ΠΕΡΑΜΑ -25 Χρόνια ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ: Το Πέρα(σ)μα στη Δημιουργία!


Το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος σας προσκαλούν το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 18.00, στην εκδήλωση παρουσίασης της εικαστικής παρέμβασης «Το Πέρα(σ)μα στη Δημιουργία».
 
Πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας πολύμηνης προσπάθειας που ξεκίνησε την άνοιξη του 2018 από μέλη και εθελοντές του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ. Μιας δράσης τέχνης και αλληλεγγύης με στόχο να αλλάξει την όψη του σχολείου, μέσα από τη δημιουργία σειράς τοιχογραφιών, που παράλληλα θα μεταφέρουν μηνύματα ενάντια στη βία, τον στιγματισμό, τον αποκλεισμό, τις εξαρτήσεις.
 
Η δράση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από 55 μέλη και 6 εργαζόμενους του θεραπευτικού προγράμματος, με τη συνδρομή εικαστικών καλλιτεχνών και μελών της σχολικής κοινότητας. Η παρέμβαση αφορά επιφάνεια 4.000 m2.
 
Η θεματολογία των σχεδίων διαμορφώθηκε με βάση τη χρήση των χώρων και την ηλικία των μαθητών επιδιώκοντας να ενθαρρύνει την ελευθερία της έκφρασης και να υπογραμμίσουν τη σημασία της ομαδικότητας και της συνύπαρξης.
 
Σε μια κοινωνία που περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να επενδύσει στο «μαζί», θα συνεχίσουμε να κάνουμε πράξη την ομαδικότητα και την αλληλεγγύη και τον αγώνα μας για κοινωνική ένταξη.
 
Με αφορμή τον εορτασμό των 25 χρόνων λειτουργίας και δημιουργίας του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου «παραδίδουμε» το σχολείο επίσημα στους μαθητές του, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, και σας καλούμε σε μια γιορτή ανοικτή στη γειτονιά και την πόλη με ελεύθερη είσοδο.
 

Πρόγραμμα

 
18.00 Προσέλευση
18.30 Ξενάγηση – παρουσίαση της εικαστικής παρέμβασης
19.30 Χαιρετισμοί
20.00 Συναυλία με το Γιάννη Νικολάου και το συγκρότημα «Χορδές», του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ
1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος: Καραολή και Δημητρίου 25, Πέραμα
Πληροφορίες: ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ, 210 4220708, και 210 4287320 [email protected] 1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος, 210 4410633
 
Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας οικοδομικών χρωμάτων ΤΡΑΚΑΔΑΣ που παραχώρησε τα υλικά στο σύνολο τους.
 
Το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ προσφέρει συμβουλευτική, θεραπεία και κοινωνική επανένταξη σε ενήλικες χρήστες ουσιών, εργαζόμενους/φοιτητές, που κάνουν πειραματική/περιστασιακή ή συστηματική χρήση ουσιών και σε οικογένειες. Διαθέτει μονάδες στον Πειραιά, την Ελευσίνα, τη Μυτιλήνη και τη Χίο και καλύπτει τον Πειραιά και τους όμορους δήμους, τα νότια προάστια, τις περιοχές της Δυτικής Αττικής και τα νησιά του Β/Α Αιγαίου.