ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΡΕΝΤΗ: Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 29 Μαρτίου

– Ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη διοργανώνει αιμοδοσία 

Οι αιμοδότες παρακαλούνται να έχουν το ΑΜΚΑ τους

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη με τη συμμετοχή του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων» την  Κυριακή 29 Μαρτίου από τις  9 το πρωί έως τις 1.30 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Ι. Ρέντη (Μπιχάκη 15).

Ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει:

«Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης πραγματοποιούμε αυτή την αιμοδοσία προκειμένου να βοηθήσουμε και να παροτρύνουμε εθελοντές να προσφέρουν αίμα.

Εξαιτίας του φόβου μετάδοσης του κορωνοϊου, οι εθελοντές δυσκολεύονται να μεταβούν στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα να παρατηρείται οξεία μείωση αποθεμάτων αίματος. Γι’αυτό το λόγο μετατρέπουμε  το Πνευματικό Κέντρο της δημοτικής ενότητας Αγ.Ι. Ρέντη σε κέντρο αιμοδοσίας.

Κατά τη διεξαγωγή των αιμοληψιών θα τηρηθούν απόλυτες συνθήκες ασφάλειας με αντισηψία και τακτική απολύμανση ώστε να υπάρξει ομαλή προσέλευση αιμοδοτών στην αίθουσα. Κανένας δεν περισσεύει αυτή την κρίσιμη στιγμή.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, η μείωση στις μονάδες αίματος που συλλέγονται φτάνουν το 40%. Ο καθένας μας μπορεί να  κάνει τη διαφορά και να καλύψει τις ανάγκες συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού.

Βγαίνουμε από το σπίτι για να δώσουμε αίμα και από αυτό το κάλεσμα δεν μπορεί να λείπει κανείς».

Πνευματικό Κέντρο Αγίου Ιωάννη Ρέντη (Μπιχάκη 15) από τις 9:00

*Οι αιμοδότες παρακαλούνται να έχουν το ΑΜΚΑ τους*