ΠΕΡΑΜΑ: Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ανοιχτού τύπου, αλλά φρουρούμενα κέντρα φιλοξενίας, τα οποία θα αφορούνπροσωρινή εγκατάσταση προσφύγων, θα δημιουργηθούν στα στρατόπεδα σε Σίνδο καιΣχιστό, που παραχωρεί ο Στρατός, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Ουσιαστικά πρόκειται για κέντρα μετεγκατάστασης συνολικής χωρητικότητας 8 χιλιάδων ατόμων, όπως διευκρίνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο κ. Μουζάλας.

Αναφερόμενος στα hot spots για την καταγραφή και ταυτοποίηση των ανθρώπων που φθάνουν κατά συρροή στα ελληνικά νησιά, σημείωσε ότι με τη συνδρομή του στρατού επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη δημιουργία τους σε Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο.

Στόχος είναι στα σημεία αυτά, οι μετανάστες να παραμένουν 24-48 ώρες, κατά τις οποίες θα γίνεται ο διαχωρισμός τους πριν προωθηθούν στην ενδοχώρα. Οι παράνομοι μετανάστες, που δεν αιτούνται ασύλου ή οικειοθελούς μεταφοράς, θα φιλοξενούνται σε προαναχωρησιακά κέντρα πριν επιστραφούν στις χώρες προέλευσής τους.

Σε ότι αφορά τις μεταναστευτικές ροές, ο Γιάννης Μουζάλας σημείωσε πως μέχρι τον Νοέμβριο το 75-80% των ανθρώπων που έφθαναν στη χώρα μας ήταν οι πρόσφυγες, όμως από τον Δεκέμβριο και παρατηρείται αλλαγή σε αυτά τα δεδομένα και οι πρόσφυγες αποτελούν συνήθως το 55%.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι από όσους έχουν έρθει τον τελευταίο χρόνο, που αγγίζουν σχεδόν το ένα εκατομμύριο, στη χώρα μας έχουν παραμείνει περίπου οι 15 χιλιάδες.

Πηγή: cnn