο του Αργκάν και στην τέταρτη παράσταση του έργου, στις 17 Φεβρουαρίου 1673, κατέρρευσε με το κλείσιμο της αυλαίας, για να πεθάνει λίγο αργότερα σπίτι του.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση-Απόδοση: Πέτρος Φιλιππίδης, Δημήτρης Φιλιππίδης
Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης
Χορογραφίες-Κινησιολογία: Ελπίδα Νίνου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς
Βοηθός χορογράφος: Δημόκριτος Σηφάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Χάρης Χιώτης
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Αφοί Τάγαρη

Παίζουν:
Πέτρος Φιλιππίδης (Αργκάν), Μυρτώ Αλικάκη (Μπελίν), Τάκης Παπαματθαίου (Μπεράλντ), Τάσος Γιαννόπουλος (κος Ντιαφουαρύς), Αντίνοος Αλμπάνης (Τομά Ντιαφουαρύς), Λαέρτης Μαλκότσης (Μπονφουά), Ιωάννα Ασημακοπούλου (Τουανέτ), Νεφέλη Κουρή (Ανζελίκ), Ρένος Ρώτας (Κλεάντ), Θάλεια Σταματέλου (Λουιζόν), Χάρης Χιώτης (κος Πυργκόν), Βαγγέλης Κυπαρίσσης (κος Φλεράν).

Γιάννης Πάριος

«ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ…»

Καλοκαίρι 2019

9 Ιουλίου,  ώρα 21:00

O Γιάννης Πάριος ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές αλλά και συνθέτες, παρουσιάζει τη δουλειά του με τίτλο

«ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ…».

Δυο μοναδικές καλοκαιρινές βραδιές στο θέατρο Βράχων και στο Βεάκειο

Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με τις λέξεις έρωτας, αγάπη, επιτυχία, ταλέντο. Το «φαινόμενο Πάριος», με τη συγκινητική απήχηση στον κόσμο, έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου και δείχνοντας μεγάλο σεβασμό και αφοσίωση σε αυτό που κάνει, έχει καταφέρει να είναι χαραγμένος στη συνείδηση όλων, τόσο ο ίδιος ως καλλιτέχνης, όσο και τα τραγούδια του. Έχει τραγουδήσει τον έρωτα, γράφει στίχους και μουσική και τα τραγούδια του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Γιάννης Πάριος, ο τροβαδούρος του έρωτα, 45 χρόνια ουσιαστικής πορείας, με πάθος και αυθεντικότητά. ‘Όλοι μια φορά στη ζωή τους πρέπει να βιώσουν την εμπειρία, να παραβρεθούν σε συναυλία του και να ακούσουν ζωντανά τον τραγουδιστή του έρωτα. Να δονηθούν από την εύθραυστη δυναμικότητα των συναισθημάτων που αναβλύζουν από κάθε τραγούδι του, μέσω της ιδιαίτερης φωνής του και φυσικά το σίγουρο είναι πως το βράδυ της συναυλίας, θα φύγουμε όλοι ερωτευμένοι. Άλλοι με το ταίρι τους, άλλοι με τη στιγμή, άλλοι με το «σήμερα», άλλοι με τη ζωή «που περνά και χάνεται». Ο έρωτας έτσι κι αλλιώς είναι παντού, απλά ο Γιάννης Πάριος μας δείχνει για ακόμη μια φορά τον τρόπο να τον αφουγκραστούμε και να αφεθούμε να μας τρυπήσουν τα βέλη του.

Τραγουδούν : Κων/νος Αναγώστου, Ροδοκλεία Κουταλέλη, Ελένη-Στυλιανή Αλεξανδρή

Μαέστρος: Ντίνος Γεωργούτσος

Μαζί του δεκαμελή ορχήστρα

Πληροφορίες:

Ηλεκτρονική πλατφόρμα αγοράς Εισιτηρίων

www.ticketplus.gr/event/40/giannis-parios?fbclid=IwAR2RmRj62YkmttmOwuQ4VFoKMKc74emCdiXwNj92BSmpCYgrsPL5OG7VWTk

1Η παράσταση: Κυριακή 23 Ιουνίου,  Θέατρο Βράχων και ώρα 21:00

Προπώληση εισιτήριων: Γραφεία Διαδημοτικού Δικτύου Πολιτισμού

Ευαγγελικής Σχολής 26, Βύρωνας , 6ος όροφος

Ώρες: 11:00 – 14:00 (εκτός Σ/Κ)

Ταμείο Θεάτρου Βράχων:

Ώρες: 15:00 – 21:00 Δευτέρα – Παρασκευή

και Σ/Κ αν έχει παραστάσεις

Τιμές εισιτηρίων

Διακεκριμένες 20 €, Γενική είσοδος 18€, Φοιτητικό-Ανέργων 15 €

Παράσταση: Δευτέρα 8 Ιουλίου, Βεάκειο Δημοτικό θέατρο, ώρα 21:00

Προπώληση εισιτήριων: EΚΔΟΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς

Δευτέρα – Παρασκευή ώρες: 10:00 – 14:00

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 4143310

Τιμές Εισιτηρίων :  Προπώληση  18 €

Γενική είσοδος 20 €

TocToc

Πέμπτη 11/7, 21:30

Η επιτυχημένη ψυχοθεραπευτική κωμωδία TocToc ανέβηκε το 2013 στην Αθήνα, στο θέατρο Ήβη και παίζεται μέχρι σήμερα στο ίδιο θέατρο!!! Η φετινή θριαμβευτική χρονιά ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη, συνεχίστηκε στην Αθήνα και έφτασε μέχρι την Πάτρα!!!

Έξι (6) ολόκληρα χρόνια η θρυλική παράσταση TocToc συγκινεί, ψυχαγωγεί και χαρίζει άφθονο γέλιο στους θεατές… αποδομώντας τις ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές και τις ιδεοληψίες… μέσα από τον μόνο δρόμο που μας έχει απομείνει…τον δρόμο…της αγάπης!!! Αγάπη ρεεεεεεεε…σε όλη την Ελλάδα θα φωνάζουν οι ηθοποιοί και οι συντελεστές της μεγαλύτερης ψυχοθεραπευτικής κωμωδίας που γράφτηκε ποτέ!!!

TOC TOC καλοκαιρινή περιοδεία!!!   Πρώτος σταθμός η Κέρκυρα 21,22 Ιουνίου!!!

Πρεμιέρα στο Ιόνιο!!!

Πρωταγωνιστούν:

Κώστας Σπυρόπουλος, Δημήτρης Σταρόβας, Ναταλία Δραγούμη, Νίκος Πολυδερόπουλος,

Φωτεινή Ντεμίρη, Αποστολία Ζώη.

Υπόθεση

Ο Ομάρ Ταριφή billdab ή αλλιώς Βασίλης Δαμπάογλου το τρελό Παόκι απ’ την Θεσσαλονίκη, με ανανεωμένο πλατίνα μαλλί, κατεβαίνει με το ταξί του στην Αθήνα, να συναντήσει το γιατρό! Ιδεοψυχαναγκασμός του η αριθμομανία.

Ο Φώτης Σταθάκης έρχεται  με το σύνδρομό του, το "Jill de la Turret"...μπινελικώνει και γαυγίζει !!! Τα γαυγισματάκια του "βγαίνουν" σε καταστάσεις στρες, ο Φώτης είναι πολυτάλαντος και έχει εκατό ειδικότητες!

Η Λαρισαία Νίτσα από το Σβετλανίτσα…κατάγεται από την Λευκορωσία, αλλά είναι παντρεμένη με Λαρισαίο! Με το βαλιτσάκι-οπλοστάσιο καθαρίζει, απολυμαίνει ό,τι βρει μπροστά της και χτυπάει μικρόβια και ιούς ανελέητα!

Η Άννα Μαρία Κλεοπάτρα Μπιμπίκα, θεούσα πάντα, συνεχίζει να αρνείται ότι έρχεται στο γιατρό για την ίδια και τα τικ της, αλλά για μια φίλη, που δεν μπορεί να μετακινηθεί. Επικαλείται ακόμα όλους τους αγίους και τις ιδιότητες αυτών, ενώ όταν ακούει τα γαλλικά του "Ζαν Λουι" Φώτη, αρχίζει και τα ξόρκια!

Η Λίλη Παπαγεωργοδημητρομανωλάκη επαναλαμβάνει από την πρώτη στιγμή ό,τι λέει πάντα 2 φορές και “κάποιες φορές” επαναλαμβάνει την τελευταία λέξη ή συλλαβή. Σύνδρομό της η παλιλαλία!

Ο Μπάμπης Γραμμένος επιστρέφει με το μηχανάκι του... συνεχίζει να μην πατάει πάνω σε γραμμές αλλά, πλέον και να τραυλίζει, όταν τις βλέπει - θέμα μεγάλο έχει πια ακόμα και με τη συμμετρία!

Όλοι αυτοί, άγνωστοι μεταξύ τους, συναντώνται στον προθάλαμο του παγκοσμίου φήμης γιατρού, στις ικανότητες του οποίου έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους για οριστική θεραπεία. Ο γιατρός όμως λείπει και όπως συνεχώς ενημερώνει τους ασθενείς η βοηθός του, προσπαθεί να έλθει και όλο κοντεύει και όλο όμως αργεί.

Οι ήρωές μας περιμένουν και όσο περιμένουν κουβεντιάζουν και όσο κουβεντιάζουν οδηγούνται μοιραία σε grouptherapy αυτοδίδακτο ελλείψει ιατρού, τα αποτελέσματα του άκρως απρόσμενα και ανατρεπτικά, ξεκαρδιστικά και συγκινητικά.

TOC TOC Μία παράσταση... ψυχοθεραπεία!!!

ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ

Παρασκευή  12/7 , 21:00

Ένα σύγχρονο μιούζικαλ για παιδιά, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, με εξαιρετικούς συντελεστές,γνωστούς ηθοποιούς, βιντεοπροβολές, με ευφάνταστα σκηνικά, με πολύχρωμα κουστούμια για λαχανοξωτικά, παπαγάλους, ιπποπόταμους, πεταλούδες, νεράιδες, σε περιπλανήσεις με βαρκούλες, τρενάκια, πατίνια, στο ρυθμό και την μαγεία των τραγουδιών «ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ», επανέρχεται στις θεατρικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα και ταξιδεύει στο εξωτερικό στους απανταχού Έλληνες.O Τάσος Ιωαννίδης έγραψε την μουσική και το πρωτότυπο σενάριο με τραγούδια έξυπνα, γλυκά, αστεία, που πέρα από την εκπαιδευτική τους χρησιμότητα είναι και πολύ διασκεδαστικά και σκηνοθετεί μαζί με τον Χρήστο Τριπόδη μία παράσταση με δράση, φαντασία, γέλιο, χαρά και τραγούδι, με χαρακτήρες πολύ γνώριμους από την καθημερινή ζωή των παιδιών και άλλους φανταστικούς παρμένους από τον κόσμο του ονείρου.Λίγα λόγια για το έργο ...Ο Φαταουλίδας (όνομα και πράμα!), είναι ο απόλυτος Άρχοντας στην Λαχανοχαχανοχώρα! Μια παιδική φάρσα είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει την ωραία του φωνή. Αυτό έγινε αφορμή να μισήσει τα παιδιά και να βάλει σκοπό στη ζωή του να πάρει εκδίκηση!Ένα «μεταλαγμένο» κινητό τηλέφωνο–δώρο σε κάθε παιδί του σχολείου στην Λαχανοχαχανοχώρα, ήταν ο τρόπος που διάλεξε να δελεάσει τα παιδιά για να πέσουν στην παγίδα του. Αυτό έφερε μύρια όσα κακά, για τα παιδιά και για το σχολείο της Λαχανοχαχανοχώρας.Οι τρεις μικροί ήρωές μας, η Χαχανένια, ο Λαχανίδας και ο μικρότερος της παρέας ο Ατσίδας, θα προσπαθήσουν να βρουν λύση στο πρόβλημα. Η Νεράιδα του «Γέλιου και της Χαράς» θα τους προτείνει να ψάξουν στην «Κοιλάδα των αηδονιών» για το «Πολύχρωμο Λαχανίδι», που έχει .... μαγικές ιδιότητες.Με ένα χαμόγελο κι ένα τραγούδι στα χείλη, οι τρεις ήρωες, μας ταξιδεύουν παρέα με ηθοποιούς/χορευτές/μουσικούς, σε μια μαγική περιπλάνηση, πότε στον κόσμο του ονείρου και πότε στην σημερινή πραγματικότητα της τεχνολογίας. Θα καταφέρουν άραγε να βρουν την ισορροπία αυτών των δύο αντίθετων κόσμων, έτσι ώστε η τεχνολογία να υπηρετεί την δημιουργική τους φαντασία; Θα δούμε! Η μέθοδος «Τραγουδώ και Μαθαίνω», θα γίνει το μαγικό κλειδί. Τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι με την τέχνη σαν όχημα και ιδιαίτερα με το τραγούδι, η μαθησιακή διαδικασία γίνεται παιχνίδι! … Θα καταφέρουν άραγε να πείσουν και τους μεγάλους;

Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Ζώης, Φαίη Ψωμαδάκη, Άννα Βασιλείου, Αλέξανδρος Σαριπανίδης,  Ειρήνη Ιερωνυμάκη, Μιχάλης Τριπόδης και ο Χρήστος Τριπόδης

Μουσική - κείμενο: Τάσος Ιωαννίδης

Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης - Τάσος Ιωαννίδης

Xορογραφίες: Άννα Αθανασιάδη

Παραγωγή: ΜΕΘΕΞΙΣ

Τηλ. κρατήσεων: 2107622034 & 6943290294

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ
18 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ
Κυρ 14/7 στις 21:00

Ο Στέλιος Καζαντζίδης υπήρξε ένας από τους λίγους τραγουδιστές , που κέρδισαν αδιαφιλονίκητα τον τίτλο του λαϊκού ερμηνευτή , αγαπήθηκε φανατικά , μπήκε στις καρδιές και στα σπίτια των ανθρώπων , τραγουδήθηκε όσο λίγοι και χάρισε το αίσθημα της οικειότητας σε όσους ένιωσαν ότι τραγουδά για εκείνους . Με τη μοναδική υφή της φωνής του κατάφερε να εκφράσει τις αγωνίες , τους φόβους , αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς ανθρώπων , για τους οποίους η επιβίωση δεν ήταν και τόσο αυτονόητη. Οικονομικά και κοινωνικά αποκλεισμένοι , πρόσφυγες , εργάτες , όλοι αγωνιστές της καθημερινότητας αναζητούσαν στα τραγούδια του παρηγοριά για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν καθημερινά . Και το κοινό του , βέβαια , δεν σταματούσε μόνο σε αυτούς .

ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΟΙ :

  • ΘΕΜΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΔΗΣ
  • ΠΙΤΣΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
  • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΝΙΣΗ
  • ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ
  • ΒΑΣΩ ΧΑΤΖΗ
  • ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΕΛΗΣ
  • ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΡΠΙΝΙΑΔΗΣ
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
  • ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΡΑΠΕΤΗΣ

ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ( ΠΕΙΡΑΙΑΣ )

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019……

ΩΡΑ 21.00……

ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ( ΣΑΛΑΜΙΝΑ )

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019……

ΩΡΑ 21.00……

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ……

ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ: ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ

Το Τάβλι

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/7 ΣΤΙΣ 21:15

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης σε μια παρτίδα δεξιοτεχνίας σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη παρουσιάζουν ΤΟ ΤΑΒΛΙ του Δημήτρη Κεχαΐδη. Μια κωμωδία χαρακτήρων, που αποδίδεται γλαφυρά η νεοελληνική πραγματικότητα και το ενδόμυχο όνειρο του νεοέλληνα «να πιάσει την καλή».

Ο Φώντας (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) και ο Κόλιας (Ιεροκλής Μιχαηλίδης) δυο φίλοι και κουνιάδοι, κάθονται ένα ζεστό αυγουστιάτικο απόγευμα μετά από ένα μεσημεριανό ύπνο, την ώρα του ιερού απογευματινού καφέ στη βεράντα τους και συζητούν πως θα πιάσουν την καλή και θα γλυτώσουν από τη φτώχεια τους. Το σχέδιο «όπως πάντα» καλά οργανωμένο και σίγουρο, μας δείχνει όλο το νεοελληνικό όνειρο που πλάθεται από ευτελή υλικά. Οι δυο ήρωες μας, ο Φώντας, άνθρωπος της πιάτσας και ο  Κόλιας πρώην αντιστασιακός και νυν λαχειοπώλης, ονειρεύονται να στήσουν μαζί μια κομπίνα, με στόχο τα μεγάλα κέρδη και την είσοδο στην υψηλή κοινωνία. Δύο χαρακτήρες αυθεντικοί, λαϊκοί, οικείοι, αναγνωρίσιμοι, τραγικοί και κωμικοί συνάμα, συνοψίζουν την ουσία της νεοελληνικής φιλοσοφίας.

Το "Τάβλι", είναι έργο προφητικό και γι' αυτό πάντα επίκαιρο, πρωτοανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης τον Φεβρουάριο του 1972, μεσούσης της δικτατορίας, σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν, με πρωταγωνιστές τον Νικήτα Τσακίρογλου ως Φώντα και τον Γιάννη Μόρτζο ως Κόλια. Από τότε, ανεβαίνει συχνά στις θεατρικές σκηνές, γεγονός που καταδεικνύει την οξυδερκή ματιά του συγγραφέα στη νεοελληνική νοοτροπία. 

Κείμενο : Δημήτρης Κεχαΐδης

Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης

Σκηνικά: Πουλχερία Τζόβα

Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου

Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Με τους : Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση

«Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας»
του William Shakespeare

ΠΕΜΠΤΗ 18/7 ΣΤΙΣ 21:30

Ένα από τα πιο ερωτικά και ποιητικά έργα του William Shakespeare – το “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» - σκηνοθετούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας σε μια παράσταση που θα περιοδεύσει το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το εξαιρετικά δημοφιλές έργο θα παρουσιαστεί σε νέα μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και με πρωτότυπη μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα. Στους κεντρικούς ρόλους ο Αιμίλιος Χειλάκης που αναλαμβάνει τον διπλό ρόλο του Θησέα και του βασιλιά των ξωτικών Όμπερον και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης που θα ερμηνεύσει τον Πάτο, έναν από τους πιο αξιαγάπητους και κωμικούς χαρακτήρες του παγκόσμιου δραματολογίου. Τον ρόλο της βασίλισσας των ξωτικών Τιτάνιας θα ερμηνεύσει η Αθηνά Μαξίμου και τον εμβληματικό Πουκ ο Μιχάλης Σαράντης.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ακόμα ο Αλέξανδρος Βάρθης, η Λένα Δροσάκη, ο Αλέξανδρος Μαυρόπουλος και η Χριστίνα ΧειλάΦαμέλη στους ρόλους των νεαρών εραστών και οι Κρις ΡαντάνοφΠαναγιώτης Κλίνης, Τίτος Λίτινας, Μιχάλης Πανάδης και Κωνσταντίνος Μουταφτσής στους ρόλους των μαστόρων.

Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» είναι μια γιορτινή κωμωδία, ένα ερωτικό γαϊτανάκι που σοβαρολογεί χωρίς ποτέ να σοβαρεύεται. Είναι μια σπαρταριστή κωμωδία που όμως έχει σκοτεινό και βίαιο υπόβαθρο. Στο έργο αυτό που υμνεί την φύση και τον έρωτα, το όνειρο μπλέκεται με την πραγματικότητα, ητόρων. φαντασίωση με τον εφιάλτη, η αγνή αγάπη με την ερωτική μανία. Ο μηχανισμός που πυροδοτεί τα πάντα είναι ο έρωτας. Ο έρωτας ανατρέπει την κοινή λογική, μεταμορφώνει, προκαλεί το χάος, πολιορκεί ανθρώπους και θεούς καθώς οι κρυφές επιθυμίες και τα ερωτικά απωθημένα κατευθύνουν τη μοίρα των προσώπων.

Λίγο πριν το γάμο του βασιλιά της Αθήνας Θησέα με την βασίλισσα των Αμαζόνων Ιππολύτη, τέσσερις νέοι καταφεύγουν στο δάσος της Αθήνας για να διεκδικήσουν το ερωτικό αντικείμενο του πόθου τους. Είναι η νύχτα του μεσοκαλόκαιρου - μια νύχτα που όλα μπορούν να συμβούν- οι πιο μύχιες σκέψεις και φαντασιώσεις τους σύντομα θα πραγματοποιηθούν. Στο μυθικό δάσος της Αθήνας έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των ξωτικών: με τον βασιλιά Όμπερον που φιλονικεί με την Τιτάνια και τον Πουκ και ξεκινάει ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και μαγικών παρεμβάσεων. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν στο δάσος καταφθάνει μια ομάδα ερασιτεχνών θεατρίνων. Άνθρωποι και ξωτικά, πραγματικότητα και φαντασία γίνονται ένα κάτω από τον μανδύα του παραμυθιού και του ονείρου. Μέσα στο δάσος - ένα χώρο μαγεμένο, επικίνδυνο - οι φόβοι διογκώνονται, τα πάθη εκφράζονται ανεξέλεγκτα και άνθρωποι και θεοί γίνονται έρμαια του ερωτικού τους πάθους.

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας
Μουσική: Κωνσταντίνος Βήτα
Σκηνικά - Κοστούμια: Τέλης Καρανάνος – Αλεξάνδρα Σιάφκου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Κίνηση: Αντωνία Οικονόμου
Βοηθός Σκηνοθετών: Δημήτρης Κακαβούλας

Παίζουν:
Αιμίλιος Χειλάκης
Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Αθηνά Μαξίμου
Μιχάλης Σαράντης
Αλέξανδρος Βάρθης
Λένα Δροσάκη
Αλέξανδρος Μαυρόπουλος
Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη
Κρις Ραντάνοφ
Παναγιώτης Κλίνης
Τίτος Λίτινας
Μιχάλης Πανάδης
Κωνσταντίνος Μουταφτσής

Παραγωγή: «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ» ΤΑΓΑΡΗΣ Μ. – ΔΕΜΕΣΤΙΧΑΣ. Γ Ο.Ε

40 Χρόνια Βασίλης Σαλέας

Συναυλία Αφιέρωμα στον ΒΑΣΙΛΗ ΣΑΛΕΑ στο Βεάκειο Θέατρο!

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 21.30

Φέτος, ο Βασίλης, Σαλέας, ο μεγαλύτερος από τους Έλληνες solist, δεξιοτέχνης, του κλαρίνου, συμπληρώνει 40 χρόνια.

Σαράντα χρόνια γεμάτα, σημαντικές στιγμές, πλήθος βραβείων, πολλές σπουδαίες συνεργασίες, άπειρες συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο Βασίλης Σαλέας άνοιξε νέους δρόμους στον ήχο του κλαρίνου. Η μοναδικότητα του παιξίματός του ανέδειξε τις ανεξάντλητες δυνατότητες του οργάνου πέρα από την παραδοσιακή μουσική, στις σύγχρονες συνθέσεις και μουσικές αναζητήσεις. «Το αίσθημα που βγαίνει από την ψυχή ζωντανεύει το κλαρίνο και το κάνει να ξεχωρίζει».

Στις 24 Ιούλιου, θα γίνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον κορυφαίο μουσικό,  όπου θα τον τιμήσουν και θα τραγουδήσουν o Σαράντης Σαλέας και οι αγαπημένοι φίλοι του,  από τον καλλιτεχνικό χώρο: Η Καίτη Γαρμπή, ο Χρήστος Δάντης, η Ευδοκία, ο Στέλιος Ρόκκος και …ο Κώστας Χατζής.

Η συναυλία θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα εφόσον μέρος χρημάτων θα δοθεί στο σωματείο το “steki” .

Και ευχαριστούμε τον επίσημο χορηγό της συναυλίας OPAN.

Ημέρα και ώρα παράστασης: Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019

Ώρα έναρξης: 21:30

Παραγωγή & Οργάνωση Παραγωγής: Εlevent | Eλένη Σκιαδά

Τιμή εισόδου: 15€

ΑΜΕΑ, Φοιτητές, Άνεργοι, Συνταξιούχοι : 13 €

Προπώληση:

  • https://www.viva.gr/
  • Εκδοτήρια Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς

Ώρες έναρξης: 21:30

  • Βεάκειο Θέατρο: την ημέρα των παραστάσεων

Διεύθυνση: Λόφος Προφήτη Ηλία, Καστέλα Πειραιά

ΟΙ ΓΑΜΠΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 25/7 ΣΤΙΣ 21:30

Νίκος Τσιφόρος – Πολύβιος Βασιλειάδης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος

Οι πρώτοι μεταπολεμικοί συγγραφείς της ελληνικής κωμωδίας ήταν όλοι «παιδιά του πολέμου». Αγαπούσαν με πάθος τη ζωή. Το θέατρο ήρθε και ακούμπησε αργότερα σαν μεγάλη παρηγοριά.

Το έργο τους μας ακολουθεί μέχρι σήμερα σε πείσμα της εποχής μας που ντρέπεται για το παρελθόν της γιατί πολύ απλά, δεν το γνωρίζει!!

Η ελληνική φαρσοκωμωδία δοξάστηκε και θα μας αποκαλύπτει πάντα ένα κομμάτι του εαυτού μας που παραφυλάει κρυφογελώντας για να τρομάξει την περιβόητη στις μέρες μας «σοβαρότητά» μας.

Οι Γαμπροί της Ευτυχίας είναι λοιπόν ένα στοίχημα κοινού ρυθμού ηθοποιών και θεατών. Το μεγάλο και πηγαίο γέλιο είναι ο στόχος. Η προϋπόθεση είναι η χαρά των ανθρώπων της σκηνής.

Κείμενο: Νίκος Τσιφόρος – Πολύβιος Βασιλειάδης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος
Μουσική & Τραγούδια: Φοίβος Δεληβοριάς
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου
Χορογραφίες: Σοφία Καλπενίδου
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Βοηθός σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου 
Οργάνωση Παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Τους ρόλους ερμηνεύουν:
Γιάννης Μπέζος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Γιάννης Στόλλας, Γιάννα Παπαγεωργίου, Ντένια Στασινοπούλου, Παναγιώτης Κατσώλης, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Θανάσης Ισιδώρου. 

«ΝΕΦΕΛΕΣ» του Αριστοφάνη
σε σκηνοθεσία ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΝΤΖΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/8 ΣΤΙΣ 21:00

Η αριστοτεχνική κωμωδία “Νεφέλες” του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά και μετάφραση Γιάννη Αστερή.

Ο Δημήτρης Καραντζάς καταπιάνεται για πρώτη φορά με το αριστοφανικό έργο και με τη σύμπραξη πολύ σημαντικών ηθοποιών (Γιώργος Γάλλος, Νίκος Καραθάνος, Χρήστος Λούλης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Θεοδώρα Τζήμου, Αινείας Τσαμάτης, Παναγιώτης Εξαρχέας, Πάνος Παπαδόπουλος, Γιάννης Κλίνης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη,Έμιλυ Κολιανδρή, Ελίνα Ρίζου) χρίζει πρωταγωνίστριες της παράστασης τις ίδιες τις Νεφέλες, που έρχονται να κηρύξουν την αμφισβήτηση της παντοδυναμίας της λογικής και την επιστροφή σε μια χαμένη πνευματικότητα.

Οι “Νεφέλες” του Αριστοφάνη παρουσιάστηκαν στα Μεγάλα Διονύσια το 423 π.Χ. και μας αφηγούνται την περιπέτεια ενός ”καθημερινού ανθρώπου”, του Στρεψιάδη, που προσπαθεί ν’ απαλλαγεί από τα χρέη του.

Αρχικά, ο Στρεψιάδης προσπαθεί να πείσει τον καλοαναθρεμμένο του γιο, Φειδιππίδη, που είναι και η αιτία των χρεών του, να φοιτήσει στο φροντιστήριο του Σωκράτη, ελπίζοντας ότι έτσι θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του στο δικαστήριο γλιτώνοντας από τους δανειστές. Όταν εκείνος αρνείται, αποφασίζει - παρά την ηλικία του-να σπουδάσει ο ίδιος.

Έρχεται σε επαφή με τον κόσμο των Νεφελών και τον Σωκράτη, αλλά πολύ γρήγορα αποδεικνύεται ανεπίδεκτος μαθήσεως .Μην έχοντας άλλη λύση, αναγκάζει τον Φειδιππίδη να σπουδάσει με το ζόρι. Πατέρας και γιος παρακολουθούν τη σύγκρουση Δίκαιου και Άδικου Λόγου, για το ποιος από τους δύο μπορεί να προσφέρει την καλύτερη εκπαίδευση. Ο Άδικος Λόγος αναδεικνύεται νικητής και ο Φειδιππίδης μεταμορφώνεται σε έναν υποδειγματικό διανοούμενο.

Ξέροντας ότι έχει πια κάποιον να τον υπερασπιστεί στο δικαστήριο, ο Στρεψιάδης διώχνει κακήν κακώς τους δανειστές του και διοργανώνει μια γιορτή όπου θα διαπιστώσει τα “καλά” της εκπαίδευσης του γιου του. Σε μια αντιδικία τους ο Φειδιππίδης αρχίζει να τον ξυλοφορτώνει, έχοντας μάλιστα “ατράνταχτα” επιχειρήματα, και ο Στρεψιάδης, όλος θυμό, αποφασίζει να καταστρέψει το φροντιστήριο του Σωκράτη σ’ ένα από τα πιο αινιγματικά και τραγικά φινάλε στην αριστοφανική δραματουργία.

ΠΥΞ ΛΑΞ ΠΑΝΤΟΥ!!

ΤOUR 2019

Η ΓΙΟΡΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Τρίτη  3/9 , 21:30

Το καλοκαίρι του 2018 γιόρτασαν με τους χιλιάδες οπαδούς τους 30 απίστευτα χρόνια από την ίδρυσή τους. Από τη Λάρισα έως τη Θεσσαλονίκη και από το ΟΑΚΑ έως την Κύπρο, οι Πυξ Λαξ ανακοίνωσαν θριαμβευτικά πως θα είναι ξανά ενεργοί και μας υπενθύμισαν γιατί άλλαξαν για πάντα την ελληνική μουσική.

Τώρα, οι «παλιές αγάπες» έρχονται και πάλι στις ζωές μας…

Μετά από δύο SOLD OUT συναυλίες στη Νέα Υόρκη στις 22 και 23 Μαρτίου, μας καλούν να τις ακολουθήσουμε στους προορισμούς τους, όπου και θα παρουσιάσουν κομμάτια από όλη την τριαντάχρονη πορεία τους, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι!

Τοur 2019

Τρίτη 18 Ιουνίου - Θέατρο Πέτρας, Σκηνή Μίνως Βολανάκης

Πέμπτη 27 Ιουνίου - Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη

Τετάρτη 10 Ιουλίου - Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αθήνα

Τετάρτη 17 Ιουλίου - Τόπος Τεχνών Χώρα, Υπάτη Λαμίας

Τετάρτη 24 Ιουλίου - Σαϊνοπούλειο Θέατρο, Σπάρτη

Δευτέρα 29 Ιουλίου – Γήπεδο Σγουροκεφαλίου, Ηράκλειο Κρήτης

Κυριακή 25 Αυγούστου - Φουγάρο, Ναύπλιο

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου – Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο, Πειραιάς

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου - Θέατρο Γης, Θεσσαλονίκη

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου – Φεστιβάλ “Στη Σκιά Των Βράχων 2019”, Βύρωνας

Οι Πυξ Λαξ… με γροθιές και κλωτσιές, εισβάλλουν και το 2019 στη ζωή μας και μας προσκαλούν στη γιορτή τους!

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

H προπώληση εισιτηρίων για τις συναυλίες του Θεάτρου Πέτρας Πετρούπολης (Τρίτη 18 Ιουνίου), του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών Θεσσαλονίκης (Πέμπτη 27 Ιουνίου) και της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων (Τετάρτη 10 Ιουλίου) ξεκίνησε. Περισσότερες πληροφορίες για τα εισιτήρια των υπόλοιπων συναυλιών σύντομα.

Σημεία Προπώλησης

Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς, Τηλ.: 210 3608366)

Τρίτη - Παρασκευή 10:30 - 14:30 & 17:00 - 21:00

Σάββατο 10:30 - 16:30

Viva.gr και www.hunteragency.gr

Πρώτη φάση προπώλησης: 10 €

Δεύτερη φάση προπώλησης: 12 €

Online hunteragency.gr και Viva.gr: 13,20 €

Ταμείο: 14 €

ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ. Πάτρας
ΑΙΣΧΥΛΟΥ “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ”

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/9 ΣΤΙΣ 21:00


Ο Άνθρωπος - Θεός των αδικημένων. 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας συμμετέχει φέτος στο Φεστιβάλ Επιδαύρου με τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου. «Ίσως το πιο φωτισμένο κείμενο όλων των εποχών», όπως σημειώνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Σταύρος Τσακίρης, ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία.

Ο Σταύρος Τσακίρης είδε στο πρόσωπο και την ερμηνευτική δεινότητα της Kathryn Hunter (Κάθρυν Χάντερ) τον ιδανικό Προμηθέα και η Ελληνίδα διεθνούς φήμης ηθοποιός, αποδέχτηκε με θέρμη την πρόσκλησή του να ενσαρκώσει τον ομώνυμο ρόλο.

Η συνάντηση του Σταύρου Τσακίρη με τη μεγάλη Βρετανίδα ηθοποιό έγινε πέρυσι το καλοκαίρι, οπότε και συμφωνήθηκε να παρουσιαστεί η τραγωδία του Αισχύλου και μάλιστα στα Ελληνικά. «Η Κάθρυν Χάντερ είναι Ελληνικής καταγωγής αλλά δεν είχε ερμηνεύσει έως τώρα κάποιον ρόλο στα Ελληνικά», τονίζει ο Σταύρος Τσακίρης. «Εχει παρουσιάσει τη δουλειά της στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου κι έχει αναγνωρισθεί παντού σαν μια από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς της εποχής μας. Και μάλιστα η Χάντερ έχει ενσαρκώσει πληθώρα ανδρικών ρόλων, ενώ ήταν η πρώτη γυναίκα ηθοποιός που ερμήνευσε το ρόλο του Βασιλιά Ληρ (1977)».

Ο Σταύρος Τσακίρης έχει παρουσιάσει έως τώρα 19 παραστάσεις τραγωδιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο «Προμηθέας» είναι η πέμπτη παρουσία του στο Φεστιβάλ Επιδαύρου. Στην παράσταση τον κεντρικό ρόλο του «Αφηγητή» κρατά ο πλέον εμβληματικός Έλληνας ηθοποιός στο Αρχαίο Δράμα Νικήτας Τσακίρογλου, ο οποίος έχει υποδυθεί ο ίδιος τον Προμηθέα στο παρελθόν δυο φορές.
Στο ρόλο του Ήφαιστου είναι ο Δημήτρης Πιατάς που για πρώτη φορά ερμηνεύει έναν τραγικό ρόλο, παρά την πλούσια παρουσία του στο φεστιβάλ Επιδαύρου.
Η Πέγκυ Τρικαλιώτη υποδύεται την Ιώ. Ο Γεράσιμος Γενατάς κρατά τον απαιτητικό ρόλο του Ωκεανού κι ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης το ρόλο του «Κράτους».
Τέλος, το ρόλο του Ερμή μοιράζονται τρεις από τους πιο πολλά υποσχόμενους ηθοποιούς της νεότερης γενιάς: η Ηλιάνα Μαυρομάτη, η Αντιγόνη Φρυδά και ο Κωσταντίνος Νικούλι.
Ο εννεαμελής χορός έχει ως Κορυφαίο το παλαιό στέλεχος του ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ Πάτρας Περικλή Βασιλόπουλο.
Τα σκηνικά είναι του διεθνούς φήμης Έλληνα γλύπτη Κώστα Βαρώτσου και τα κοστούμια του σημαντικού ενδυματολόγου Γιάννη Μετζικώφ που έχει «ντύσει» περισσότερες από 80 παραγωγές Αρχαίου Ελληνικού Δράματος.
Την ευθύνη για την κίνηση έχει ο Ιταλός Marcello Magni, ένας εκ των συνιδρυτών του διεθνώς γνωστού θιάσου Complicite.

Σκηνοθετικό Σημείωμα 

Ίσως η αρχαιότερη τραγωδία.
Ίσως το πιο φωτισμένο κείμενο όλων των εποχών.
Ίσως το πιο κρυπτικό κείμενο του κόσμου.
Ίσως το πιο βλάσφημο που γράφτηκε ποτέ.
Ίσως το πιο ευσπλαχνικό κείμενο γι’ αυτό το ον που σπαράζει ανάμεσα στο πολύ φως του σύμπαντος και το βαθύ σκοτάδι που προσπαθούν να του επιβάλουν στο μυαλό.

Μέγας τυραννισμένος ο Άνθρωπος και νυν και αεί.

Αναρωτιέσαι αν η ζωή που βιώνουμε είναι μια τιμωρία που ακολούθησε το προπατορικό αμάρτημα ή μια επιλογή του ανθρώπου να ορίσει ο ίδιος τη γήινη μοίρα του.

Η φωτιά που έκλεψε ο Προμηθέας είναι το φως που συνεχίζει να καίει.
Σταύρος Τσακίρης 

Προμηθέας Δεσμώτης

Ο αφηγητής αφού εξιστορήσει τη μάχη των θεών για την εξουσία των ουρανών και την επικράτηση του Δία, παρακολουθεί την πτώση του ανθρώπου και του μόνου υποστηρικτή του, του Προμηθέα, στη γη.
Στην κορυφή του Καυκάσου, ο Ήφαιστος και οι συνοδοί του στήνουν ένα ψηλό στύλο όπου δένουν τον τιμωρημένο Προμηθέα. Αυτός, μόνος πια, θρηνεί για την άδικη έκπτωσή του και μέμφεται την αχαριστία του Δία.
Μόνοι του συμπαραστάτες οι άνθρωποι που νίκησαν τον φόβο τους. Κάποια στιγμή φτάνει ο Ωκεανός. Πλάσμα της φαντασίας του Προμηθέα ή πραγματικός ευσπλαχνικός Θεός; Άγνωστο. Του προτείνει να συμβιβαστεί με τον Θεό και να ζητήσει συγνώμη. Ο Προμηθέας δεν τον εμπιστεύεται και τον διώχνει. Μόνος στα δεσμά του συνεχίζει. Μετά φτάνει η Ιώ, που φέρνει την Άνοιξη στον έρημο τόπο. Ο Προμηθέας χαίρεται, αλλά γνωρίζει ότι σύντομα η Ιώ θα χαθεί μέσα στους μεγάλους δρόμους, όπως είναι η μοίρα που της έδωσε η κατάρα της Ήρας. Έτσι και θα συμβεί. Καταχνιά σκεπάζει τα πάντα και πάλι.
Ο Προμηθέας πιο απελπισμένος από ποτέ τριγυρνά, όσο του επιτρέπουν οι αλυσίδες του σαν φυλακισμένο θηρίο. Τότε εμφανίζεται ο τρισυπόστατος και ερμαφρόδιτος Ερμής που του ανακοινώνει την τελική καταδίκη του. Ο Προμηθέας χάνεται στο παντοτινό σκοτάδι. “Γιατί εμένα Θεέ μου;”, αναρωτιέται για πολλοστή φορά.

Η Ιστορία εξελίσσεται σαν ένας παλιός λαϊκός μύθος με συνεχείς ανατροπές, όπου το πραγματικό και το υπερβατικό εναλλάσσονται διαρκώς. Οι μορφές των ονείρων μιλούν, άνθρωποι πουλιά τιμωρούν και ο Ουρανός με τ’ άστρα κατεβαίνει στη γη. Οι εποχές αλλάζουν και μόνο ο αλυσοδεμένος άνθρωπος (μέχρι και σήμερα) περιμένει τη σωτηρία του από κάθε σκλαβιά, κάθε προκατάληψη.

Γιατί όμως μια γυναίκα να ενσαρκώσει έναν ανδρικό ρόλο; 
Ο Προμηθέας είναι ο άνθρωπος - Θεός. Ένας εκπεπτωκώς άγγελος. Δεν είναι ούτε άντρας, ούτε γυναίκα. Είναι αυτός/αυτή που αρνήθηκε τον όποιον διαχωρισμό ανάμεσα στους ανθρώπους. Τους αγάπησε και τους υπερασπίστηκε. Θρηνεί για τη γήινη μοίρα τους, που είναι ο Θάνατος. Μια μοίρα κοινή για όλους.

Ο Σκηνικός Χώρος
Ένα έρημο, παγωμένο τοπίο όπου δεσπόζει ένας κόκκινος στύλος πάνω στον οποίο είναι δεμένος ο Προμηθέας. Γύρω του ένας δεκαοχταμελής θίασος με προεξάρχοντα έναν αφηγητή, αναβιώνει τα πάθη του ήρωα με ελπίδα να κρατήσει ζωντανό το μύθο του.

Μουσικές λαϊκές από τον Καύκασο, την Ελλάδα, την Ανατολή, αλλά και σύγχρονες. Συντεθειμένες και αυτοσχεδιαστικές, σταχυολογημένες σαν μια κιβωτός, απόηχος ενός κόσμου που επιμένει να υμνεί τη ζωή.

Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία Σταύρος Τσακίρης
Μετάφραση Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνική εγκατάσταση Κώστας Βαρώτσος
Κοστούμια Γιάννης Μετζικώφ 
Κίνηση Marcello Magni
Σχεδιασμός φωτισμών Σάκης Μπιρμπίλης 
Βοηθοί σκηνοθέτη: Έφη Ρευματά - Μαρία Φλωράτου 

Παίζουν Kathryn Hunter, Νικήτας Τσακίρογλου, Δημήτρης Πιατάς, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γεράσιμος Γεννατάς, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Αντιγόνη Φρυδά, Κώστας Νικούλι. 

ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΩΡΑ 21.00

Παλιά τραγούδια , “ χωρίς να ξεφεύγουν από την αρχική τους γραμμή “ μας μεταφέρουν στο κλίμα αλλοτινών εποχών , όταν το ταβερνάκι , το κρασί , η γειτονιά ήταν οι εικόνες μιας κοινωνίας που είχε την ανάγκη να τραγουδήσει τα βάσανά της .

Πάνω από 8 τραγουδιστές και τραγουδίστριες που έχουν κάνει το ρεμπέτικο, τρόπο ζωής και διασκέδασης και έχουν περάσει

από πολλά συνοικιακά και μεγαλύτερα μαγαζιά ,

θα μας ταξιδέψουν στον

ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ της ΡΕΜΠΕΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ……

  • ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΕΡΤΟΣ
  • ΑΓΑΘΩΝΑΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ
  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ
  • ΣΤΙΓΚΑ ΘΕΟΔΟΣΙΑ
  • ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
  • ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΡΠΙΝΙΑΔΗΣ
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
  • ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΡΑΠΕΤΗΣ

Όλοι μαζί θα συναντηθούμε στο :

ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ( ΣΑΛΑΜΙΝΑ )

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

ΩΡΑ 21.00

ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ( ΠΕΙΡΑΙΑΣ )

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΩΡΑ 21.00

ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

ΑΡΚΑΣ "Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ"

Καλοκαίρι 2019 - Περιοδεία στην Ελλάδα

Παρασκευή  13/9, 21:30

Οι ήρωες του ΑΡΚΑ, μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στην Αθήνα, ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες των κόμικς και ζωντανεύουν μ’ ένα μεγάλο θίασο σύγχρονων πρωταγωνιστών. Το Θανάση Βισκαδουράκη, τη Σοφία Βογιατζάκη, τον Πέτρο Μπουσουλόπουλο, το Χρήστο Τριπόδη, τη Μάρα Δαρμουσλή, την Κατερίνα Θεοχάρη και την πληθωρική εμφάνιση του Γιώργου Γαλίτη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγορά.

Η “Ζωή Μετά”, ο “Ισοβίτης”, οι “Χαμηλές Πτήσεις”, ο “Καστράτο”, το “Μαλλί με Μαλλί” πρωταγωνιστές στην ξεκαρδιστική παράσταση “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων”, που  θα φέρει λυτρωτικό γέλιο στα χείλη κάθε πικραμένου.

Ο Μπαμπάς  Σπουργίτης προσπαθεί να ξεπεράσει την προδοσία της σπουργιτίνας, να βρει καινούργια σύντροφο και να χαλιναγωγήσει το “τέρας” που έχει για γιο. Ο Ισοβίτης βρίσκει παρηγοριά στο μοναδικό πλάσμα που του προσφέρει τη φιλία του με το αζημίωτο, τον βρωμερό ποντικό Μοντεχρήστο, ενώ ο Θανατοποινίτης γράφει την αυτοβιογραφία του περιμένοντας χάρη. Η Λουκρητία θέλει απελπισμένα σεξ, μα η σκληρή μοίρα είναι το μόνο σκληρό πράγμα που συναντά, καθώς συγκάτοικος της είναι ο ευνούχος Καστράτο. Σ’ ένα κομμωτήριο, οι γλώσσες κόκαλα δεν έχουν και κόκαλα σπάνε, με τις πελάτισσες να είναι έτοιμες να πιαστούν μαλλί με μαλλί. Τέλος, στην κόλαση και στον παράδεισο τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως μας τα είπαν. Ζωή μετά υπάρχει, αλλά κάτι μας θυμίζει από τα πριν.

Στη “Ζωή Μετά Χαμηλών Πτήσεων”, τα κείμενα και οι χαρακτήρες του αγαπημένου σκιτσογράφου ζωντανεύουν, σχολιάζοντας με λιτό αλλά καυστικό τρόπο την καθημερινότητα του σύγχρονου Έλληνα, τις ανθρώπινες σχέσεις, τους φόβους, τους πόθους και τις μεταφυσικές του ανησυχίες. Μια παράσταση που απευθύνεται με τόλμη σε όλους όσοι αγαπούν τον ΑΡΚΑ και δε φοβούνται να κοιτάξουν με σαρκασμό το πρόσωπό τους στον καθρέφτη.

Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά:

Θανάσης Βισκαδουράκης, Σοφία Βογιατζάκη, Γιώργος Γαλίτης, Μάρα Δαρμουσλή, Κατερίνα Θεοχάρη, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Χρήστος Τριπόδης, Γιώργος Χατζής, μαζί με τους: Δημήτρη Αγορά και Αλέξη Βιδαλάκη.

Συγγραφέας: ΑΡΚΑΣ

Θεατρική Διασκευή / Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς

Kοστούμια: Ματίνα Μέγκλα

Χορογραφίες: Αντιγόνη Γύρα

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης

Παραγωγή:   ΜΕΘΕΞΙΣ, Χρήστος Τριπόδης

Επικοινωνία: 210 7622034

Σαββατο 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ «ΑΪΝΤΑ»

Όπερα του Giuseppe Verdi από την Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος σε συνεργασία με την Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, την Opera Classica Europa και κοστούμια του Teatrul National de Opera si Balet “Oleg Danovski” Constanta. Συμμετέχουν οι: Φίλιππος Διονύσιος Μοδινός, Κασσάνδρα Δημοπούλου. Μαέστρος ο Βύρων Φιδετζής. Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών 15€ (γενική είσοδος) / 10€ (παιδικά, ΑμεΑ)

Κυριακή 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ «Ο ΠΑΠΟΥΤΣΩΜΕΝΟΣ ΓΑΤΟΣ»

του Σαρλ Περώ σε σκηνοθεσία Μπάμπη Κλαλιώτη με τους: Ελένη Καρβέλη, Κατερίνα Αναστασίου, Σάββα Γραμματικό, Έλενα Αθανασοπούλου και Πέτρο Γρύλλο. ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟ 7€ (ενήλικες) / 6€ (παιδικό)

Δευτερα 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ

«Σε απευθείας σύνδεση» GASARTE 17€ (γενική είσοδος) / 15€ (προπώληση)

Πεμπτη 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ «Στιγμές…»

PERFORMING ARTS AND ENTERTAINMENT LTD 20€ (γενική είσοδος) / 17€ (φοιτητές, άνω των 65) / 15€ (άνεργοι, ΑμεΑ, πολύτεκνοι)

Παρασκευη 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ «ΑΠΟΨΕ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ…!»

Ο Πολιτιστικός Όμιλος ΔΩΔΩΝΗ θα παρουσιάσει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα – αφιέρωμα στην ελληνική παράδοση, με τη συμμετοχή μουσικών, χορωδιακών και χορευτικών σχημάτων. Υπεύθυνος εκδήλωσης ο χοροδιδάσκαλος Γιώργος Γκολέμης. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΔΩΔΩΝΗ» ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σάββατο 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ «Η Ρωμανία πέρασεν, η Ρωμανία πάρθεν…»

Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια των Ελλήνων του Πόντου. Συμμετέχουν: η Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα Ν. Πατρικίδου που τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η Παιδική & Γυναικεία Χορωδία «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΜΑΤΑ». «Ζω στον Πειραιά» ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας. 10€ (γενική είσοδος)

Κυριακή 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ «6ο MUSIC DREAM FESTIVAL» Αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου 30 επιτυχίες του σε ενορχήστρωση και διασκευή του μαέστρου κο Ιωάννη Γαβρά από την Ορχήστρα των Ονείρων και το Μουσικό Εργαστήρι «Η οδός Ονείρων». Με τη συμμετοχή συνεργατών και φίλων του αείμνηστου Στράτου Διονυσίου καθώς και γνωστών καλλιτεχνών. Μια συναυλία από τα παιδιά για τα ΠΑΙΔΙΑ του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος. Μουσικό Εργαστήρι «Η οδός Ονείρων» ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: