Δημοτικός Λαχανόκηπος στο Πέραμα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με τον δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας με σκοπό την στήριξη των οικονομικά ευπαθών ομάδων.

Στον δήμο Περάματος, (Λιμανάκι Αρμός, Πέραμα) έχει δημιουργηθεί η Κοινωνική Δομή του Δημοτικού Λαχανόκηπου, η σύσταση του οποίου αποτελεί κομβικό κομμάτι για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση αντιμετώπισης της φτώχειας. Μέσω της συγκεκριμένης δομής, οι ωφελούμενοι έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν οπωροκηπευτικά προϊόντα για τη σίτιση τους για τουλάχιστον ένα έτος, προμηθεύοντας παράλληλα και το Κοινωνικό Παντοπωλείο με το 10% των παραγόμενων προϊόντων.

Ο Κοινωνικός Λαχανόκηπος έχει αρχίσει να λειτουργεί σε έκταση 5 στρεμμάτων στο Πέραμα, ενώ δίνεται στους οφελούμενους η τεχνογνωσία και τα εργαλεία για να καλλιεργήσουν την γη (5 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης σε 100 άπορους).

Την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 και ώρα 16.00 πρόκειται να πραγματοποιηθεί Σεμινάριο ενημέρωσης σχετικά με τον Δημοτικό Λαχανόκηπο στην Δομή Κερατσινίου – Δραπετσώνας επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 123 και Μοναστηρίου στο Κερατσίνι.


Ο Υπεύθυνος Γεωπόνος του Δημοτικού Λαχανόκηπου κ. Βαγγέλης Δημητριάδης θα ενημερώσει τους ωφελούμενους και το κοινό σχετικά με την διαδικασία φύτευσης, τις συνθήκες που πρέπει να γίνεται η σπορά ενώ θα δώσει χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές για την σπορά των οπορολαχανικών της εποχής όπως είναι τα αγγούρια, οι μελιτζάνες, η κολοκύθα, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, και οι πιπεριές. 

Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης σε δήλωσή του τόνισε:

«Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος παράγει δεκάδες τόνους φρέσκα λαχανικά τα οποία βοηθούν στην πληρότητα της οικογενειακής διατροφής ενώ παράλληλα έχει βοηθήσει και στην προετοιμασία καθημερινού άρτιου γεύματος για όλους τους ωφελούμενους των Δομών Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος. Σας περιμένουμε σε αυτό το ιδιαίτερα ενδιαφέρον ενημερωτικό Σεμινάριο».


Πληροφορίες: 21040201182168003078