Απεβίωσε ξαφνικά ο Νικαιώτης Μητροπολίτης Πηλουσίου Νήφωνας


Εκοιμήθη ο Νικαιώτης Μητροπολίτης Πηλουσίου Νήφωνας
– Στο Κοιμητήριο Σχιστού η νεκρώσιμος ακολουθία
Τεράστια θλίψη προκάλεσε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και σε όλη την αιγυπτιώτικη παροικία ο ξαφνικός χαμός ενός από τους πιο αγαπημένους Μητροπολίτες της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, του Πηλουσίου Νήφωνα. 

Ο μακαριστός Μητροπολίτης βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην επισκοπική κατοικία του στο Πορτ Σαΐντ.

Από το πρωί της προηγούμενης Τρίτης, δεν έδινε σημάδια ζωής σε όσες κλήσεις και αν του απηύθυναν από την εκκλησία ή το Πατριαρχείο.

Στο Πορτ Σαΐντ μετέβη εσπευσμένα ιερέας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο οποίος με τη βοήθεια της Αστυνομίας έσπασε την κλειδαριά της εισόδου.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης βρισκόταν χωρίς τις αισθήσεις του στη βεράντα του σπιτιού, πιθανόν έχοντας χάσει τη ζωή του – σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις – από καρδιακή προσβολή ή ανακοπή καρδιάς.

Αμέσως ενημερώθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, ο οποίος από την έδρα του Πατριαρχείου όπου βρίσκεται τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του τόσο ξαφνικά και απρόσμενα αποβιώσαντα Ιεράρχη του ιεραποστολικού Πατριαρχείου.

Σε ανακοίνωσή του, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής ανήγγειλε «με βαθειά συγκίνηση και συνοχή καρδίας την προς Κύριον εκδημίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πηλουσίου κυρού Νήφωνος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση , ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συντετριμμένος, ετέλεσε στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων, Τρισάγιο υπέρ Αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Νήφωνος, παρουσία του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου.

Η νεκρώσιμος ακολουθία του θα γίνει στο Κοιμητήριο Σχιστού, αύριο Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 10:30 π.μ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Λίγα λόγια για τη ζωή του..

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πηλουσίου Νήφων (κατά κόσμον Νικήτας Τσαβαρής ) γεννήθηκε στην Νίκαια Αττικής το έτος 1959. Ετύγχανε πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Απεσπάσθη το έτος 2005 στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και έκτοτε προσέφερε τις υπηρεσίες του στην Ι. Πατριαρχική Μονή Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου ως Καθηγούμενος.

Το 2009, εξελέγη Βοηθός Επίσκοπος υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Βαβυλώνος. Εχειροτονήθη Επίσκοπος και το 2014 εξελέγη παμψηφεί, υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Πηλουσίου.