Ομιλίες για τον Καρκίνο του Μαστού από Περιφέρεια Αττικής – Νοσοκομείο Μεταξά Πειραιά

Ύστερα από πρόταση της Διοίκησης του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, ξεκίνησε σειρά ομιλιών με θέμα την πρόληψη και ενημέρωση γύρω από τα θέματα που αφορούν στον καρκίνο του μαστού και αφορά όλες τις Ελληνίδες.
 
Η πρώτη ομιλία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Πέραμα, παρουσία της Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου.
 
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά Νίκος Βλαχάκος δεν κατέστη δυνατό να παραστεί λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, αφού προσφάτως χειρουργήθηκε στη σπονδυλική στήλη.
 

Η εκδήλωση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον και την υψηλή συμμετοχή των γυναικών της περιοχής, οι οποίες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον όλες τις εισηγήσεις των ειδικών ιατρών, παρέμειναν μέχρι το τέλος και συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση που ακολούθησε υποβάλλοντας πλήθος ερωτήσεων.

Εισηγητές ήταν οι:

  • Δρ. Κυριάκος Καλογεράκος, Χειρουργός, Συν/της Διευθυντής Μονάδας Μαστού ΕΑΝΠ Μεταξά, με θέμα: «Κακοήθεις παθήσεις μαστού».
  • Ελευθερία Ιγνατιάδου, Χειρουργός- Επιμελήτρια Α’ Μονάδας Μαστού ΕΑΝΠ Μεταξά, με θέμα: «Καλοήθεις παθήσεις μαστού»
  • Ματθαίος Σουχλάκης, Ιατρός Πλαστικής Επανορθωτικής Χειρουργικής Κλινικής ΕΑΝΠ Μεταξά, με θέμα: «Πλαστική αποκατάσταση μετά μαστεκτομή».

Κοινός τόπος όλων των εισηγήσεων υπήρξε η σημασία της πρόληψης, με την αυτοεξέταση αλλά και την τακτική, περιοδική εξέταση. Για μία ακόμη φορά τονίστηκε ότι ο καρκίνος δεν είναι ανίκητος. Η πρόληψη και η έγκαιρη αντιμετώπισή του μπορούν να τον νικήσουν.

Μετά το τέλος της συζήτησης, η γνωστή ερμηνεύτρια Πένυ Ξενάκη, έδωσε ένα διαφορετικό τόνο στη βραδιά με τις όμορφες ερμηνείες της.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση έκαναν η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης και ο Διευθυντής Μονάδας Μαστού ΕΑΝΠ Μεταξά Δρ. Κυριάκος Καλογεράκος.

Η Περιφερειάρχης Αττικής και ο Δρ Κ. Καλογεράκος, που είναι και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, συμφώνησαν να πραγματοποιηθούν ανάλογες εκδηλώσεις και σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες.