ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΡΕΝΤΗ: Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της Νεάπολης (Φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με την προαναγγελία μιας σειράς έργων πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των γραφείων της Δημοτικής Ενότητας Νίκαιας στις 31 Μαρτίου στην περιοχή της Νεάπολης.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης τόνισε ότι η λειτουργία των γραφείων της Δημοτικής Ενότητας Νίκαιας σηματοδοτεί έναν κύκλο στοχευμένων παρεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των κατοίκων.

Μετά τη αναμόρφωση της πλατείας Κουμπάκη και τη μετατροπή της από μια σκοτεινή πλατεία σε μια πλατεία ζωής που έγινε τόπος συνάθροισης των κατοίκων και παιχνιδιού για τα παιδιά με τη λειτουργία της παιδικής χαράς, η Δημοτική Αρχή προχώρησε στη διαμόρφωση της οδού Βουρνόβα με σκοπό να γίνει εμπορικός δρόμος. Ακόμη έως τα τέλη Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του 19ου Δημοτικού Σχολείου και ο δρόμος «καρμανιόλα» που βρίσκεται μπροστά από το σχολείο και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών θα μετατραπεί σε πλατεία.

Αρχές Μαϊου θα ξεκινήσει η αναμόρφωση της πλατείας μπροστά από το Νεκροταφείο της Νεάπολης, συνολικού προϋπολογισμού 1εκ € που χρηματοτοδοτείται από την Περιφέρεια Πειραιά.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη η μεγαλύτερη πρόκληση για τα επόμενα χρόνια είναι η ανάπλαση του Νεκροταφείου της Νεάπολης:

«Πρόκειται για μια έκταση 90 στρεμμάτων που θα μετατραπεί σε χώρο πρασίνου, αναψυχής, αθλητισμού και ψυχαγωγίας με πάρκινγκ και παιδική χαρά. Ήδη έχουμε επικοινωνήσει με την Περιφέρεια Πειραιά η οποία είναι αλληλέγγυα σε όλη αυτή την προσπάθεια και άμεσα θα προχωρήσουμε σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό γιατί δεν θέλουμε να δώσουμε μια τυχαία λύση αλλά την καλύτερη δυνατή για την ποιότητα της ζωής των δημοτών. Το ζητούμενο είναι να προσεγγίζουμε το όραμα που έχουμε για την πόλη και να σταθούμε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας. Η Νίκαια έχει τα δικά της σημεία και κέντρα αναφοράς και η περιοχή της Νεάπολης με τους 40.000 κατοίκους είναι από μόνη της μια πόλη. Η λειτουργία των νέων γραφείων της Δημοτικής Ενότητας Νίκαιας συμπληρώνει το πλαίσιο μιας αυτοδιοικητικής λειτουργίας που θα είναι ευέλικτο, λειτουργικό, αντιγραφειοκρατικό, ανοιχτό στην κοινωνία και στις ανάγκες των δημοτών».

28neapol

29neapol