ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΡΕΝΤΗ: Πρωτοποριακή δημιουργία λιπάσματος από κλαδιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ο Δήμος Νίκαιας - Αγ.Ιωάννη Ρέντη πρωτοπορεί

- Παράγουν λίπασμα από τα κλαδιά δέντρων για τις ανάγκες του Δήμου

Ο Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη, σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ, παράγουν λίπασμα από τα κλαδιά δέντρων, το οποίο χρησιμοποιούν για τις ανάγκες του Δήμου.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό.

«Για πολλά χρόνια τα κλαδέματα των δέντρων πηγαίνουν στη χωματερή μαζί με τα σκουπίδια. Διαδικασία εντελώς αντί-οικολογική και επιζήμια για το περιβάλλον.

Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος μας τα μαζεύει ξεχωριστά από τα υπόλοιπα απορρίμματα και τα πηγαίνει στη Φυλή, όπου ο ΕΔΣΝΑ τα επεξεργάζεται για να γίνουν κομπόστ και καύσιμη ύλη.
Ο Δήμος μας τώρα προχωράει ένα ακόμα βήμα πιο μπροστά .
Ξεκινήσαμε μια διαδικασία κομποστοποίησης που γίνεται με θρυμματισμένα κλαδιά και βιοαπόβλητα μέσα σε δύο πλαστικούς σάκους μήκους 75m ο καθένας που μπορούν να πάρουν μέχρι 400 τόνους υλικού. Εκεί, με συνεχή ροή αέρα μέσω ανεμιστήρα και κυκλοφορητών και ρυθμιζόμενο σύστημα αερισμού-θερμοκρασίας μέσα σε 4 εβδομάδες μετατρέπεται σε κομπόστ.

Μετά την κομποστοποίηση οι σάκοι ανοίγονται και το κομπόστ αφήνεται να ωριμάσει.
Ένα τμήμα του κομπόστ θα σκεπαστεί και θα χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα στους κήπους του Δήμου. Ένα άλλο μέρος θα συσκευαστεί σε σάκους και θα μοιραστεί στους Δημότες μας για τους δικούς τους κήπους» , όπως έγραψε ο κ. Ιωακειμίδης.

“Είναι πάρα πολλά τα όπλα που σήμερα μας δίνει η τεχνολογία για να πάψουμε να γεμίζουμε τον πλανήτη με απορρίμματα. Εμείς, ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη είμαστε σ’ αυτή την πορεία. Είναι καθήκον όλων μας να καθαρίσουμε τον πλανήτη.
Η κλιματική αλλαγή απαιτεί απ’ όλους μας δραστικές ενέργειες.”, πρόσθεσε.