Νίκαια: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Βώκο, Κηποθέατρο, Άγιο Φίλιππο και Κατράκειο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα άλση Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη φέρνει η αντιπυρική περίοδος

Στην εφαρμογή νέων ρυθμίσεων κυκλοφορίας στα άλση Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, λαμβάνοντας υπόψη και τη σχετική απόφαση της Περιφέρειας Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα κατά τις ημέρες που προβλέπεται κίνδυνος πυρκαγιάς σε επίπεδο συναγερμού, όλα τα άλση της πόλης και οι χώροι πρασίνου θα παραμένουν κλειστοί για πεζούς και οχήματα.

Κατά τις μέρες που προβλέπεται κίνδυνος πυρκαγιάς πολύ υψηλός τα Άλση Βώκου, Νυμφών (Κηποθέατρο) και ο περιβάλλων χώρος του Κατράκειου θα παραμένουν κλειστά.

Στο Άλσος Δεξαμενής (Αγ. Φίλιπππος) θα εφαρμόζεται μερικώς το μέτρο προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω της λειτουργίας του παρεκκλησίου Αγ. Φιλίππου και του διαδημοτικού αναψυκτηρίου. Δεν θα επιτρέπεται η παραμονή των επισκεπτών στο χώρο του άλσους.

Καθόλη τη διάρκεια του έτους, ανεξάρτητα απόπροβλέψεις για κίνδυνο πυρκαγιάς, στο Άλσος Δεξαμενής απαγορεύεται:

Η καύση ειδών πυροτεχνίας εντός του Άλσους και επί των παράπλευρων οικοδομικών τετραγώνων

Η χρήση φωτιάς (διακόσμηση, εστίαση κλπ.). Η χρήση φλόγαας επιτρέπεται στο εσωτερικό του παρεκκλησίου του Αγ. Φλίππου για λατρευτικούς σκοπούς

Η παροχή εδεσμάτων στον περιβάλλοντα χώρο του παρεκκλησίου

Ακόμη στον ορεινό όγκο της δασικής έκτασης του όρους Αιγάλεω, εντός των ορίων του Δήμου θα κλείνουν όλοι οι δασικοί δρόμοι στη δυτική πλευρά του 2ου Αθλητικού Κέντρου όταν ο δείκτης πρόβλεψης πυρκαγιάς είναι 3-4-5.Όλες οι ρυθμίσεις και η απαγόρευση κυκλοφορίας αφορούν την μέρα πρόβλεψης και έχουν ισχύ όλο το 24ωρο.