ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ληστεία-σοκ σε ψιλικά στη Νίκαια -Μασκοφορεμένοι ληστές μπούκαραν με όπλο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Θρασύτατη ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας σε μαγαζί ψιλικών στην Άνω Νεάπολη Νίκαιας.

Μπούκαραν με όπλο στις 11 το πρωί

Οι δύο άνδρες... μπούκαραν στο κατάστημα στις 11(!) το πρωί της Τρίτης 16 Οκτωβρίου και απείλησαν την ιδιοκτήτρια, σημαδεύοντάς την με όπλο και απειλώντας τη ζωή της.

"Μην κουνηθείς, σε σκότωσα"

Μην κουνηθείς, σε σκότωσα είπε σε σπαστά ελληνικά ο ένας (σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι ληστές ήταν αλλοδαποί), την ώρα που ο δεύτερος είχε σπάσει την πόρτα του ταμείου και έκλεβε ότι έβρισκε μπροστά του.

Φορούσαν μαύρες μάσκες

Σημειώνεται ότι οι αδίστακτοι ληστές φορούσαν μαύρες μάσκες, διέφυγαν με τα πόδια (με την αστυνομία να υποψιάζεται ότι κάποιος τρίτος συνεργός τους, τους περίμενε στο επόμενο στενό), ενώ συνολικά αφαίρεσαν πάνω από 500 ευρώ από το ταμείο του καταστήματος.

Ανδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έσπευσαν μετά από λίγα λεπτά στο σημείο, τόνισαν ότι είτε οι συγκεκριμένοι ληστές έχουν πολλές μάσκες και τις αλλάζουν, είτε υπάρχει και δεύτερη σπείρα με χρωματιστές μάσκες.

Η... συμβουλή της ΕΛ.ΑΣ

Η συμβουλή τους στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος; Να έχει πάντοτε στο μαγαζί της τουλάχιστον... 100 ευρώ σε μετρητά, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, οι ληστές βασανίζουν τα θύματά τους, για να πάρουν χρήματα.

Η κατάσταση στην περιοχή της Νίκαιας έχει ξεφύγει

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της Νίκαιας έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η απόπειρα ληστείας σε ένα κοσμηματοπωλείο στην περιοχή, το οποίο ληστές προσπάθησαν να το ληστέψουν με ανοικτές ομπρέλες, για να μην τους πιάσουν τα συστήματα ασφαλείας.

Όσο για την άτυχη ιδιοκτήτρια... Αυτή πρόκειται να οπλιστεί με κάμερες ασφαλείας, συναγερμό και... μπόλικη υπομονή για να μπορέσει να προστατεύσει την περιουσία της, με σύμμαχο την ΕΛ.ΑΣ. η οποία έχει την υποχρέωση να αυξήσει τις περιπολίες της στην παθούσα περιοχή.