Ο Μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος στη Νίκαια – Ιστορική επίσκεψη (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ιστορική επίσκεψη στη Νίκαια από τον πρώτο Μητροπολίτη Σμύρνης κ.κ. Βαρθολομαίο μετά τον μαρτυρικό θάνατο του Μακαριστού Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη κυρού Χρυσοστόμου

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Σμυρναίων Νίκαιας - Πειραιά, ο κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τα γραφεία της Ένωσης στη Νίκαια, ενώ τέλεσε την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής.

Είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται Μητροπολίτης Σμύρνης μετά την σφαγή των Ελλήνων της Μικράς Ασίας κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή, για αυτό και η επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς βρισκομαστε σχεδόν 100 χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα, την οποία ο ελληνισμός δεν ξέχασε ποτέ!

Σε αυτό το γεγονός βέβαια συνετέλεσαν καθοριστικά τα εκατοντάδες μικρασιατικά σωματεία ανά την Ελλάδα, που διατήρησαν ασβέστη τη μνήμη και την παράδοση.

Με τη Νίκαια να αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς - αν όχι το σημαντικότερο - των διωγμένων Ελλήνων, δε θα μπορούσε παρά να αποτελέσει το πρώτο σημείο επίσκεψης του νέου Μητροπολίτη Σμύρνης.

Στα γραφεία της Ένωσης Σμυρναίων Νίκαιας - Πειραιά έδωσαν το παρών οι Βουλευτές Β Πειραιά κ.κ. Μαρκόπουλος και Τραγάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκαιας - Ρέντη κ.κ. Τούντας και Γεωργαντζέλη, καθώς επίσης και πλήθος εκπροσώπων Μικρασιατικών Σωματείων.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΜΥΡΝΗΣ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ