Περιοδεία του ΣΥΡΙΖΑ Νίκαιας σε εμπορικούς δρόμους και καταστήματα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Περιοδεία σε εμπορικούς δρόμους της Νίκαιας πραγματοποίησε σήμερα η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νίκαιας με το βουλευτή της Β Περιφέρειας Πειραιά Γιάννη Ραγκούση .
Συνομίλησαν με πολίτες και επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους και εισέπραξαν την αγωνία τους για τη νέα οικονομική κρίση που ήδη μαστίζει τη χώρα  και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η οποία έχει διαμορφωθεί.
Οι  Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Πειραιά  μαζί με τους βουλευτές θα συνεχίσουν το επόμενο διάστημα τις περιοδείες στην περιφέρεια του Πειραιά ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σχετικά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για την άμεση και αποφασιστική στήριξή τους ώστε να αποφευχθεί το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και η εκτόξευση της ανεργίας στη χώρα μας.
Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει, έστω και τώρα, στην αποτελεσματική στήριξη της αγοράς και των ανθρώπων που αγωνίζονται να κρατήσουν τα μαγαζιά τους ανοικτά, πριν να είναι πολύ αργά.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΕ Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΝΙΚΑΙΑΣ :
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ
Νομίζεις πως όλα έγιναν από λάθος; Πως απλώς έπεσαν έξω;
ΟΧΙ !!!  Υπάρχει σχέδιο εξόντωσης της μικρής και μεσαίας επιχείρησης, που για την Κυβέρνηση είναι «αντιαναπτυξιακή και δεσμεύει πόρους», όπως  το λέει ξεκάθαρα και η έκθεση Πισσαρίδη.
Είναι πια βέβαιο ότι θα είχαμε γλυτώσει από την καταστροφή.
• Εάν άνοιγε το καλοκαίρι σωστά ο τουρισμός με τεστ και μέτρα προστασίας. Το ανεξέλεγκτο άνοιγμα μας οδήγησε στο λοκντάουν, με κόστος τεράστιο μπροστά στα λιγοστά έσοδα που έφερε ο τουρισμός.
• Εάν γίνονταν δωρεάν τεστ σε όλο τον πληθυσμό. Με μια δαπάνη το πολύ 130 εκατ. θα μπορούσαν να απομονωθούν τα λιγοστά τότε κρούσματα και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών να συνεχίσει ανεμπόδιστα τις δραστηριότητές της.
• Εάν δεν στοιβάζονταν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς οι πολίτες.
Και βέβαια, η ζημιά θα ήταν μικρότερη και διαχειρίσιμη αν έπεφταν νωρίς στην οικονομία χρήματα από το «μαξιλάρι» που είχε αφήσει η προηγούμενη Κυβέρνηση. Αντί για λεωφορεία, γιατρούς, τεστ και ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης του πολίτη, τα λεφτά ξοδεύτηκαν σε εξοπλισμούς των ΜΑΤ και σε δωράκια στους φίλους μιντιάρχες, σχολάρχες κλπ.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας απαιτεί από την κυβέρνηση αντί για επιχορήγηση 5.000 ευρώ για δημιουργία e-shop, να δοθεί οικονομική ενίσχυση 5.000 ευρώ στις επιχειρήσεις για αγορά εμπορευμάτων ή πληρωμές αγορών στους προμηθευτές, για αγορές που έχουν ήδη γίνει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει αυτό το αίτημα και παράλληλα προτείνει :
• να μετατραπεί άμεσα το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση
• να καλυφθούν οι ασφαλιστικές εισφορές και να στηριχθούν οι μισθοί των εργαζομένων για τη διατήρηση των θέσεων και των σχέσεων εργασίας
• να ρυθμισθούν οι οφειλές που δημιουργήθηκαν στην πανδημία με κούρεμα της βασικής οφειλής
Η επίμονη άρνηση της κυβέρνησης να λάβει μέτρα στήριξης, σε συνδυασμό με τις προβλέψεις του σχεδίου Πισσαρίδη, επιβεβαιώνουν ότι η πανδημία αξιοποιείται ως ευκαιρία για μία συνολική αναδιάρθρωση της αγοράς εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων.
Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι πλέον κοινωνικά επικίνδυνη.