ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ: Η τοιχογραφία που εντυπωσίασε όλη την Ελλάδα!


– Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία της Urban Act στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Χρώμα στα Νοσοκομεία»

– Όλες οι διαδικασίες «έτρεξαν» υπό την επίβλεψη του Αν. Διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας Τάσου Μύτογλου ώστε να μην «κολλήσει» πουθενά το έργο

– Δείτε την ανάρτηση του κ. Μύτογλου στο Facebook 

Μία μεγάλη τοιχογραφία στόλισε και έδωσε χρώμα στο νοσοκομείο «Άγιος Παντελεήμων» της Νίκαιας.

Τα μέλη της ομάδας UrbanAct δημιούργησαν την τοιχογραφία για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους σε γιατρούς και νοσηλευτές για τον αγώνα που δίνουν τις μέρες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πρόκειται για μία δράση, που εντάσσεται στο πρόγραμμα δημόσιων τοιχογραφιών, αυτή τη φορά σε νοσοκομεία ανά την Ελλάδα, με τον τίτλο «Χρώμα Στα Νοσοκομεία».

Με αφορμή την πρόκληση που βιώνουμε όλοι μας με την Covid-19 φέτος, η UrbanAct, αποφάσισε να ενώσει τις δράσεις της και να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα το οποίο αφορά το «Χρώμα Στα Νοσοκομεία».

Οι συγκεκριμένες τοιχογραφίες έχουν θεματική την ευαίσθητη πομπή των γεγονότων εκφράζοντας το ευχαριστώ όλων των πολιτών για το έργο γιατρών και νοσηλευτών.

To Graffiti «Σας ευχαριστούμε» στο νοσοκομείο Νίκαιας αποτελεί τη δεύτερη τοιχογραφία στα πλαίσια του νέου προγράμματος δημόσιων τοιχογραφιών της UrbanAct, το «Χρώμα Στα Νοσοκομεία».

Το πρόγραμμα εκκινείται φέτος με δύο μεγάλες εξωτερικές τοιχογραφίες σε δύο νοσοκομεία (ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και «Άγιος Παντελεήμων» στη Νίκαια) και με κάποιες εσωτερικές τοιχογραφίες στο Νοσοκομείο Θριάσιο ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες σύμφωνα με την ομάδα UrbanAct.

Το έργο υλοποιήθηκε από τον καλλιτέχνη LifeInColour, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Από τις έξι», επισημαίνοντας ότι η τωρινή κατάσταση είναι «ένα ιδιαίτερο ερέθισμα, ήθελα να περάσω ένα μήνυμα. Θέλουμε να αποδώσουμε φόρο τιμής σε όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία».

Ο συντονιστής της UrbanAct, Κυριάκος Ιωσηφίδης, υπογράμμισε ότι: «Η δράση μας υλοποιείται με την συμμετοχή επώνυμων καλλιτεχνών από τον χώρο του graffiti και την αποκλειστική στήριξη χορηγών».

Δείτε την ανάρτηση του Αν. Διοικητή του Νοσοκομείου Τάσου Μύτογλου:

Ένα γκράφιτι ένδειξης σεβασμού και ευγνωμοσύνης για όλα αυτά που τόσα χρονια προσφέρει το ιατρονοσηλευτικο προσωπικό του νοσοκομείου μας! Το ευχαριστώ είναι λίγο αλλά τόσο αληθινό!

Gepostet von Τασος Μυτογλου am Freitag, 25. September 2020