Sold out για Πάριο σήμερα στο Κατράκειο!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ακριβώς ένα χρόνο μετά την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη, ο Γιάννης Πάριος κλείνει τη φετινή του περιοδεία τιμώντας το μεγάλο Έλληνα δημιουργό στο Κατράκειο της Νίκαιας

Μετά τις Sold Out εμφανίσεις του, σε όλη την Ελλάδα, ο Γιάννης Πάριος κλείνει την καλοκαιρινή του περιοδεία στο μεγαλύτερο θέατρο της Αττικής, στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, με μια μεγαλειώδη συναυλία γεμάτη εκπλήξεις, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο της επετείου ενός χρόνου (2 Σεπτεμβρίου 2021) από την απώλεια του σπουδαιότερου Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, μέρος της συναυλίας θα αποτελέσει ειδικό αφιέρωμα – φόρο τιμής στον σπουδαίο εθνικό μας συνθέτη, τον «Μίκη» της Ελλάδας και του κόσμου, το μνημόσυνο του οποίου αναμένεται να γίνει στην Κρήτη.

Ο Γιάννης Πάριος εμφανίστηκε στον χώρο του τραγουδιού το 1969 και έκτοτε έχει συνεργαστεί με πολλούς τραγουδιστές και δημιουργούς. Το πραγματικό του όνομα είναι Ιωάννης Βαρθακούρης. Η πρώτη του ηχογράφηση θα γίνει το 1969, το επίθετό του θα αλλάξει σε Πάριος προς τιμήν του νησιού του και από τότε θα αρχίζει να χτίζει βήμα βήμα την πορεία του τραγουδιού. Η μεγάλη καταξίωση θα έρθει στη δεκαετία του 80', όπου οι πωλήσεις των δίκων του θα τον εκτοξεύσουν στην κορυφή και στο παρωνύμιο ο "τροβαδούρος του έρωτα" θα τον ακολουθεί πιστά. Στο ενεργητικό του μετρά σπουδαίες συνεργασίες όπως αυτή με τον Σταύρο Ξαρχάκο.