ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: Ο Δήμος Περάματος δεν αποστέλλει στοιχεία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο Περάματος κ. Γιάννη Λαγουδάκη να προχωρήσει στην έκδοση εντολής προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου να μην αποστείλουν τα στοιχεία των εργαζομένων του Δήμου για αξιολόγηση και επανέλεγχο συμβάσεων όπως ζητά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στην ίδια απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος καταδικάζει και καταγγέλλει απερίφραστα τα συγκεκριμένα μέτρα έτσι όπως αυτά δρομολογούνται από την Κυβέρνηση.
Σ' άλλο σημείο της απόφασης του Δ.Σ Περάματος τονίζεται ότι:
"Το Δ.Σ είναι αντίθετο στη δήθεν αξιολόγηση των υπαλλήλων και στον προσχηματικό επανέλεγχο συμβάσεων που έχει δρομολογήσει η Κυβέρνηση και αυτό γιατί, βασική επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η προσπάθεια κατεδάφισης του Δημόσιου Τομέα.
Το πλήρες κείμενο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος έχει ως ακολούθως:
" Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  είναι αντίθετο στην δήθεν αξιολόγηση των υπαλλήλων, και στον προσχηματικό επανέλεγχο των συμβάσεων που έχει δρομολογήσει η Κυβέρνηση και αυτό γιατί: 
Βασική επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η προσπάθεια κατεδάφισης του Δημοσίου τομέα.
Αυτό επιχειρείται με το κλείσιμο δομών, ειδικά αυτών που αφορούν την παροχή κοινωνικών αγαθών, την απαξίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και των εργαζομένων και όλα αυτά μέσω χιλιάδων απολύσεων, με προφανή στόχο την ιδιωτικοποίηση.... 
Στο πλαίσιο αυτό βασικό εργαλείο της Κυβέρνησης αποτελεί η υποτιθέμενη αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.
Πραγματοποιούνται αυτές οι επιδιώξεις με τις διαδικασίες διαθεσιμοτήτων-απολύσεων, τις μειώσεις των μισθών και των ελαστικών σχέσεων εργασίας στο σύνολο του δημόσιου τομέα.
Η επίθεση ενάντια στη συνδικαλιστική δράση αποτελεί ένα ακόμα στόχο και αυτών των μέτρων.
Παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων υπουργών και τις εκ των υστέρων αποσπασματικές ρυθμίσεις, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τους ΟΤΑ έχουν βάσιμους λόγους να ανησυχούν και να αγωνίζονται ενάντια σε αυτές τις επιδιώξεις.
 
Στα πλαίσια αυτά το Δ.Σ επαναβεβαιώνει προηγούμενη απόφαση του για αποχή από κάθε διαδικασία δήθεν αξιολόγησης των υπαλλήλων. Εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο να προχωρήσει στην έκδοση εντέλλεστε προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου ώστε να μην αποσταλούν τα στοιχεία των εργαζομένων του Δήμου, για αξιολόγηση και συμβάσεις, που ζητάει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Καταδικάζει και καταγγέλλει απερίφραστα τα συγκεκριμένα μέτρα έτσι όπως αυτά δρομολογούνται από την Κυβέρνηση."