ΝΙΚΑΙΑ: Κατάληψη στο 1ο ΕΠΑΛ – Κλείνουν σχολεία!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ξεκίνησαν οι καταλήψεις στη Νίκαια

- Λουκέτο στο 1ο ΕΠΑΛ Νίκαιας «Παναγιώτης Γιαννάκης»

- Οι γονείς στο πλευρό των μαθητών

- Ορατός ο κίνδυνος για «κύμα» καταλήψεων σε όλη τη Νίκαια

Ξεκίνησε ο «χορός» των καταλήψεων στη Νίκαια, καθώς μαθητές και γονείς εκφράζουν έντονα παράπονα για διαφορά σοβαρά ζητήματα που αφορούν σε θέματα υποδομών, εξοπλισμού, καθαριότητας και υγιεινής.

Μάλιστα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων απέστειλε σχετική επιστολή προς τον Δήμαρχο Νίκαιας - Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη, στην οποία αναφέρονται τα προβλήματα ένα προς ένα, όπως και η στήριξη των γονέων στις πρωτοβουλίες των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Piraeus Press το καζάνι βράζει και σε άλλα σχολεία της Νίκαιας και υπάρχει έντονος ο φόβος στη Δημοτική Αρχή Ιωακειμίδη ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες καταλήψεις μετά από αυτή στο 1ο ΕΠΑΛ «Παναγιώτης Γιαννάκης».

Γεγονός που αν επαληθευτεί θα αποτελέσει αρνητική συγκυρία ενόψει των Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΝΙΚΑΙΑΣ

''Κατόπιν γραπτού αιτήματος από το 15μελές  Μαθητικό Συμβούλιο του σχολείου μας, για τα θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του,  και τα οποία έχουν ήδη κοινοποιηθεί στον αρμόδιο αντιδήμαρχο παιδείας του Δήμου Νίκαιας/Ρέντη, χωρίς αποτέλεσμα και χωρίς να έχει δοθεί μια σαφή απάντηση στα αιτήματα των παιδιών

Αναφερόμενοι στα αιτήματα, τα οποία είναι σημαντικά, γιατί τίθεται θέμα καθαριότητας και υγειονομικού (πολύ σημαντικό), θέμα ρατσισμού και κατωτερότητας,  θέμα θέρμανσης αλλά και ψύξης (για τους ζεστούς μήνες), πρακτικά θέματα σπουδών στα εργαστήρια με ελλιπείς και πανάρχαιο εξοπλισμό, έλλειψη  αιθουσών διδασκαλίας ενώ υπάρχει η δυνατότητα χώρου, μη ύπαρξη ειδικοτήτων  ενώ υπάρχει ο απαιτούμενος εξοπλισμός, που σε αντίθεση με το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού και το πολυάριθμο σύνολο μαθητών, και κατ’ επέκταση δεν δύναται οικονομικός για την μεταφορά τους από την Νίκαια στο ΕΠΑΛ Κορυδαλλού.

Όμως με θλίψη διαπιστώνουμε πως δεν έχετε επιληφθεί  επί των θεμάτων που σας παρέθεσαν τα παιδιά μας. Θα ήταν πιο σωστό να είχατε σταθεί πιο θερμά στα προβλήματα του σχολείου μας, γιατί έτσι όχι μόνο θα βοηθούσατε στην εύρυθμη λειτουργία του, αλλά θα δείχνατε ότι τα παιδιά που φοιτούν στο μοναδικό ΕΠΑΛ της  Νίκαιας , δεν είναι παιδιά κατώτερου Θεού, δεν γίνεται να διαχωρίζονται θέσεις γενικής/επαγγελματικής εκπαίδευσης, δεν αρμόζει εν έτη 2019  να κάνουν μάθημα μαζί με ποντίκια και πάνω σε βόθρο.

Όλα τα παραπάνω αιτήματα το 15μελες μας τα έδωσαν γραπτώς. Δεσμευτήκαμε να είμαστε στο πλευρό τους και θα μιλήσουμε και εμείς με τον Δήμο Νίκαιας/Ρέντη  και όπου αλλού χρειαστεί.

Πρέπει να βάλουμε σαν γνώμονα ότι τα παιδιά μας είναι το μέλλον της χώρας μας και θα πρέπει να δώσουμε περισσότερη βαρύτητα στο θέμα της εκπαίδευσης και της εικόνας των σχολείων.

Γι’ αυτό και εμείς σαν Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τασσόμαστε στο πλάι τους σε όποιες ενέργειες και αν προβούν.''