ΝΙΚΑΙΑ: Αυτή είναι η ποινή στον οδηγό που σκόρπισε τον θάνατο στην Πέτρου Ραλλη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Χωρίς κανένα ελαφρυντικό καταδικάστηκε σήμερα ο Αλβανός οδηγός του Smart που τον Οκτώβριο του 2014 είχε παρασύρει και σκοτώσει τρία άτομα στην Πέτρου Ράλλη.

Στον Έρβις Μάρκου επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών και δύο μηνών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ούτε κρίθηκε απαραίτητο να δοθεί αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην φυλακή.

Η δίκη αφορούσε το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε πριν ένα χρόνο στην Πέτρου Ράλλη με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι -δύο γυναίκες κι ένας 23χρονος αστυνομικός- να χάσουν τη ζωή τους. Ο 28χρονος Αλβανός που έσπειρε τον θάνατο το πρωί της 15ης Οκτωβρίου του 2014 είχε επικαλεστεί ότι για την τρελή πορεία του αυτοκινήτου του ευθυνόταν επιληπτική κρίση την οποία έπαθε ενώ οδηγούσε. Εντούτοις, όπως απεκαλύφθη ο 28χρονος οδηγός του Smart με τη δολοφονική πορεία οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, καθώς στις σχετικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη βρέθηκαν ίχνη ινδικής κάνναβης.

Στο δικαστήριο ο δικηγόρος του Αλβανού οδηγού ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό. Ο Έρβις Μάρκου καταδικάστηκε ομόφωνα για την κακουργηματική χαρακτήρα πράξη της θανατηφόρου διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών, με ενδεχόμενο δόλο και για κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.

Όσο για το αδίκημα της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του κατά πλειοψηφία. Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή του για τα δύο πρώτα αδικήματα, ενώ για τα ναρκωτικά Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της έδρας, κατά την αγόρευσή του, είχε ζητήσει την ενοχή του κατηγορούμενο οδηγού για τα δύο πρώτα αδικήματα, είχε ζητήσει την απαλλαγή του για την οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών.