«Το Γενικό Κρατικό Νίκαιας» θυμίζει εμπόλεμη ζώνη (ΦΩΤΟ)


– Ο φωτογραφικός φακός της ΠΟΕΔΗΝ είναι αποκαλυπτικός

– Οι εικόνες από τους διαδρόμους του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας μιλούν από μόνες τους

– Ήρωες οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό

Όσα βιώνουν καθημερινά οι πολίτες που χρήζουν ιατρικής περίθαλψης καταγράφει με τον φωτογραφικό φακό της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, από τη χθεσινή εφημερία στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

«Η απελπιστική κατάσταση που βιώνουν οι ασθενείς έκτακτα περιστατικά στις εφημερίες των μεγάλων Νοσοκομείων της Αττικής δεν έχουν προηγούμενο. Δεν είναι μόνο στο ΑΤΤΙΚΟΝ Νοσοκομείο. Τώρα ειδικά που είναι σε έξαρση οι λοιμώξεις φαίνεται η διάλυση των Δημοσίων Νοσοκομείων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

«Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ αναπτύσσει περί τα 120 ράντζα μετά από κάθε εφημερία και ξεκινάει την νέα εφημερία με ράντζα και όχι με κενά κρεβάτια (25% κενά με βάση το νόμο) 6 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας λόγω έλλειψης ΜΕΘ», προσθέτει.

Για το νοσοκομείο της Νίκαιας η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι «ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές για τους ασθενείς». 

«Χθες Δευτέρα 21/01/2019 εφημέρευε το Νοσοκομείο της Νίκαιας έως σήμερα το πρωί της Τρίτης 22/01/2019 8π.μ. Η κατάσταση ανυπόφορη για τους ασθενείς, συνοδούς και εργαζόμενους που έτρεχαν πανικόβλητοι και δεν προλάβαιναν. Σήμερα το Νοσοκομείο της Νίκαιας θυμίζει Νοσοκομείο σε εμπόλεμη ζώνη».

«Προσήλθαν και εξετάστηκαν 1.500 έκτακτα περιστατικά και έγιναν 310 εισαγωγές. Ακόμη και τώρα διευθετούν ασθενείς που εισήχθησαν. 

Στην Β παθολογική του Νοσοκομείου εισήχθηκαν 73 ασθενείς οι 35 εξ αυτών Νοσηλεύονται σε ράντζα. Γέμισαν οι διάδρομοι της κλινικής και τα ράντζα φτάνουν έως τις σκάλες. Στην Α’ καρδιολογική κλινική εισήχθηκαν 36 ασθενείς οι 20 εξ’ αυτών σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά βρίσκονται σε ράντζα στους διαδρόμους. Πέταξαν έξω τα προσωπικά αντικείμενα των Τραυματιοφορέων και μετέτρεψαν τα αποδυτήρια τους σε θάλαμο ασθενών με τέσσερις ασθενείς», περιγράφει η ΠΟΕΔΗΝ.

Όσον αφορά την κατάσταση στις Μονάδες Ενταντικής Θεραπείας η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι «σήμερα το πρωί 48 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Μισοί εξ αυτών πάνω από 5 ημέρες.

Χθες εξυπηρετήθηκαν μόνο 6 περιστατικά. Δεύτερη λίστα αναμονής για ΜΕΘ κρατάει το ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος για τα Νοσοκομεία της περιοχής. Χθες στην λίστα αναμονής βρίσκονταν 20 ασθενείς. Λίστα αναμονής για ΜΕΘ έχουν και Περιφερειακά Νοσοκομεία καθότι δεν λειτουργεί η εφαρμογή του ΕΚΕΠΥ και προσπαθούν με συνεννοήσεις των εντατικολόγων των γύρω Νοσοκομείων να εξυπηρετούν τα περιστατικά».