ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΡΕΝΤΗ: Οι παιδικοί σταθμοί είναι κλειστοί… αλλά λειτουργούν!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ακόμα μια σημαντική πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Προσχολικής Αγωγής Νίκαιας Ρέντη Κώστα Μαραγκάκη

- Μπορεί οι σταθμοί να έκλεισαν με το lockdown όμως δείτε τι γίνεται

Όπως ενημέρωσε του Δημότες Νίκαιας Ρέντη πριν λίγες μέρες ο κ. Μαραγκάκης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα έκλειναν από τις 16/11 έως και τις 30/11.

Τότε έγραφε ο Αντιδήμαρχος Νίκαιας Ρέντη:

«Καλησπέρα σε όλους τους γονείς και τα παιδιά που φιλοξενούνται στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της πόλης μας!
Δυστυχώς τα επιδημιολογικα δεδομένα που αφορούν την διασπορά του νέου κορωνοϊού (SARS-COV2) είναι ανησυχητικά και γι αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών απο την Δευτέρα 16/11 και μέχρι τις 30/11/2020.
Καταλαβαίνουμε ότι η αναστολή θα αναστατώσει την καθημερινότητα σας, εσάς και των παιδιών σας γιατί θα στερηθούν τις δασκάλες και τις παρέες των ομηλίκων τους.
Θα βρούμε τρόπους μέσω της τεχνολογίας, διαδικτυακά, να σας κρατάμε συντροφιά ξανά, δίνοντας σας ιδέες για δημιουργική απασχόληση σε εσάς και τα παιδιά σας.
Η αρχή γίνεται άμεσα με την ομάδα των παιδαγωγών μας που υπάρχει γι αυτό το σκοπό στο Facebook με τίτλο " ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΉ ΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗ ΝΊΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΝΤΗ" στην οποία μπορείτε να γίνετε μέλη και θα την ενημερώνουμε διαρκώς ώστε να αποτελεί έναν σύνδεσμο των Σταθμών της πόλης μας με όλους εσάς.
Επίσης όλο το προσωπικό της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής την Δευτέρα θα βρίσκεται στις θέσεις του ( στους Σταθμούς και την διοικητική του έδρα) και θα είναι στην διάθεση σας για συμβουλές κι ότι άλλο χρειαστεί.

Σας ευχαριστώ
Με τιμή
Κωνσταντίνος Μ. Μαραγκάκης
Αντιδήμαρχος Προσχολικής Αγωγής
Δήμου Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη»

Στην πραγματικότητα όμως αυτό που άλλαξε ήταν ότι απλά οι μικροί μαθητές δεν πήγαιναν στο σχολείο τους!

Καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Piraeus Press, το προσωπικό εξακολουθεί να εργάζεται στους σταθμούς - πάντα τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα - και να κάνει ποικίλες δραστηριότητες ενόψει και των Χριστουγέννων, με κατασκευές, τηλεφωνική στήριξη στις οικογένειες των παιδιών, καθώς και διάφορες δημιουργικές συμβουλές και απασχόληση στο σπίτι, τώρα που οι σταθμοί παραμένουν κλειστοί!

Μάλιστα όπως μαθαίνουμε, ετοιμάζονται και ειδικές κατασκευές που θα δοθούν στα παιδιά και τις οικογένειες, εναρμονιζόμενες στο πνεύμα των Χριστουγέννων!