Κέντρο Υγείας Νίκαιας: Νέο μηχάνημα υπερήχων με πρωτοβουλία Μαραγκάκη – Δωρεά από Δήμο Νίκαιας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Σημαντικό έργο από τον δραστήριο Πρόεδρο του Κ.Υ. Νίκαιας και Αντιδήμαρχο Νίκαιας - Ρέντη ιατρό Κώστα Μαραγκάκη

- Ο νέος υπερηχοτομογράφος μπορεί στην κυριολεξία μα σώσει ζωές

Το Κέντρο Υγείας Νίκαιας απέκτησε νέο σύγχρονο υπερηχοτομογράφο «triplex καρδιάς και μεγάλων αγγείων» μετά από δωρεά του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Η παράδοση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 14 Ιουλίου στο κεντρικό κτίριο του Κέντρου Υγείας Νίκαιας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Νίκαιας εξυπηρετεί καθημερινά 380 άτομα.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφερόμενος σ’αυτή τη δωρεά δήλωσε:

« Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να ενισχύει με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει τη Δημόσια Υγεία. Η πανδημία επιβεβαιώνει την ανάγκη στήριξης των Κέντρων Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με ενέργειες  που να χαρακτηρίζονται από συνέχεια και καθολικότητα.

Ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Κέντρου Υγείας Νίκαιας, παραδώσαμε έναν σύγχρονο υπερηχοτομογράφο προκειμένου να συμβάλλουμε στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών  στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες και σε δράσεις που να ακολουθούν τις ανάγκες της εποχής όπως αυτές διαμορφώνονται μέσα από τις σύγχρονες συνθήκες διαβίωσης».  

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Νίκαιας και Αντιδήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη Κώστας Μαραγκάκης δήλωσε σχετικά:

«Σε δύσκολες περιόδους για τον τόπο μας, αποτελεί μονόδρομο η ένωση δυνάμεων και η συστράτευση σε έναν κοινό σκοπό.

Και δεν υπάρχει πιο υψηλός, πιο ιερός σκοπός, από τη διαφύλαξη της υγείας των συνανθρώπων μας.

Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε καθήκοντα στο Κέντρο Υγείας Νίκαιας, θέσαμε ως απόλυτη προτεραιότητα την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας των συμπολιτών μας.

Ο νέος υπερσύγχρονος υπερηχοτομογράφος συνδράμει καθοριστικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σε αυτή τη διαδρομή έχουμε βρει αρκετούς συμπαραστάτες, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη.

Για αυτό το λόγο θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο Νίκαιας - Ρέντη κ. Γιώργο Ιωακειμίδη, που στέκεται έμπρακτα δίπλα στη νέα Διοίκηση του Κέντρου Υγείας της πόλης μας και κυρίως στους ίδιους μας τους συμπολίτες που επωφελούνται των δημόσιων υπηρεσιών υγείας

Δική μου δέσμευση είναι ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αυταπάρνηση, ώστε τα θετικά αποτελέσματα να γίνουν σύντομα ορατά».