Απλήρωτες 19 καθαρίστριες στο Πέραμα – Η απάντηση του Δήμου στις καταγγελίες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με αφορμή καταγγελίες που γίνονται από πλευράς συνδικαλιστών και προς αποφυγήν δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων σχετικά με τη μη καταβολή τεσσάρων μισθών σε 19 εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων της πόλης, ο Δήμος Περάματος διευκρινίζει: -Οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων του Περάματος αποτελούν προσωπικό του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας. Η μισθοδοσία τους επιβαρύνει το Ίδρυμα και όχι το Δήμο.
-Η πρόσληψή εκκρεμεί καθώς δεν έχει υπογραφεί η απαραίτητη ΚΥΑ, από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας γεγονός που «μπλοκάρει» και την καταβολή της μισθοδοσίας.
-Ο Δήμαρχος της πόλης, Παντελής Ζουμπούλης αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος των εργαζομένων και το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει έχει κατ’ επανάληψη επισημάνει το θέμα στους αρμόδιους, δυστυχώς χωρίς να υπάρξει θετική εξέλιξη. 
-Προς εκτόνωση της κατάστασης έδωσε έναντι της αμοιβής, από το ταμείο του Δήμου παρά το γεγονός ότι δεν είχε καμία ευθύνη ή συμβατική υποχρέωση. 
Παρ’ όλα αυτά τις τελευταίες εβδομάδες έχει μπει στο στόχαστρο των εργαζομένων και μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα  ως σαν να είναι ο  ίδιος και ο Δήμος υπεύθυνοι. Ασκούνται δε πιέσεις με απεργίες, που θέτουν σε κίνδυνο την υγιεινή στα σχολεία και την υγεία μαθητών.

«Το Πέραμα βιώνει με δραματικό τρόπο τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και ως Δήμαρχος δεν επιτρέπω σε κανέναν να υποστηρίζει ότι στέκω απαθής και αδρανής μπροστά σε φαινόμενα απλήρωτων εργαζομένων. Γι αυτό άλλωστε, παρά τις εξαιρετικά περιορισμένες δυνατότητες του Δήμου και χωρίς να έχει την υποχρέωση, ανέλαβα προσωπικά την ευθύνη για να καταβληθούν έστω κάποια μικρά ποσά με επιβάρυνση του ταμείου του Δήμου Δεν μπορώ να ερμηνεύσω λοιπόν το μένος που εκφράστηκε κατά του Δήμου και εμού κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων και μελών του ΠΑΜΕ που ήταν επίσης παρόντες. Στρέφουν την οργή τους και επιρρίπτουν ευθύνες σε λάθος κατεύθυνση και αναρωτιέμαι ποια μπορεί να είναι η σκοπιμότητα για αυτό τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων», δήλωσε ο κ.Ζουμπούλης.