ΒΟΜΒΑ: ΕΚΛΕΙΣΕ το ιστορικό εστιατόριο “ΣΤΡΑΤΗΓΟΠΟΥΛΟΣ” !

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έκλεισε μετά από 76 χρόνια λειτουργίας το εστιατόριο του «Στρατηγόπουλου».

Το πιο παλιό της περιοχής που γνώρισε δόξες τότε που ο κόσμος πήγαινε στην Π.Κοκκινιά για να ακούσει λαϊκά.

«Ο Τσιτσάνης, ο Βαμβακάρης, η Μαρίνα Νίνου, ο Καζαντζίδης, η Μαρινέλλα, η Καίτη Γκρέι, ο Διονυσίου, όλοι από εδώ ξεκίνησαν και όταν τέλειωναν το τραγούδι έρχονταν στο μαγαζί για να φάνε» ειχε πει πριν καιρο ο Γιάννης Τσάκος, ο σημερινός ιδιοκτήτης, που ανέλαβε το εστιατόριο πριν από πολλα χρόνια.

Εκείνες τις εποχές μαζευόταν «καλός κόσμος καλλιτεχνικός, αριστοκρατία από την Αθήνα και την Κηφισιά» Ακόμη και η Εθνική Ελλάδος επί Ντάνου και Πετρόπουλου εδώ ερχόταν για να φάει πριν φύγουνε ταξίδι. Το εστιατόριο λειτουργούσε όλο το εικοσιτετράωρο με τρεις βάρδειες και φημιζόταν για την ποιότητα και τις γεύσεις του.

Μαγειρευε σπιτικά σουτζουκάκια, ντολμάδες, κρεατικά, αρνί και μοσχάρι, παστίτσια, κεφτέδες, μουσακάδες και ότι άλλο βάζει στην κατσαρόλα της μια νοικοκυρά.

Στις 6 το απόγευμα όλα τα φαγητά είχαν τελειώσει και το μαγαζί εκλεινε για να ανοίξει πάλι στις 4 το πρωί. Την ώρα που συναντιούνται οι μπαρόβιοι που πάνε για ύπνο με τους εργάτες που ξεκινάνε για την ιχθυόσκαλα, τις κρεαταγορές και τα μανάβικα και περνάνε από του «Στρατηγόπουλου» για ένα πιάτο δυναμωτικό πατσά, «καλύτερο και από αυτόν της Θεσσαλονίκης».