Δήμος Νίκαιας – Ρέντη: Οι μαθητές έρχονται «κοντά» με την τέχνη της γλυπτικής

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την Κυριακή 11 Μαϊου οι μαθητές των μεγάλων τάξεων του Δημοτικού και οι μαθητές Γυμνασίου του Εργαστηρίου Εικαστικής Παιδικής Τέχνης του Δήμου θα έχουν τη σπάνια ευκαιρία να συμμετάσχουν στη δημιουργία ενός γλυπτικού αντίγραφου σε φυσικό μέγεθος.

Εν όψει της τοποθέτησης του αγάλματος του γλύπτη Γιάννη Παππά «Η γυναίκα του λαού» στην Πλατεία της Παιδικής Στέγης, οι μαθητές, με την καθοδήγηση ενός γλύπτη, που θα υποδείξει το Εργαστήριο Παππά, και της ζωγράφου δασκάλας τους, κ. Τζούλιας Αθανασάκη, θα δημιουργήσουν το πρόχειρο αντίγραφο του αγάλματος, το οποίο θα χρησιμεύσει για μια επί τόπου δοκιμαστική τοποθέτηση του γλυπτού, κατά την οποία θα ελεγχθούν οι σχετικές με την τελική εγκατάσταση λεπτομέρειες.


Η εργασία θα πραγματοποιηθεί στο Εργαστήριο Παππά, που λειτουργεί ως Μουσείο και χώρος συντήρησης των έργων του Έλληνα γλύπτη και ανήκει σήμερα στο συγκρότημα των Μουσείων Μπενάκη.


Πέρα από την εκπαιδευτική ιδιαιτερότητά της, η δραστηριότητα αυτή φέρνει τους μαθητές σε ουσιαστική επαφή με το έργο του Γιάννη Παππά και κυρίως με το γλυπτό που σύντομα θα αποτελεί κομμάτι της πόλης.




ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλ. Διακυβέρνησης Πειραιά
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με καθήκοντα Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκδότης του ειδησεογραφικού site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.